reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
MM-potwierdzam.Mam ksiazke "zdrowie kobiety"-jest ona od ciazy po opieke nad noworodkiem.Ksiazka jest z 1980r i ja sie za glowe lapie co tam jest wypisane w poronaniu do dzisiejszych poradnikow.Dzieci same siadaja w wieku 5 mies,raczkuja majac max.6 m-cy,chodzenie do maksymalnie 14 mies bo jak nie to cos nie tak,o wprowadzeniu jedzenia to juz nie wspomne ze od poczatku mleko krowie plynne lub w proszku +maka (sa takie mieszanki z mleka i maki),zoltko i mieso wprowadzane w 4 mies,chleb pytlowy w 6,zarcie normalne to juz po 8 m-cu praktycznie.I to sie troche zgadza.Ja siadalam sama w wieku 8 mcy i podobno lekarze mowili mojej mamie ze jestem "opozniona" te 28 lat temu.A teraz jak Julita sama siada z boku majac te niecale 8 m-cy(bo siada od jakichs 2 tyg z BOKU,nie z czworkakow) to lekarze mowia ze luz bo i tak ma niby czas do 9 m-ca!Takze bardzo sie zmienilo,moja mama tez to zaobserwowala.

Ale tak jak juz pisalysmy wszystkie kiedys,nie ma co sie przejmowac czy wczesniej zy pozniej cos dane dziecko robi-bo kazde ma swoje tempo i tyle:tak:

A co do mowienia-kuzyn Julitki 2 letni mowi tylko kilka wyrazow a jej 3 letnia kuzynka gada jak najeta calymi przemowami.Takze zero regul,kazde dziecko po swojemu:)

Oliwier teraz stał się bardziej nerwowy i jak nie leci to właśnie robi jak Zuzia, przysysa się o odwraca na plecy, przysysa się i odwraca... Tez sę wtedy strasznie denerwuje i próbuje go głaskać, SPIEWAĆ (tak wyje mu wyje:-D),mlaskac, robić pierdzioszki buzia, byle odwrócić jego uwage i aby ciumkal sobie tego cycka aż poleci:eek:
Najgorzej jest wieczorem jak malo leci, wtedy nie raz jest płacz i mam wrażenie ze idzie spać głodny:-(
Na razie udalo nam się obyć bez otwierania mleka które kupiłam awaryjne na kaszki...-dostaje Sinlac na wodzie.

Justyna może Zusia ma po prostu taki"charakterek" że jest niecierpliwa..:zawstydzona/y: Faktycznie im krócej ssie tym mniej potem mleka leci znowu sie meczysz z laktatorem..

U mnie wczoraj obudził się raz w nocy przed 24 i nie chcial iść spac!!!!!:confused2: obudził sie jak kładłam się spac:crazy::crazy: zasnał koło 1 w nocy i znowu obudził się na jedzenie o 5 rano:crazy::crazy: masakra to dla mnie jest:-(
Ale to zeby bo widać już lewa górna jedynkę przez dziąselko:tak:

PIERWSZY ZĄB!!!!!!! w końcu w porównaniu do mnie to ali ma opóźnienie 3miesiace:-D zębami poszła w tate....
staje już na 4 ale to co wasze na początku czyli bujanka przód tył
aaa i te smoczko gryzaki na zęby z TT podobają się juz ali...zęba jeszcze nie wida ale czu i dźwięczy:)))

Dziewczyny, ja wczoraj usłyszałam wróżbę, ciocia mi powiedziała, że u niej się sprawdziło, brzmi ona tak "TATA WOŁA BRATA"
oznacza to, że jeśli piewsze słowo dziecka to TATA to urodzi się chłopiec :-D

SZYMONA pierwsze słowo: tata!!! :szok::-D

reklama
Justynko, to zapewne nie Twoja wina, Zu moze po prostu tak "ma"
ja z cycami problemu nie mam - w zamian mam problem z jedzeniem ;-) coś za coś widać

Do góry