reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Jutro nasz sądny dzień, pewnie znów dostaniemy po głowie od pediatry :tak: Myślę, że Ada waży coś koło 7 kg, ale chyba nie przekroczyła.

reklama
My mamy szczepienie 19-tego. 1 lipca Mała ważyła 5300g więc na pewno nie przekroczyła 7 kg. Ale mój pediatra nie panikuje, mówi, że wszystko w normie. Ja też jakoś wagą się nie przejmuję. Po prostu Natalia jest drobniejsza i już.

U nas ok. 71 cm (90 centyl) i 7,2 kg (25 centyl). Tak więc Tadzio długi i szczupły. Ja tam sie cieszze, ze nie wazy wiecej, bo do dzwigania mniej...;-)

U nas nie ma spania na brzuchu, Tadzio by tak nie usnął, a po zasnieciu od razu by sie obudzil, jakbym go przekrecala. Niekiedy uda mi się go uspic na boku, ale najchetniej to spi na wznak. Troche sie martwie, no bo ile dziecko moze lezec na wznak?? glowa sie plaska robi:-( A u nas jeszcze zero obrotów:-(na szczescie juz polubil zabawe na brzuchu, wiec jak nie spi, to staram sie zeby byl tylko na brzuchu, albo go turlam itp. a jak chce spac i go poloze na brzuchu to jest ryk i histeria, wiec u nas na razie to nie do przejscia.

U mnie Zośka odkąd nauczyła sie obracać to śpi tylko na brzuchu, kiedyś ja przekładałam na plecki lub boczek ale po paru minutach znów sie obróciła na brzuszek więc stwierdziłam, że nie ma sensu i pozwalam jej tak spać jak lubi

reklama
ja na szybko - wejdę potem. mała ważona - 5800. jest lepiej ale bez rewelacji. dw tygonie 230 gram. wiem, że niw będzie przybierać jakoś bardzo bo ona też z tych drobniejszych. a siłę ma. obroty panowane, jest pogodnym dzieckiem i jak coś dostanie do ręki to się dźwiga i siedzi... wystarczy jej rekę podać a ona myk i już siedzi! więc chyba nie ma się na razie czym przejmowac

Do góry