reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

A moj szym poszedl prawie ze na glodnego spac:eek:
Sniadania malo co zjadl obiad wsunal caly pozniej caly deser pozniej kaszke 180ml mleka + kaszka ryzowa jablko-gruszka a po kapieli tylko pare lyzek kaszki na mleku owoce lesne:crazy:

reklama
Dopiero teraz nadrobiłam ten wątek ;-) MM postaram się jutro wstawić zdjęcie na nocniczku ;-).
Ja Patrycji jeszcze nie sadzam i nie wiem kiedy zacznę. Zdjęcie zrobiłam tak sobie żeby po rodzinie porozsyłać :-D. Jak otworzyłam boczne drzwiczki z papierem toaletowym to Patusie tylko to interesowało :-D

dziewczyny, ja sie ciesze ze waga idzie proporcjonalnie ze wzrostem, i Szymon wcale nie jest gruby tylko po prostu duzy, wygląda jak 9 m bobas :-D

Moja Aulka wczoraj nie bardzo chciała jeść zupkę jarzynową. Myślałam, że nie je bo nie jest głodna. Gdy wzięłam ją na ręce to wtedy Ania myk... podniosła mi bluzkę i dorwała się do cyca;-) Nie przeszkadzało jej nawet to, że ciągnie biustonosz a nie cycusia... Ledwie udało mi się oderwać ją od stanika, żeby mogła normalnie pociamciać:-D:-D:-D Jakbyście widziały jej minkę jak poczuła, że mleczko jej leci:) Chyba w życiu nie zrobiła takiej szczęśliwej minki. I co to będzie jak wrócę do pracy:-( A to już za 3tygodnie:szok:

Ja to właśnie boję się ze im dłużej będę karmić tym gorzej będzie z odstawieniem,miało być karmienie do pół roku ale jak pomyślę o tych oczkach i tych ustkach i o tym jak ona z przejęciem je cycocha i trzyma na nim rączkę i głaszcze to wymiękam niech je sobie ile chce w sumie ja do pracy się nie wybieram siedzę w domu co będe jej zabierać to co dla niej jest dobre,przyjdzie czas to pomyśle nad tym a teraz póki co niech je i rośnie zdrowo:-)
edis no to Anulka wiedziała jak sobie poradzić,moja ciągle na poduszce rogalu ledwo sie tam mieści ale uwielnia na nim jeść a i mi jest bardzo wygodnie,jak ją ostatnio trzymałam na siedząco nakolanach dałam jej specjalnie cyca ona nie wiedziałą co ma znmrobić tak śmiesznie łapała,lizała a potem zaczeła sie w os śmiać a my razem z nią:-D:-D:-D

ATsonia no no ładnie Szymonek waży ;). Ale ważne że wzrost idzie na równi z wagą ;-). Patrycja zresztą też z wzrostem jest na 97 a z wagą na 90, tylko że dziewczynki mają obniżoną skalę w porównaniu do chłopców.

ATsonia to jak teraz Szymon wyglada na 9m bobasa to w porownaniu do mojego to on jest "gigant" a moj to takie churcho wyglada na 5m:-D:-D:-D
Mam nadzieje ze sie sie obrazisz ze napisalam GIGANT:-p

Popieram MM-dziewczynki maja inne siatki centylowe:tak:Wedlug siatek chlopcy rowiesnicy dziewczynek sa wieksi niz kobitki.Julitek jest rowniez proporcjonalna-jest na 90 centylu i z waga i z wzrostem:tak:

reklama
Co do postepow Julitki to czekamy az zacznie raczkowac (o ile zacznie):tak:
Juz od miesiaca buja sie na czworakach-m.sie smieje ze to taka pozycja "startowa" do raczkowania,Zawitkowski w swojej ksiazce pisze ze "nadchodzi smieszny etap bujania sie w przod i w tyl-cwiczenie reakcji rownowaznych"czy cos takiego:-DOna na bujaniu sie spedza kilka godzin dziennie a jeszcze z kopyta ruszyc nie potrafi.Za to pelza jak mala dzdzownica:tak:Zasuwa niestety do kabli:crazy:Wstawiam filmik z tego bujania sie,mam balagan bo urwanie glowy z allegro,cigale jakies wysylki,pudla itp.wiec same widzicie ze narazie nie moge wstawic fot na wz.bo jest balagan:eek::-D
No i ukochany boombox-filmik krotki bo ona tam sobie naciska przyciski wiec nic ciekawego sie nie dzieje.Az jej go wyjelam bo miala ostatnio pol dnia glowe w polce tej na dole:-D

PS.filmy sie tak dlugo zalaczaja ze narazie zatwierdze posta a filmy dodam jak sie zalacza

Do góry