reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

My do tej pory też chodziliśmy we dwoje, ale Małą trzymałam zawsze ja. Głupio to może zabrzmi, ale jakoś chciałam być z nią w tej chwili. Pielęgniarki zawsze mówią, że Natalia mało płacze jest bardzo dzielna - rzeczywiście przy kłuciach jest płacz ale nie jakiś okropny i bardzo szybko się uspokaja.

reklama
Ja na szczepienia z Adim chodzę sama, daję radę go utrzymać, nie jest aż tak źle, ale na szczeście następne szczepienie mamy dopioero 23 marca:tak::-)

Ja zawsze na szczepienia chodzilam z m.-nawet sie zwalnial z pracy z tego powodu kilkakrotnie...:zawstydzona/y:Ale za kazdym razem w tej przychodni tylko my bylismy we dwojke-inne dzieciaki te mniejsze bobasy tylko z matkami a te wieksze z babciami i az mi glupio sie zrobilo ze taka jestem "niezaradna".A wspomne ze przychodnie widze z okien,gdyz jest to przychodnia w srodku naszego blokowiska wiec kazdy ma jakies gora 500m do niej z okolicy:-Dna ostatnie sczepienie udalam sie sama i bylam z siebie dumna:tak:juz tez jestesmy po wszyskich oowiazkowych,pielegniarka zaprosila nas na kolejne szczepienia obowiazowe jak mala skonczy roczek:tak:

Maniulka ja w kalendarz szczepienin nie patrze-patrza za to w przychodni:tak:
Zgadza sie,Julita miala ostatnioa dawke skojarzonych wlasnie z WZWB ze 2 tyg temu wiec w 7 m-cu.(bo np 6mcy i 2 tyg = 7 m-c bo liczymy do przodu a nie do tylu)

Sprawdziłam w małej książeczce i mimo że jest szczepiona skojarzonymi ma mieć szczepienie na wzwB między 6 a 7 miesiącem pewnie my szczepiliśmy jakąś 5w1 a są 6w1 no nie wiem tak czy siak muszę wybrać się tu z małą tylko czy tu szczepią tak jak u nas i czy ją zaszczepią :eek:następne szczepienie w 13-14 miesiącu chyba odra

my idziemy na szczepionke po polowie wrzesnia 6w1 pneumokoki druga dawka i meningokoki druga dawka i pozniej chyba jak maly bedzie mial roczek.
Wogole my mamy ta szczepionke o miesiac do tylu tak samo jak ostatnia ze wzgledu na to ze bylismy w PL.
W szpitalu jak mi malego szczepili to pielegniarka mowila ze lepiej jak zostane w lozku(zle sie jeszcze czulam po cc bo to bylo 2dni pozniej)jak przyprowadzila malego to nie wygladal tak jak by plakal.
pielegniarka powiedziala ze bylo ok.
Pozniej bylam z m a ostatnio z kolezanka

Napisalam wlasnie na gl watku ze my dzis bylismy na szczepieniu.
My mamy jeszcze w 9 miesiacu:tak:

Maniulka tutaj na wzwB nie szczepia ale kiedys rozmawialam z taka dziewczyna ktora mowila ze mozna ta szczepionke kupic w aptece i w helsestation musza ja wstrzyknac.. ale jak jest to nie wiem my jej nierobilismy, z tego co wiem to i tak maja ja w PL wycofac tak jak wycofali juz w kilku innych krajach;-)

reklama
Maniulka tutaj na forum sa dziewczyny z NO (wczesniej pisalam z nimi troche) i powiem ci ze warto do nich napisac i sie zapytac sa obcykane jak nic szczegolnie taka jedna :tak: poda Ci wszystko cene nazwe itp:-p

Do góry