reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Oliwier tez nie ssał palca i mysle ze to nic strasznego;-)
Moja dalsza siostra była po prostu załamana tym ze dziecko nie raczkuje:tak: i wiecie co robiła?? chodziła obok swego synka na czworakach aby go uczyć raczkować:-D:-D wyglądało to komicznie jak się czołgała po podłodze:-D:-D a jej synek miał to gdzieś i raczkowac nie chciał i po prostu od razu wstał:-) potem to już machnęła ręką ale ile się nastresowała:-D:szok::-D
Kiedyś do tego nie przywiązywano az tak wagi ... to tak jak z mlekiem krowim.. jedni uwazaja ze nalezy dawać a inni że nie dawać do 3 lat:szok: ja wprowadze mleko napewno wcześniej niż 3 latahoć jeszcze nad tym nei rozmyślała... MOja bratowa też sie zapierała ze mleka i pomidorów (sama podczas karmienia nie jadała tego wcaleeee) nie da do 3 lat a teraz ich synek uwielbia jesc pomidory ze śmietana i jje to wielkimi misieczkami (ma 1,5 roku):tak:
Wszystko zmienia się na biezaco wiec ja juz zaierać się przed niczym nie zapieram:tak:

reklama
Moja Julita tez ostatnio jak ja lapie za raczki do siadu to sie prezy do wstawania,nie wiem co jej odbilo.A tak "pokazowo" siadala juz:-DMoze jej to przejdzie i to chwilowe manewry z tym wstawaniem.I tak smiesznie sprezynuje/skacze zlapana pod paszki na stojaka-jak taki bobas z reklamy hmmm...nie pamietam czego:baffled::-D

Ja raczej nie czytam tego wątku ale dzisiaj poczytałam ;-).
Justyna Pati to też chce wstawać, od razu na nogi :baffled: a jak tak wstanie jak ją trzymam to nawet nie ma mowy o takim skakaniu jak mówi Sara, proste nogi i koniec nawet nie ugnie :-D. Patrycja bardzo chce raczkować, odpycha się nóżkami itd. potrafi się obrócić wokół własnej osi, nie zawędruje nigdzie daleko ;-). Ja w ogóle nie raczkowałam ;-) co najwyżej usiadła na tyłku i odpychałam się rękami do przodu :-D a zaczęłam chodzić przed roczkiem ;-). Ja odstawiłam mleko jak miałam 5/6 miesięcy... nie chciałam w ogóle pić... czasami coś się mnie dało oszukać. Ostatnio wujek oglądał film z swojej komunii, ja miałam tam 7 miesięcy i siedziałam u babci na kolanach i jadłam z nią obiad :-D a On zdziwiony od razu do babci zadzwonił ile ja wtedy miałam :-D jego synek ma teraz 7 miesięcy ;-). No ale coś musiałam w końcu jeść :-D;-). Boję się że Patrycja też odstawi mleko bo już pije coraz mniej, a ona to w ogóle wszystko za mną ma ;-) ja wróciłam do mleka jak urodził się mój brat (miałam roczek i miesiąc) a Pati to raczej braciszka szybko nie będzie miała :-D

Aaa co do siedzenia to Pati siedzi już ładnie, oczywiście jak ją posadzę ;-) nie chwieje się na boki i prawie w ogóle nie leci na przód jak poleci to umie się wyprostować. Nie sadzam jej za często, ale ma już to opanowane :tak:. A np. Xavier i Szymonek ATsoni (są podobnego wieku co do dni co Patrycja) Xavier już umie raczkować do tyłu :tak: a Szymonek pełzać po pokoju. Więc każde dziecko w swoim czasie opanowuje co innego ;-). Szymonek ATsoni to nawet taki sam termin wyjścia na świat miała jak Patrycja :D

Ostatnia edycja:
Widzę, że w takim razie moja Anulka raczej drobniutka. Waga z czwartku - 7200g, wzrostu u mnie nie mierzą. Ubranka zakładam przeważnie 68, zaczynam też 74, natomiast w żadne 62 nie wejdzie. Wszyscy mówią, że jest "długa" i chyba będzie zaliczała się do wysokich dziewczyn (modelka;-)?)

U mnie w nocy znow lipa.
Szym zasnal o 20:30 o 21 juz sie obudzil dalam mu smoczka ale on po 5min domagal sie pic wypil 60ml wody i poszedl spavc.
Obudzil sie o 22 ale dalam tylko smoka.
Potem po 23 i marudzil do 24:30 mialam nadzieje ze zasnie ale nie........zglodnial!!!Wciagnal 120ml mleka i zasnal po to aby obudzic sie przed 3,dalam mu pic i zasnal ale nie na dlugo przed 5 juz sie obudzil zjadl 120ml mleka i zasnal ale tez nie na dlugo bo przed 7 juz byl gotowy do zabawy:baffled:
Nie wyjmowalam go z lozeczka tylko marudzil w nim do 8:30.
Uwierzcie mi ze nie mialam sily rano wstac!!!
Jeszcze m pojechal na fuche :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a myslalam ze zostanie w domu!!!
Maly teraz spi ponad pol godziny,polozylam sie i ja ale zasnac nie moglam:baffled:
Nie wiem co sie dzieje ze Szymkiem nie wyrabiam juz!!!!!!

Od wczoraj Ada siada tak zupełnie sama, nalepiej jej to wychodzi w wózku :-), teraz to już mam problemy by ją położyć np do spania, bo wstaje skubaniec mały :tak:

Załączniki

• HPIM4630.jpg
    HPIM4630.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry