reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
ewelcia zapomniałam Ci napisać, ale to pewnie wiesz że debridat po rozrobieniu ma ważność miesiąc a podaje się go około 3 miesięcy spokojnie:tak:
ooo to tego nie wiedzialam,a pediatra zapisala tylko 1opakowanie:baffled:.
Na ile ci starcza jedno opakowanie?/?

Wspolczuje ugryzien komarow.

Moj od kad pije Enfamil AR to ma zatwardzenia:baffled:daje mu jablka i pije duuuuzo soku jablkowego a i tak ma:baffled:.

Kurde juz druga noc z rzedu osikal sie bokiem ze cale plecy mial mokre i musialam go przebierac tylko ze dzis zrobil to 2razy:wściekła/y:i takim oto sposobem budzil mnie 5razy:baffled:.

A tak wogole jeszcze wam nie pisalam ale Szym spi rano do 9:-):-):-)juz 3dzien z rzedu,kuuurde pewnie jutro nie bedzie tak spal bo sie wam pochwalilam:-pzawsze tak jest u nas ze jak sie pochwale to jest gorzej!!!

Mi spokojnie starcza na miesiąc a potem reszte wyrzucam jak termin ma tylko miesiąć ja daje 2*2,5ml już drugi miesiąc a ten lek podaje się dłużej
no ja tez mam podawac 2x2,5ml.
a twoj synek tez ma refluks tak?
i co lekary powiedyial ze po lekach moze przejsc a nie musi?
mi mowila ze narazie mam podawac debridat i motylium-tutejszy lek pare dni

A twoj synek tez jest na enfamilu Ar?

Ostatnia edycja:
A u nas znowu niezbyt :no: chyba przez te upały Igoryna malo je i oto sa efekty: 3 tygodnie temu waga 6800 a tydzien temu 6730 :-:)-:)-( chyba znowu zaczne mu zageszczac.

Vinniki - ja podaję od ponad miesiąca. ogólnie jarzynki soiczkowe, czasem sama coś upichcę. z owoców - jabłko i banan - dopiero 2 słoiczki.musiałam zacząć rozszerzać dietę bo Zuzka źle przybierała na wadze. broniłam się przed mlekiem modyfikowanym ale już długo źle przybierała więc wolałam jarzynki... teraz jest ok. zaczęłam też test glutenowy z kaszką manną - na moim mleku i teraz dodaję jej kleik ryżowy do obiadku - też najczęściej z moim mlekiem.

Magdalenka - u mnie odkąd mała śpi na brzuchu jakiś problemów z zasypianiem nie ma - ale u mnie jest odwrotna sytuacja. Zu raczej przy piersi sie nie wycisza i nie zasypia. je co swoje i odwraca się, a jak próbuję ją przystawić to ryk! więc to mnie bardziej brakuje takiego cycowego przytulania niż jej:-(. Zuzka dostaje cyca a potem leży przy mnie. czasami potrzebuje chwili żeby jeszcze pogadać... więc jej nie przeszkadzam niech gada ale raczej nie odpowiadam na zaczepki. raczej wprowadzam rytuał: słucham cię córeczko, opowiedz jak Ci minął dzień. Później mała często zaczynała się denerwować. smoka nie na boczek nie cyca nie... teraz kładę ją na brzuszek i śpiewam cicho kołysankę. zwykle pomaga na wyciszenie. potem trzymam ją za rączkę daję smoka i mała zwykle odpływa. ale do łóżeczka odkładam ją wtedy jak jeszcze nie śpi - żeby się nie zdziwiła jak się przebudzi gdzie jest.
a z tym spaniem na rękach - może spróbuj ją zostawić w łóżeczku i usiąść obok - tak żeby Cię nie widziała. jak zacznie marudzić albo płaka podchodzisz bierzesz na ręce i przytulasz. jak się uspokoi to odkladasz... tylko nie czekaj aż uśnie - tylko od razu jak się uspokoi. czasami można tak dziecko podnieść i położyć milion razy ale następnej nocy jest lepiej i kolejnej też:-D u mnie tak było w dzień i pomogło - u krlnk chyba eż z tego co pamiętam.

Wiadomo, że dzieciom o małej wadze urodzeniowej łatwiej podwoić masę urodzeniową niż tym dużym, a Twoja córeczka była przecież bardzo duża!

Mój Romek urodził się z wagą 2900, a mój najstarszy z wagą 4000. Obydwaj w wieku 5 miesięcy ważyli 8300. Dla Michała było to podwojenie, a dla Romka jest prawie potrojenie masy urodzeniowej.
Vinniki nie zgodze sie z Toba!!!
Moj Szym urodzil sie z waga 2925g ma juz 6m i prawie 2tyg i wazy zaledwie 6900:-:)-:)-(
Duuuuzo zalezy od dziecka

reklama
Do góry