reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
ATsonia ale Szymko Cie zaskakuje od wczoraj!!!
Jejku tak wszystko z dnia na dzien!!!
Najbardziej zazdroszcze tego "mama":-p:-p:-p

Nie dlugo go bedziesz ganiac po domu tak jak ja swojego artyste!!!

hmmm no to faktycznie nie wesoło. Może mnie skrytykujecie ale... uważam, że 6-miesięczny maluch nie robi czegoś, by coś wymusić...ja też mam rączkowe dziecko, ale z tego co widzę to oprócz poczucia bezpieczeństwa to chęć oglądania świata... widzę, że jak leży gdziekolwiek to brak ruchu ją frustruje. autentycznie....liczę na to, że to się zmieni kiedy tylko mała sama zacznie zdobywać świat. Ola - co do jedzenia to nie wiem i nie umiem Ci pomóc. Ztego co widziałam córcia podżera jakiś chlebek czy biszkopty...może zamiast patrzeć na to, co już powinna jeść powinnaś jej zaufać i dać pierś, skoro jej potrzebuje?? może rozszerzanie diety akurat w przypadku Juleczki będzie dłużej trwało - ale czy dokądś nam się spieszy??;-)
a jeśli chodzi o spanie, chyba będziesz musiała przetrzymać niestety... może skoro Malutka tak bardzo potrzebuje Twojej bliskości to spróbuj usypiać ją leżąc obok??żeby nie było tak drastycznego przejścia od cyca do jego braku??
jestem pełna podziwu - bo na pewno jesteś już zmęczona ale wierzę też, że sobie poradzisz:happy:

MM wspolczuje!!!
Moj dzis puscil pawia dwa razy.
Raz o 17 i musialam mu znow robic kaszke bo sie darl i po 20 poszedl spac na glodnego!!!!
Pewnie za godzine wstanie na mleczko

A ja mam problem z Amelka.. dzis juz kompletnie strajkuje przeciwko jedzeniu:-( moze przez caly dzien wcisnelam jej 400ml mleka:eek: do godziny 12 w poludnie zjadla moze z 50ml:szok: i w pewnym momencie zobaczylam ze ma ciemiaczko wklesle i do tego strasznie pulsujace:szok: wiem ze to jest zwiazane z odwodnieniem... no ale ona nic nie chciala.. na sile wcisnelam jej 100ml mleka i 50ml herbatki. po chwili zobaczylam ze juz nie pulsuje i nie jest tak bardzo wklesle.. ale i tak mnie to jakos nie pokoi.. to przez te cholerne zeby nie chce jesc:wściekła/y:
moja pediatra mi kiedyś powiedziała że absolutnie mam nie zmuszać do jedzenia
każdy ma słaby dzień i nie chce mu się jeść a dziecko jakimiś grymasami... czy wybrzydzaniem kształtuje swój charakter... a jak nei jest chore to jak zgłodnieje to nic się nei stanie..... jak to jest jeden dzień to olej....
ala czasem tak ma że rano zje troszkę mleka potem nei chce w ogóle owoców potem znowu trosze mleka obiadku w ogóle znowu troszkę mleka i jeszcze wieczorem albo kaszka albo mleczeko też odrobine... a czasem to zjadłaby konia z kopytami..... ja zaczynam panikowac jak coś się powtarza powyżej 24 h

reklama
Do góry