reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

gosia - ja właśnie dlatego też nie umiem przestać karmić, choć też już bym się czegoś alkoholowego napiła albo zjadła jakieś danie czosnkowe lub normalnie kawe bym wypiła :))) czosnku nie mogę bo jak raz zjadłam takie konkretne danie to mały w nocy ryczał a jeść mleka nie chciał ;) a kawy tak samo jak wypiłam za mocną to mi w nocy nie spał... :)
ivaz - ja to rozumiem, sama się nie spodziewałam że mi karmienie przypadnie do gustu, gdyby było męczarnią to tez dałabym sobie szybko spokój :)

reklama
Pupka dzis juz duzo lepsza.Owrzoden i ranek nie ma,krostek tez mniej-nadal wyglada to srednio ale wczoraj bylo wrecz tragicznie!
Dzis bysmy i tak nie poszly pewnie bo moja przychodnia-pozostalosc socjalizmu-ma 2 osobne wejscia i 2 poczekalnie-jedno dla dzieci zdrowych (szczepienia,porady,male niemowleta,podbijanie kart kolonijnych itp) ktore jest czynne krotko (jakies 2 godz) i drugie na przeciwko dl;a dzieci chorych(choroby zakazne).Nie chce zarazic malej a jej pediatra przyjmowala wczoraj na zdrowej stronie (ale za dlugo spalysmy) i dopiero jutro,ale do jutra sadze ze pupa bedzie ladna bo juz dzis jest o niebo lepiej.
Nie mialam clotrimazolu (chociaz nazwa jest mi znana tego leku) ale mialam tormentiol-dziekuje!pomoglo bardzo:)
Swoja droga ciekawe od czego ta pupa sie taka zrobila???

No wlasnie,to samo chcialam napisac-po co te uchwyty skoro po 1sze dziecko jak ma sie nauczyc wstawac to i tak wstanie a po drugie-przeciez jak juz wstaje to wstaje ghdziekowliek-przy meblach zwlaszcza (krzesla,tapczany),moja namietnie przy parapecie (na lozku stoi).:tak:
Widze ze mowa o gestach i rozumieniu.Julita jest rozumna-wg mnie ona wie mniej wiecej ze sie gada o niej i o czym.Np na slowo "chodz" od dawna wyciaga raczki,na haslo "mleczko" przestaje sie drzec,tak samo na haslo "jedzonko am am",na slowo "fretusia" wie ze chodzi o futrzana zabawke czyli fretke:-D,jak bawi sie a my z mama cos o niej gadamy to ona przerywa zabawe i sie na nas przenikliwie luka-juz kilka razy robilysmy taka probe,ona zawsze wie ze o niej mowa!Mama mowi ze to norma-ponoc roczne dziecko duzo juz rozumie ze sluchu choc malutko mowi (niektore dzieci jeszcze nic).Aktualnie uczymy jej przybijania zolwika:tak:papa robi rzadko ale czasem Zrobi a kosi kosi czy klaskanie ostatnio jej pokazywalam jak miala moze z 5 m-cy taka ze mnie matka:-D:eek:

Tak,tez o tym pomyslalam dlatego zapytalam czy odparzenia to tylko odparzenia czy tez ma to np.zwiazek z alergia.Narazie uspokoje sie z nowosciami typu serki Piatnicy...

reklama
Tutaj mamy odpowiednik bebilonu -aptamil i jak dla mnie tez nie zbyt dobry!!!
Swietnie ze Gabi juz nie ma zatwardzenia,chociaz swoja droga to dziwne bo NAN ma w sobie spora ilosc zelaza i zazwyczaj maluchy po nim maja zatwardzenie.

Do góry