reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Małgosia non stop chce być przy cycu, non stop chce ssać ....:confused2::confused2: ostatnio jej się jakoś odmieniło, wcześniej dałam smoczka i było okey, a teraz pluje nim na odległość.... chciała by spać z cyckiem, co ja ją do łóżeczka to ta się budzi po 15 minutach bo się orientuje, że cycek jej uciekł .... :confused2::confused2: kuchnia, zdecydowanie to duży minus gdy się karmi piersią:sorry:

reklama
ja okresu tez jeszcze nie dostalam... mialam spore krwawienie przez jakies 2tyg ale to przez tabsy "Azalia"-to te co mozna w trakcie karmienia stosowac.
Mnie tez cos wczoraj zemdlilo ale to w ogle taki dzien mialam ze lazilam jak pijany kot

a ja slyszalam ze idealnie jest jak dziecko jest na tym samym centylu z waga i wzrostem... wiec u mnie idealnie nie jest, bo Majka wzrostowo jest juz prawie na 100, a wagowo kolo 70:baffled: za tydz mam szczepienie to zobaczymy ile wazy...
Madzik, ja bym sie cieszyla jakby mi cora tyle przybierala, a tak to mam takie mysli ze pokarm mam jakis gorszy... bo pod dostatkiem to jest go na pewno. Inna sprawa ze straszlwie ulewa a ten srodek zageszczajacy co mi przepisala lekarka to dzialal przez 2dni i znowu sie zaczelo wymiotowanie na odleglosc:-(

madzik_- a wes przestań słuchac się tej baby- matki mają istynkt- jeśli uważasz, że jest wszysko ok, i według Ciebie dzieciatko nie jest za grube, więc...za przeproszeniem -WALIĆ CO MÓWIĄ WSZYSTCY W KOŁO!!! ja też bez przerwy słyszę że Szymon jest taaaki wielki i gruby!!! no i co z tego, wedlug mnie wcale nie jest gruby, tylko ma pulchniutkie nogi, rączki i pucołowatą buzie-I CO Z TEGO????

A Dominik dzisiaj nauczył się obracać na boki, a właściwie na prawy bok. Zabawki łapie bez problemu, ale obrotów jeszcze nie robi. Mam nadzieję, że niebawem zacznie.:tak::tak::tak:

Ja tez nie uwazam ze Martynka jest gruba :-DDla mne jest najpiekniejszym aniolekiem na swiecie :tak:a lepiej zeby jadla niz miala problem z jedzeniemi byla niejadkiem to jest najgorsze co moze byc niejadek w domu:eek::baffled:

Tak, Atsonia - są postępy! :-D:-D Mała pięknie łączy rączki "do symetrii" i właśnie zaczyna wyciągać rączki po zabawkę. Łapie też za smoka w buzi. Nie podpiera się nadal na rączkach leżąc na brzuszku - jeszcze dam jej troszkę czasu.

Ja tez dołaczam sie do tych co maja wieksze dzieci:-) tez wszyscy naokoło mówia ze Nadia to nie wyglada na 4,5 m-ca a na min pól roku albo i wiecej. i ze to taki mały tłuścioszek:szok: Oni chyba tłuścioszka nie widzieli:wściekła/y: tez nie zamierzam jej głodzic bo wg mnie jest ok, jest długa ale to chyba normalne skoro ja mam 173cm a Paweł 190cm:-D
Madzik nie przejmuj sie i olej ta głupia babe;-)

reklama
Olewam aczkolwiek dziwnie mi sie zrobiło.:baffled:
Jakoś kiedyś większość dzieci jak była mala było pulchniutkich i rumianych i niekoniecznie w dorosłym zyciu sa tłuścioszkami:tak: znaczenie mają późniejsze tez nawyki żywieniowe i ilość ruchu a nie w obecnym czasie:eek:
Zresztą Oliwier też jest wysoki więc nie ma czym się przejmowac...:tak:

Do góry