reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ania ładnie i chętnie pokazuje: "kosi-kosi", "jaka duża urośnie" i tak fajnie rusza rączką, obraca ją gdy spytamy jak Anulka tańczy. Pa-pa kilka razy mąż ją uczył ale nie chce pokazywać. Super też szuka gołąbków gdy spytamy gdzie są (sąsiedzi hodują gołębie pocztowe i często Ania ogląda ich loty treningowe, uwielbia to).
A u nas kubek niekapek jest dla małej "be", odpycha moją rękę jak tylko go zobaczy... Za to bardzo ładnie siedzi (posadzona oczywiście) na nocniczku i czeka a potem się cieszy jak gra melodyjka, gdy jest efekt tzn siusiu. Wogóle ostatnio widzę, że może coraz dłużej siedzieć i nawet jak zaczyna się przechylać to stara się łapać równowagę.

reklama
jak te dzieciory szybko się zmieniają:)))
fajnie że już niektóre wstają zasuwają same.... u nas jak na razie czołganie podciąga już dupcie i jak próbuje raczkować to skacze jak żaba i się wywraca:/..... prawie sama siada-tzn juz prawie pion... śpiewa wyje ale nie mówi

Ja jakoś nie bawię się z małym w te zabawy "ręczne", nie pamiętam nawet tych wierszyków ani co robić ;P ale nie będę się przejmowała! za to mam tancerza w domu - mały jak stoi np przy łóżku to ugina tak komicznie kolanka jakby tańczył :D pociecha moja!! :)))

mordo hmmm indian :-D:-) cholernie ciężko wytłumaczyć, ale spróbuję... wydaje sie odgłos np. aaaaaaa i co chwile zakrywa i odkrywa usteczka no i wychodzi tak jak indianie czy jacys tam Apacze robili :-D;-)

reklama
ja karmić uwielbiam - naprawdę, jak się tak wtula we mnie, posapuje, taka szczęśliwa... rączką sobie uszko miętoli, albo za włoski się ciąga - i taka jest nieprzytomna, bezbronna...i cała MOJA ;-) już nigdy nie będzie ta bardzo moja jak teraz, kiedy je prawie tylko i wyłącznie moje mleko...
zmęczona jestem bardzo, czasem w nocy wstaję co godzinę - te nieszczęsne zęby - ale naprawdę nie wyobrażam sobie nie-karmienia piersią...

Do góry