reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

karolka juli nie ma zaparc wiec niestety nie pomoge:baffled:

Bansik-jak chcesz to podam ci na priva swoja neurolog i miejsce gdzie na wlasna reke prywatnie za 100zl robilam usg glowki-szybkie terminy w kilka dni zrobia.Zrob zanim zarosnie ciemiaczko.

reklama
Dziewczyny co radzicie na zaparcia u maluszka? Gabrysia kupkę robi co 3-4 dni ale taką twardą i bardzo płacze robiąc ją... chciałabym jej jakoś pomóc ale dopajanie ani zginanie nóżek do brzuszka w trakcie robienia kupki mało pomagają. Daję jej jabłuszko prawie codziennie bo myślałam że to pomoże ale niestety nie pomaga. Jutro na deserek dam śliweczki z hippa, może to będzie skuteczniejsze.
Macie jakieś sposoby?

Karolka ja robiłam czasem herbatke kminkową taką słabiutką jak Alanek nie mogł zrobić kupki:sorry2:a teraz to po deserkach tj. jabłka, gruszki, brzoskwinie to sam robi codziennie bez stękania :tak: jedynuie mamy problem po jagódkach :-p
Możesz też podać kawałeczek czopka glicerynowego mi pani w aptece tak doradziła i faktycznie zaraz jest kupa ;-)

Jula moja ostatnio próbuje pełzać - ale tak śmiesznie, z nosem w podłożu, pcha głowę do przodu, pupa w górze nogami się odpycha, buźką "szoruje" po kołdrze czy kocu, potem cały nos czerwony ;-) ale wchodzi jej to dość dobrze, teraz bardzo muszę uważać żeby znowu nie spadła...

a adas juz całkiem sam obraca sie z brzuszka na plecy i z pleców na brzuszek

i pełza jak lezy na brzuchu, a ja mu zablokuje nozki reka tak zeby mógł sie od nich odepchnac

karolka - u nas tez były zaparcia, ale od czasu jak podajemy jabłuszka i sok jabłuszkowy do picia to jest ok-adas robi sam,mniej wiecej raz dziennie

a mnie odwiedziła w piatrek sasiadka z synkiem który urodził sie miesiac po adasiu i wazy od niego pol kilo wiecej!!! klocek taki ze szok! i krótki jest wiec w wozku wygladłał jak duza biała kulka:-D:-D:-D

reklama
A u mnie całkowicie inaczej niż u Karolki... Adi ma biegunkę:-( Mam już normalnie dosyć,bo bardzo się już martwię...w sobotę pojechaliśmy z nim na pogotowie, bo robi kupkę z krwia, ale lekarz mi wytłumaczył, że ta krew to tak jak z nosa podczas kataru, poprostu śluzówka jest uszkodzona i krwawi, ale ja i tak jestem nerwowa. Od wczoraj wepchnęłam w niego już 40 dkg marchwianki, w sumie wczoraj od 16 do dzisiaj do 4 rano nie było kupki, ale teraz na nowo po trochu co 1,5-2 godziny. Te kupki to wogóle są jakby normalne, jeżeli chodzi o gęstość, bo dostaje jeszcze smectę, ale denerwuje mnie ich częstość no i ta krew... aha a do lekarza u którego byłam mam naprawdę zaufanie, jest dobrym specjalistą i fajnie nam wszystko wytłumaczył.

Do góry