reklama
S
Sara27
Gość
ja tez zycze zdrowka dzieciakom.
A moja dzis latala z golymi nogami po domu,chyba sie zahartowala.Maz mowi do mnie ze on po domu chodzi grubiej ubrany niz ona,ale ja mu zawsze odpiowiadam ze ty to zalegasz przed tv lub na kanapie a ona to sie rusza
A moja dzis latala z golymi nogami po domu,chyba sie zahartowala.Maz mowi do mnie ze on po domu chodzi grubiej ubrany niz ona,ale ja mu zawsze odpiowiadam ze ty to zalegasz przed tv lub na kanapie a ona to sie rusza
G
gosia88
Gość
Patrz Ewelcia, to chyba rrzeczywuscue jest tak ze jedne dzieci bardziej gadatliwe a inne w strone ruchowa ida... Moja Majka prawie 2mies mlodsza od Szyma a juz od tyg gada "dada" i "tata".... za to w kwetsiach ruchowych to jest bardzo opozniona, pamietam ze Szym juz siedzial w jej wieku i sie bawil zabawkami,a moja mloda to sie kiwa jak pijana i lezy..... na czworakach niby staje, ale zeby sie czolgac, stawac czy cos takkiego- nigdy w zyciu, po co ma gdzies lazic jak sie potrafi jedna grzechotke godzine(doslownie) bawicATsonia a moj jeszcze nie powiedzial mama czy tam tata,chyba wie ze rodzice narazie nie chca drugiego potomka hehe)
G
gosia88
Gość
a jeszcz tak a propo tego "dada" mi sie przypomnialo...wiekszosc dzieci najpierw mowi wlsanie "dada" a co za tym idzie i "tata" bo to podobne, i od tego wlasnie jest taki nurt w sztuce jak dadaizm.... ktory nasladuje dzieciece "wtwory artystyczne"czyli jednym slowem mowiac niesamowite bazgroly
Taka ciekawostka, juz nie zasmiecam watku
Taka ciekawostka, juz nie zasmiecam watku
S
Sara27
Gość
Gosia-Majeczka nie jest opozniona tylko woli gadac niz sie ruszac,ma swoje tempo i tyle.
Na mnie lekarze mowili ze jestem opozniona a jestem nie tylko normalna ale i dosyc inteligentna(jak my wszystkie tutaj zeby nie bylo!)
Nie pytajcie ile prob robilam zeby wstaic filmik raczkujacej Julity.Dla mojego zdrowia psychiznego,nastepny wstawie dopiero jak bedzie chodzila.A to jest krotki filmik!
U nas historia zaczela sie tak z raczkowaniem ze w wieku 6 mies (tuz po powrocie z gor) Julita zaczela sie bujac na czworkakach,dlugo sie bujala,kilka tygodni i wcale nie ruszlya raczkujac tylko zaczela sie czolgac/pelzac-jak zwal tak zwal.Otstanio bylo coraz lepiej,laczyla czolganie z raczkowaniem ale ciagle nie to.Wiec dzieki znajomej ktora chyba ozłoce,zmniejszylam jej tarcie i co?Kilka dni doslownie zalapala Julita ze fajniej sie raczkuje niz pelza.Pelza szybciej ale podejrzewam ze za tydzien bedzie juz raczkujacy ekspres
[video=youtube;W0FWkYGYAhM]http://www.youtube.com/watch?v=W0FWkYGYAhM[/video]
Na mnie lekarze mowili ze jestem opozniona a jestem nie tylko normalna ale i dosyc inteligentna(jak my wszystkie tutaj zeby nie bylo!)
Nie pytajcie ile prob robilam zeby wstaic filmik raczkujacej Julity.Dla mojego zdrowia psychiznego,nastepny wstawie dopiero jak bedzie chodzila.A to jest krotki filmik!
U nas historia zaczela sie tak z raczkowaniem ze w wieku 6 mies (tuz po powrocie z gor) Julita zaczela sie bujac na czworkakach,dlugo sie bujala,kilka tygodni i wcale nie ruszlya raczkujac tylko zaczela sie czolgac/pelzac-jak zwal tak zwal.Otstanio bylo coraz lepiej,laczyla czolganie z raczkowaniem ale ciagle nie to.Wiec dzieki znajomej ktora chyba ozłoce,zmniejszylam jej tarcie i co?Kilka dni doslownie zalapala Julita ze fajniej sie raczkuje niz pelza.Pelza szybciej ale podejrzewam ze za tydzien bedzie juz raczkujacy ekspres
[video=youtube;W0FWkYGYAhM]http://www.youtube.com/watch?v=W0FWkYGYAhM[/video]
S
Sara27
Gość
Eve-Ada jest sporo mlodsza od Julity
Najwazniejsze to nie porownywac dzieci,mojej Julicie nauka porzadnego raczkowania zajela 8 mies,dzieciom ktore robia to wczesniej moge tylko pogratulowacJulita widocznie potrzebowala wiecej czasu ale najwazniejsze ze sie udalo-bo mi zalezalo zeby raczkowala
Najwazniejsze to nie porownywac dzieci,mojej Julicie nauka porzadnego raczkowania zajela 8 mies,dzieciom ktore robia to wczesniej moge tylko pogratulowacJulita widocznie potrzebowala wiecej czasu ale najwazniejsze ze sie udalo-bo mi zalezalo zeby raczkowala
G
gosia88
Gość
SAra- to opozniona to nie chodzilo mi o to ze mam dziecko jakies mniej normalne tylko z braku innego slowa tak napisalam ja tez wszytsko robilam pozniej, zreszta ja bylam wczesniakiem tak jak i ty, tyle ze z 34tyg
Julitka raczkujaca- wypada mi napisac tylko HI HI ale to fajne
Julitka raczkujaca- wypada mi napisac tylko HI HI ale to fajne
reklama
S
Sara27
Gość
Gosia-wiem,wiem o co ci chodzilo z tym opoznieniem
ja tez sama siebie nazywam opozniona i mowie z przymrozeniem oka,szkoda ze lekarze nie zartowali i straszyli moja mame.Tylko im jaja wyrwac za takie diagnozy!
ja tez sama siebie nazywam opozniona i mowie z przymrozeniem oka,szkoda ze lekarze nie zartowali i straszyli moja mame.Tylko im jaja wyrwac za takie diagnozy!