reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dominika - karmię po kapieli ok 19.30. Ale z modyfikowanym się jeszcze wstrzymam. strasznie się boj, że jak uż dam butlę to przestanę karmić. większość z was przestała po podaniu innego niż swoje mleka... na razie wykombinowałam może kleik...mam jeszcze mannę... no i może czas na deserek póxnym popołudniem?

Justyna, też mam podobnie z córką, wcześniej budziła się raz w nocy, a teraz budzi się co godzina, co dwie. Na początku myślałam, ze to skok rozwojowy i się nienajada, ale teraz raczej stwierdzam, ze to zęby. Wystarczy, ze do piersi w nocy przystawię, albo dam smok i dziecko odjeżdża.

Odnośnie sztucznego mleczka, to powiem coś z własnego doświadczenia. Otóż ja mam zawsze puszkę sztucznego w domu, ale jako ostateczność, głównie karmię piersią, sporadycznie daję sztuczne, nawet przez myśli mi nie przeszło, aby zacząć małą karmić tylko sztucznym :)

reklama
Justyna, ja nie karmie piersią, ale też myślę, że to nie kwestia porcji, bo ja daję na noc 180 ml mleka a Ada i tak mi się obudzi na jedzonko.

Carolin, taka puszka po otwarciu moze stać max miesiąc.

dziewczyny, czy spotkałyście się, bądź słyszałyście o śluzowatych kupkach u z pasemkami krwi (ze 3 - 4 pasemka) u niemowląt karmionych piersią? Pewnie to reakcja na coś co zjadłam, jak myślicie? na razie taka kupka była raz z ze śluzem i pasemkami krwi i raz ze śluzem obie dzis rano :(
Mój Adi miał takie kupki i podobno to jest reakcja alergiczna:tak: i wychodzi na to, że nie może dostawać Bebilonu Comfort, jutro się dowiem na jakie mleko mam zamienić:-( Robiłam badanie kału i wychodzi, że nie trawi skrobi....

bylismy dzis u pediatry!!!
Maly prawdopodobnie ma refluks:-:)-:)-(.

Od dzis jest na Enfamilu AR jakims syropie i mam sprowadzic z PL debridat nie wiecie czy on jest tylko na recepte czy mozna go tez bez recepty kupic?
Kolezanka jest w PL za 1,5tyg wraca i moze mi kupic i nie wiem czy jej wysylac recepte czy nie?

Aaaa i myslalam ze tuaj nie ma Enfamilu Ar bo nigdy w aptece go nie widzialam ale jednak sie mylilam,maja ale za lada nie na polkach trzeba poprostu pytac :))

Jula też piszczy i śmieje się w głos - a także "zaczepia" takim chichotkiem słodkim :-)

no i jeszcze od soboty MAMY ZĘBA! prawa dolna jedynka się przebiła :tak:

Ola gratuluje zabka!!!:tak::-)

Szym dzis byl wazony i nie przekroczyl jeszcze magicznych 7kg:baffled:
Wazy 6900 a dokladnie 2tyg temu wazyl 6700.

Obwod glowki 42,5cm a klatki 41 mowila ze powinien byc ten sam ale ze to nie wielka roznica i jej zdaniem wszystko ok.

reklama
Do góry