reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

moj tez piszczy i urzadza zawsze poranne spiewy ale nie w lozeczku tylko w bujaczku jak czeka na sniadanie.
Wczoraj w kapieli spiewal,czasami wygladalo jak by odprawial jakies modly:-D:-D:-D.
ATsonia moj tez steka normalnie jak stary facet!!!
A maz jak to zobaczyl to mowi-oooo Szymon kupe robi:-D:-D

reklama
Az sie usmialam jak czytam o waszych dzieciach bo Juli ma podobnie:-D
Tez steka (faza pisku juz zaczyna byc rzadsza ale byl okres ze piszczala bardzo glosno i spiewala-wklejalam tu kiedys nawet filmiki) i gada w stylu "mamamama","babababa","nienienienie","eueueueueueu","pepepepepepe"
Co do umiejetnosci ruchowych to przewraca sie we wszystkie strony turlajac,pelza jak wskazowka zegara wokol wlasnej osi oraz do przodu,wstaje na czworaki i sie buja (to wyglada jakby kopulowala w meskiej roli):tak:.Jak ja przylapie to filmik wstawie:-Dposadzona ladnie siedzi-juz z dnia na dzien ma prostsze plecki przy siedzeniu.Dzis do tej pory bawi sie w soim lozeczku co mnie utwierdza ze da rade w kojcu-normalnie do tej pory jeszcze jej zlozeczka nie wyjelam (poza pora karmienia i przewijania).

Aaaa-i kazde dziecko ma swoj rozwoj.3 letnia kuzynka Julitki gada jak najeta,jak nakrecona,jest smialam,wszystkich zagaduje,dyskutuje.2 letni kuzyn Julitki ma ubogi repertuar i umie tylko 3 slowa-mama,tata i nie!Chlopczyk ma ciezka mowe po prostu.
Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

mojej kuzynki 3-letni synek dopiero niedawno zaczął mówić jakieś proste zdania. Do tej por tylko pojedyncze słowa w stylu mama, tata, daj....
Także na każde dziecko przychodzi odpowiednia pora :tak:

mojej kuzynki 3-letni synek dopiero niedawno zaczął mówić jakieś proste zdania. Do tej por tylko pojedyncze słowa w stylu mama, tata, daj....
Także na każde dziecko przychodzi odpowiednia pora :tak:

dokladnie.

mojego m siostry Gabryska jak miala 3lata to juz gadala jak najeta,wszystkiego mozna bylo sie od niej dowiedziec,nawet klna potrafila:baffled:

irmaa- jesli chodzi o to w buzi to z fizjoterapeutycznego punktu widzenia- im szybciej tym lepiej!!!! raz, ze dziecko jak małe to nie pamięta, a dwa, ze prawidłowa praca języka gwarantuję prawidłowy rozwuj mowy!!!

my od choroby alicji to już od przełomu czerca i lipca nie możemy pozbyć się zielonych kupek.... już mnie szlak trafia a pediatra zmienia jej tylko jakies proszki a badań zero...

Laila rozumiem Cie bo Julita robila ciemnozielone kupy ponad 2 miesiace!Latalismy do laboratorium co chwila-miala robione 3 posiewy kalu + badanie ogolne kalu po 3 razy (wiec 9 wizyt w laboratorium) i wyszly grzybki Candida oraz slad gronkowca (nosicielstwo).Na ostatniej serii posiewow kal juz byl czysty bez zadnych bakterii a brala mala Nifuroksazyd i Nystatyne oraz Lacidofil i Enterol (probiotyki).Potem kupki nadal byly zielonkawe (jasnozielonkawo-zolte) i dzieki Kitki odkad daje jej wiecej opic soczkow i herbatek robi piekne zolte lub bezowe kupy 2 dziennie.Zasugeruj pediatrze posiew kalu lub zrob prywatnie jak nie bedzie chciala dac skierowania.Oczywiscie przyczyna moze byc inna ale warto sprawdzic,powodzenia dla twojej slicznej dlugowlosej Alusi:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no mam nadzieje że jej w końcu minie... w tym tygodniu i tak się musimy wybrać do lekarki w sprawie szczepień na pneumo... to ją toszkę przycisne w sprawie kupek ... ala robi tylko raz dziennie to mało jak na karmienie sztuczne??

reklama
Do góry