reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Dziewczyny naczytałam się o tej śmierci łóżeczkowej i chyba dzisiaj nie zasnę, będę co chwila do Zosi zaglądać, i ją przekręcać z brzuszka na plecy, bo skubana ciąglę się obraca i spi na brzuchu i co ja mam z nią zrobić zeby spała na plecach lub boczku??

modroklejka iema co sie dziwić Adasiowi ból przy przełykaniu jest tak okropny że ja to się juz zastanawiałam czy może mnie zęby bolą czy żuchwa czy to ucho ból koszmarny nie do opisania nie uwierzyła bym gdybym sama nie przeżyła
A czy nasze maluchy nie za duże juz na śmierć łóżeczkową???

ivaz - po prostu odpuśc.... ;-) Nasze dzieciaki już za duże na śmierć łóżeczkową (tfu tfu tfu - tak na wszelki wypadek), a poza tym to tak mały odsetek dzieci... zwykle dają jakieś sygnały wczesniej jakiegoś braku oddechu itd. także jak nic u Zośki nie zauwazyłaś to nie ma co się stresować. A na brzuszku już jak śpi to nic jej nie zrobisz... zadbaj żeby materac był twardy i żeby nie było poduszki i tyle. dzieci mają bardzo silną wolę przetrwania i nie zatrzymuja się ot tak... zawsze są jakieś sygnały wcześniej. daj jej spać tak jak lubi:tak: co byś zrobiła jakby ktos tak Ciebie ukladał jak jemu a nie Tobie wygodnie?? POza tym nasze dzieci już są silne. trzymają głowy kręcą nimi. nie ma szans na to, że gdzies uwięźnie i przestanie oddychać:tak:

Modroklejka, trzymam kciuki by wszystko szybciutko wróciło do normy! Mam nadzieję, że Adaś już czuje się lepiej!
Ewelcia, pewnie, że dużo zależy od dziecka i każdy jeden przypadek jest indywidualny. Mi chodziło o to tylko, że ogólnie łatwiej podwoić mase urodzeniową z 3 kg niż 4 kg (przykładowo). Szymek ma moim zdaniem bardzo ładną wagę, podwojoną, a po 4-5 miesiącu i tak wolniej dzieci przybierają na wadze, bo więcej sie ruszają i przyrost nie jest taki szybki jak w pierwszym kwartale życia.

ivaz - po prostu odpuśc.... ;-) Nasze dzieciaki już za duże na śmierć łóżeczkową (tfu tfu tfu - tak na wszelki wypadek), a poza tym to tak mały odsetek dzieci... zwykle dają jakieś sygnały wczesniej jakiegoś braku oddechu itd. także jak nic u Zośki nie zauwazyłaś to nie ma co się stresować. A na brzuszku już jak śpi to nic jej nie zrobisz... zadbaj żeby materac był twardy i żeby nie było poduszki i tyle. dzieci mają bardzo silną wolę przetrwania i nie zatrzymuja się ot tak... zawsze są jakieś sygnały wcześniej. daj jej spać tak jak lubi:tak: co byś zrobiła jakby ktos tak Ciebie ukladał jak jemu a nie Tobie wygodnie?? POza tym nasze dzieci już są silne. trzymają głowy kręcą nimi. nie ma szans na to, że gdzies uwięźnie i przestanie oddychać:tak:

Justynko, dziękuję ci takich słów było mi trzeba. Zocha spi bez żadnych poduszek, tylko na materacyku i nigdy nie zauważyłam u niej bezdechu, ale człowiek się naczyta i to później w psychce siedzi

Byłam dzisiaj z Natusiem na pobraniu krwi i jak go Pani kłuła to się smiał jak głupi do sera, ale miałyśmy z Niego polane:-D

reklama
U nas nie ma problemu Ada zasypia na boczku (tym samym co ja :-D ) a potem przekręca się na wznak :tak:
tak samo i moj Szym!!!

A moj Szym budzi sie w nocy po 5razy z czego 2razy je i to normalnie!!!!!!!!!!!1po 120ml-przewaznie jadl po 90ml i to jak dobrze zasnal!!!!
Pozostale 3 pobutki ma na picie:baffled:
Chleje ten moj chlopok na potege,w dzien to z 400ml albo i wiecej czasami,nie wiem czy to przypadkiem nie po tym Enfamilu Ar.

Julia wczoraj co wkleila ten artykul to wyczytalam ze przy refluksie maga byc problemy ze spaniem-no i to by sie zgadzalo bo od kad Szymon wymiotuje(teraz narazie nie odpukac w niemalowane)to budzi sie w nocy po kilka razy.
Mam nadzieje ze to sie zmieni.

Julia a Twoj Nataniel spi dobrze??
Mojemu jak pobierali krew to sie darl:-:)-:)-(

Do góry