reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

W szpitalu chyba nie jest aż tak źle, nam położna w szkole rodzenia mówiła, że jeżeli ktoś nie chce karmić piersią to niech tego nie ukrywa tylko mówi wprost i niech przyniesie butelki i mleko do szpitala. Na pewno krzywo się gapią ale uszanują

reklama
No właśnie bo ja chodziłam z małym do chirurga androloga mój mały miał podejrzenie spodziectwa tak podejrzewała pediatra nie dają skierowania gdzie trzeba i nie pozwoliła nam ściągać skórki bo przy spodziectwie się tego nie robi,okazało się że jednak się robi i doszło do stanu zapalnego zabieg stulejki był okropny mały darł się wniebogłosy a wygladało to okropnie byłam przy tym masakra

eee tam z tym karmieniem piersią i brakiem alergii to jakaś ściema:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem zła trochę o to:wściekła/y::wściekła/y:
My karmimy się tylko cycem, w rodzinie nie u nas żadnych alergii, a Oliwier ma jakies uczulenia typu brzoskwinie, papryka, pomidor i wiele innych rzeczy:wściekła/y: Fakt nie chorował, tez 2 razy miał tylko katar ale nie wiążę raczej z tym tego.

A co do szpitala to u mnie też było parcie na naturalne karmienie!! raczej nie możńa było liczyć na poszanowanie :( jak patrzyłam na inne kobiety..

Iśku o jej to w taki sposób małemu robili własnie zabieg smarowali maścią na to taki duży plaster czekalismy godzinę jak wszystko było znieczulone i zmiękczone chirurg ściągnął tą skórkę tyle ze do końca i od tamtej pory jest ok:tak:
A na co mały ma miec operacje???jak można wiedzieć

u mnie nie odczułam jakiegoś parcia na karmienie naturalne .... jak nas z porodówki przewieźli na salę to od razu zostałam poinformowana, że jeśli chcę żeby dziecko dokarmić do zgłosić się tu i tu

mordoklejka - niezły doktor :)))
u mnie nie było aż takiego parcia na karmienie, tzn jeśli widzieli że chcę karmić to przychodziły babeczki i pytały jak mi to idzie, czy daję radę itd. Ale pierwszej nocy jak mój się rozbeczał to zaraz przyleciała położna z butelką mleka i mu dała, ja nie protestowałam bo uważałam że ona wie lepiej ode mnie co robić, ja byłam bezradna. Ale na drugi dzień już miałam więcje pokarmu i nie było potrzeby dokarmiania

A wiecie - może za wcześnie chwalę moje dziecko, ale dziś miałam super noc- karmiłam Filipa tylko raz!! :))) Poszedł spać o 19tej, przed pierwszą w nocy go nakarmiłam i wstał ok 7dmej :))) ale fajnie!!! Fakt ze trochę się wiercił w nocy, przekręciłam go czasem na bok ale spał dalej :))) ale bym chciała żeby tak było częściej!!

reklama
Ja ostatnio wpadam jak po ogień - WYBACZCIE ale dzieciaczki chore, Natus katar a Damianek z oskrzeli zapalenie płuc teraz, katar, kaszel chory juz prawie miesiąc:wściekła/y:
Natuś wczoraj ważył 7350 w ciągu miesiąca przybrał 100 gram tylko:-( w nocy się budzi przez ten katar i kaszel:-(

Acha i ważna informacja mówi mama i tata:tak: nieświadomie ale zawsze słodko to brzmi:-D aż się popłakałam:tak:

Do góry