reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sto lat dla Szymusia!!!

ATsonia - ale z Szymka łobuziak!!!!:szok::szok::szok:
ale na pewno pocieszny :-D

U nas z nowości to dziś jeden raz zauważyłam przymiarkę do siadania - z czworaków Jasiek przekręcił się boczkiem na pupę, ale rąk od ziemi nie oderwał.

reklama
ATsonia ale łobuziak z Szymka.
Ja tez jak myje podloge to tez leci do wiadra!!!Ale jeszcze wody mi nie wylal.

Gratulacje dla wszystkich dzieciaczkow robiacych postepy!!!!!

Z chłopaków małe zbóje rosną :-D Dominik dziś zwalił na siebie stertę gazet - bardzo lubi "czytać"szeleszczące papierki ;-) i...

mamy 8 zęba :tak:

Dziś po 3 dniach marudzenia się wyżął i mam nadzieję że skończy się w końcu ślinotok. Atsonia coś wspominała że minął wraz z wyjściem jedyneczek...:sorry: I próbujemy samodzielnie siadać :-)

tylko w nocy zeby jeszcze bylo lepiej! dzis budzila sie co 2 godziny i chciala pociumkac:no: jak zaczela marudzic a ja nie reagowalam, to byl straszny placz i zalenie sie, wiec wstawalam, bo jakos nie mam serca jej tak zostawiac w lozeczku jak placze.

hm... kazde dziecko jest inne ale ja swojego nie wyjmuje z lozka jak ma spac. Glaszcze, mowie, podaje smoczek... kiedys byl na forum taki artykul o nauce zasypiania. Ja mam podobne metody. To mamusia ma decydowac o dziecku nie na odwrot. Dominik od miesiaca przesypia cala noc. Czasem budzi sie jak nie moze znalezc smoczka albo jak go swedza zeby. (przepraszam za brak polskich pisze jedna reka- z dzieckiem na drugiej) ;-) A ja w koncu jestem wyspana. Takie duze dzieci nie musza juz jesc w nocy...

Ostatnia edycja:
Ja kiedyś dwa tyg polowałam na siusiu - do pojemniczka - i mi się nie udało... bo to musiało być z rana (tak przyjmowali materiał do badań)a mój mały po obudzeniu siup! lał w pieluchę i nie było mowy o łapaniu., bo nie było czego! Na szczęście badanie okazało się ostatecznie zbędne. ;-)

Ale zdolne dzieciaki-teraz to sie sypnie!Zazwyczaj rewolucje ruchowe sa po 6 m-cu zycia.
Gratulacje wszystkim szkrabom postepow,az nie umiem wymienic z osobna tyle zescie tu naprodukowaly!:-D
Julita zjada ksiazki (kulki papieru wyjmuje jej z buzi)...,podgryza nogi niegorzej niz fretka i raczkuje ciagle za mna jak piesek.Odlad sie przemieszcza nie musze sie martwic co robi jak ja robie cos innego bo ona jest tu gdzie ja w kilkanascie sekund-taki mam "ogon" wlokacy sie za soba...:-D

reklama
nam lekarka powiedziała, że nie ważne czy będzie po czy przed jedzeniem, byle by się do 14 wyrobić, bo do tej laboratorium czynne a i tak był problem i tez 2 tygodnie trwało zanim się udało i było co zanieść :-)

Do góry