reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

kurcze kiedyś były same pultety i pulchniutkie dzieci i jakos było dobrze, nikt ich grubaskami nie nazywał:-(a teraz jak mam pulpetowate dziecko to każdy mi mówi że on taki tłusciutki :-( Mania jakaś chuderlaków:dry::dry::dry::dry:
Anetka wiem co czujesz..:baffled: nikt nie patrzy tez na to ze mam wysokie dziecko tylko każdy mówi jaki on WIELKI i ze za wielki jak na swój wiek..:szok: Fakt wygląda na jakie 8 msc ale... c ja na to poradze.. moze takie kości..
Ewelcia może Szym ma to po Tobie ze tak jeść nie chce... napewno się unormuje.. :tak: nie bede Ci tego powtarzała bo wiem że to i tak Cię nei uspokoi...
A co do budowy ciała to najwidocznie Szym wyszedł mieszany zupełnie:tak:

reklama
a nie boicie się, że na brzuchu dziecko może się udusić :confused::confused::confused:
moja śpi na plecach, a ostatnio polubiła na boczku

Ale takie małe dzieci nie spia na poduszkach a materacyk jest dość twardawy i buzi nie włożą, a zastanawiałas się kiedyś dlaczego noworodki mają takie pyrki z nosków?:-D Bo powietrze dostaje się boczkami noska:tak: a jesli dzidizuś czuje brak tlenu to przekręca główkę tymbardziej nasze szkraby 5-miesięczne:tak:

Ja bardziej boje się jak zasypia na boczku że bioderka sobie zniekształci:-( no ale sam się już przekręca

U nas smoczek do zasypiania musi być:tak: Jak zaśnie mocno to zawsze sama wypluwa, jak wypadnie wcześniej i jeszcze nie śpi mocno to się wybudza i trzeba podać.

hejka:-) mam pytanko-czy któras z was karmi malucha mlekiem Bebiko?jakie jest to mleczko,porównywalne z Bebilonem? my od początku na Bebilonie 1 i zastanawiam sie czy nie przejsc od 6 m na Bebiko czy zostac na tym Bebilonie:dry:

hejka:-) mam pytanko-czy któras z was karmi malucha mlekiem Bebiko?jakie jest to mleczko,porównywalne z Bebilonem? my od początku na Bebilonie 1 i zastanawiam sie czy nie przejsc od 6 m na Bebiko czy zostac na tym Bebilonie:dry:

Ja karmiłam na początku pierwszego synka Bebiko i go zatykało więc musiałam przejść na Bebilon jak dla Nas był lepszy:tak:

Madzik Anetka - u mnie to samo wszyscy mówią: ale WIELKA dziewucha:szok: pisałam kiedys ze pani ekspedientka to powiedziała ze ona to juz chyba do chodzenia sie szykuje bo taka duza. A jak jej powiedziałam ze Ona to jeszcze nawet nie siedzi bo ma 4,5 m-ca to pani wielkie oczy zrobiła i mowi: "O Boze to czym pani ja karmi ze taka wielka" A Nadia jest poprostu b długa bo ja mam 173cm a paweł 190cm. Nie wiem dokładnie ile wazy, sprawdze w przyszłym tyg na szczepieniu ale mysle ze cos ok. 9kg. A takim ludziom co mi dziecko od wielkoludów albo pulpetów wyzywaja to najchetniej dałabym w łeb:wściekła/y:

reklama
Moja Zocha też do drobinek nie należy 8kg i 68cm, jest na 90 centylu,synek jak był taki malutki też był sporaśny, a teraz ledwo się mieści w siatce centylowej (3 centyl), Nie ma się czym przejmować dzieciaki jak zaczną chodzić od razu zrzucą nadmiar

Do góry