reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziękujemy za gratulacje! ;-) mało kiedy mam czas tu zajrzeć... :( Spieszymy też donieść że idzie nam 8 ząbek... jest tuz tuż. Nadal nie raczkujemy, tylko się bujamy, nadal nie siadamy samodzielnie, ani nie wstajemy. Choć siedzimy i stoimy. Mówić owszem mówimy: mama, baba i am :-D a tata pomimo ogólnorodzinnych wysiłków nie chcemy... :-p No i z waga też pewno w ogonie się wleczemy - 2 miesiące nie bylismy u pediatry (nie miałam potrzeby żeby się wybrać) ciekawe ile przybrał bo było nieco poniżej 7 kg :-( niebawem się dowiem bo jakoś WZW B chyba już powinno być...

Ostatnia edycja:
reklama
Firehead - frida jest rewelacyjna do oczyszczania, ale dzieciaki jej nie lubią, mój siostrzeniec starszy to już sam wyrywa mamie jak próbuje nos czyścic :))))

Ja zaczynam powoli karmić mieszanie, tzn daję pierś ale mam coraz mniej mleka i nie walczę o więcej, bo wolę dać modyfikowane :) Na razie daję max 2 butelki na dobę, ale pewnie zacznę coraz częściej dawać, jeśli będzie taka potrzeba. Wolę żeby pierś była dodatkiem uodparniającym niż głównym źródłem jedzenia bo jestem już zmęczona nocnym wstawaniem i byciem jedynym "żywicielem", a butelkę to może dać każdy, tatuś też :) i łatwiej zostawić małego babci, nie muszę się martwić co on zje :) Mi jest tak teraz dobrze :))) najważniejsze że przez pół roku moje mleko było nr1 dla małego :)

Z opinii znajomych wynika, że dzieciaki ich nie znoszą i nie dają sobie aplikować więc czyści nieskutecznie ;-). Więc wolę gruszkę - umiem nią oczyścić nos.

Ogólnie czyszczenie nosa to żadna przyjemność :p

na pewno moje poddenerwowanie nie pomaga, ale jak tu się nie denerwować...
(...)
no co ja takiego złego zrobiłam, jaki błąd popełniłam...

Justyna, zeby cie pocieszyc napisze tylko tyle- nie jestes sama, ja mam IDENTYCZNIE- zarowno z tym jak Maja ssie i jak ja na to reaguje... i tez sie zastanawiam czy to moj blad czy tak po prostu ma:confused2:

Gosia - a myślałam, że tylko ja tak mam.............:nerd:

Dziewczyny: przede wszytkim się nie denerwujcie bo wtedy nie ma wypływu mleka. Stres silnie hamuje laktacje! Dzieci są troszkę rozleniwione butelkami - tam leci szybciej i bez wysiłku. Trzeba je przystawiać do piersi zanim będą b. głodne i niecierpliwe i rozłoszczone. Jeśli nie chcą ssać hm... odstawić od piersi nawet za cenę awantury i spróbować później jak dziecko sie prześpi lub uspokoi. Oczywiście jeśli nadal chcecie karmić piersią... Bo nie będzie laktacji bez ssania. :-( To jest właśnie wina butelek, nie wasza... i chyba wiekszosc dzieciakow tak ma! poza tym moja pediatra mowi ze dziecko w tym wieku najada sie w 3-5 minut wiec moze dalsze ssanie traktuje jak... smoczek??:-p

P.S. Sprawdziłam specjalnie na zegarku: każdą pierś opróżnia 5-6 minut. Bo karmię od jakiegoś czasu z dwóch na raz.
Aha przypomniało mi się jeszcze: moje piersi nie lubia też: - +pominięcia posiłku w ciągu dnia,
+zimna
+zmęczenia/niewyspania.
Wtedy też od razu mi protestują...

Ostatnia edycja:
Ja zaczynam powoli karmić mieszanie, tzn daję pierś ale mam coraz mniej mleka i nie walczę o więcej, bo wolę dać modyfikowane :)

Zazdroszczę! bo mój młody pluje każdym mlekiem modyfikowanym. :no: nie wiem kiedy skończę karmić a mam już trochę dość... Ze względów ekonomicznych nadal jest na cycu... :-p A z karmień nocnych powinno się zrezygnować gdy pojawiają się zęby, bo to je niszczy.

reklama
Firehead 8 ząb :szok::szok::szok:
kurcze moj Szym szczerbaty nadal,ale mam nadzieje ze nie dlugo cos sie wykluje:-p

pisalam ostatnio (chyba przed wczoraj) ze moj Szym nie wstaje w lozeczku bo mamy turystyczne:(.
wiec spiesze doniesc ze od wczoraj wstaje,a dzis mu fotke strzelilam bo wczoraj juz nie zdazylam :).
Pozniej moze wstawie jak bede miec wiecej czasu :)

Ostatnia edycja:
Do góry