reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
a u nas wczoraj kupa po marchewca a dziś po szpinaku rozwolnienie... tzn wodna kupa może tak;-) trochę mnie to niepokoi ale zobaczymy ja będzie w ciągu dnia

Justyna - bo szpinak działa rozluźniająco na stolec, u Nadii było podobnie ale to tylko jedna taka kupka, później bedzie juz ok:tak: no chyba ze znów dasz jej szpinak

Caro <Eve moze za pozno zauwazacie ze maluchy sa spiace???
Ja jak w pore nie zauwaze to tez mam meksyk np.wczoraj walczylam z nim 10min potem odpuscilam wsadzilam go w spacerowke postawilam przed telewizorem i po 5min sam zasnal.
Wiem ze to nie jest dobry sposob stawianie przed TV ale tak mnie zdenerwowal ze szok bo wczesniej sie ulal i nie dal sie przebrac tylko cwiczy te swoje obroty i lapie za wszystko co sie nie rusza i nie ucieka na drzewo!!!!!

teraz spi na dworze,zobaczylam ze tarl oczka to mu wsadzilam smoka do buzi possal ze 2razy wyjelam mu smoka i spi.

Ola napewno jula sie nauczy jesc z lyzeczki-cierpliwosci.

Co do szczepionek to my po polowie wrzesnie idziemy na druga dawke meningokokow i pneumokokow i 6w1.

moj Szym dzis od rana zdarzyl sie ulac 2razy tak konkretnie i dwa razy go juz przebieralam.
Wczoraj mi wymiotowal zaraz po kaszce,juz nie wiem co jets kiedys wcinal kaszki i bylo ok teraz nie wiem co z nim jest?
W poniedzialek po poludniu mamy wizyte u lekarza

moj Szym jadl raz szpinak z ziemniakami-w tamta niedziele ale nie pamietam jaka byla kupa,pamietam tylko ze obiad mu nie smakowal,krzywil sie tak jak bym mu dawala trucizne:-D

RAZEM???????????:szok::szok::szok:

A ile płacisz za memingokoki? Bo ja musze zaszczepić Damianka
Ewelcia ma chyba za darmoche, bo jest w Irlandii:-) takiej to dobrze:-p

A co do Caro i Eve to może wasze maluchy faktycznie wcześniej chcą iść spac i dlatego taki meksyk.. U mnie jak Oliwier jest marudny to go odkładam do łózeczka i zostawiam samego, czasem drze sie okropnie, czasem pobujam, usypia w końcu jednak i jak wstaje to jest super dziecko:-)
A wieczorem jak za późno wykąpie to jest własnie meksyk, mimo ze sie bawi itp:dry: Wczesniej dobra była kapiel o 20, potem przestawilismy na 19:30 a teraz to juz lekko po 19 kąpiemy i wtedy normalnie zasypia..:sorry2: ale jak czekam na meza i później go usypia.. po 20.. to jest masakra.. Zazwyczaj drze sie okropnie, wiec cdzekam aż sobie pokrzyczy, potem wyjmuje go na chwile na ręce i zazwyczaj zasypia od razu jak go dotykam i przytule.. Odkładam znowu i już spi...:shocked2:

Tak razem:tak:.

Nic nie place bo ja w Irlandii jestem​

Bo mi lekarka mówiła że pomiędzy jednym a drugim musi byc przynajmniej 6 tygodni odstępu bo to za duzo jak dla takiego człowieczka i to konsultowałam z 3 innymi pediatrami i każdy mówił to samo, ale może w Irlandii jest inaczej - zgłupieć można co lekarz to opinia:baffled:

reklama
Mój maluda dopomina się o kapiel po 18-stej tzn szykowanko i tak dalej i kapiel odbywa się o 18.30 potem leki, mleczko i odkładam do łóżeczka i musi chłopak sam sobie radzić:-D bo o 19-stej kapie Damianka, potem smarowanie jakieć 30 minut, leki i usypianie:tak:

Do góry