reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Maniulka dziwne że się czepiła lekarka Martynki przecież wcale tak mało nie waży :tak: moja też się czepiła Alanka ale on przybiera tylko 100gr tygodniowo też robiliśmy morfologie i wyszła bardzo dobra poprostu moje dziecko jest drobniutkie po mnie bo ja jak byłam mała to też nie chciałam jeść i byłam bardzo drobna :sorry2:
moj tez przybieralo ostatnio tylko 100g tygodniowo,morfologie tez ma ok.
Pediatra powiedziala ze to taki typ i juz.
Moze od kad zaczelam mu dawac lyzeczka kaszki i mleko zageszczane kleikiem to zaczal wiecej przybierac,no ale nie wiem bo nie wazylam go,ale na moje oko wazy z 6,5kg,30czerwca wazyl 5925kg

My też wczoraj mielismy szczepienie mała zniosła je dzielnie jak zawsze,pediatra doczepiła się że mała słabo obraca się z plecków na brzuch a z brzucha na plecki wcale kazała nam ćwiczyć.Robili małej morfologie bo jej zdaniem mało przybiera:szok::szok::szok:6920 a urodziła się 2990 no ja bym nie powiedziała że mało,morfologia wyszła ok
moim zdaniem to martynka super przybiera na wadze,nie wiem czemu ona sie czepia jej wagi..
Moj juz sie kreci wkolo-opanowal przewroty juz na 100%.

Szczepienie mamy we wtorek,juz sie boje

My na razie postanowiliśmy dać Natalce trochę czasu (mówię o tej rehabilitacji). Nie ćwiczymy w ogóle i ... widać postęp! Wiem, że to nic w porównaniu z Waszymi dziećmi, ale od jakiegoś tygodnia Natalia pięknie łączy rączki do symetrii, ogląda je nieraz parę minut w skupieniu rozkładając przed oczyma paluszki, zaczyna wyciągać rączki w kierunku zabawek - jeszcze nie bardzo po nie trafia, ale ewidentnie wyciąga.

Bardzo często przewraca się na boczki, zwłaszcza na lewy - mam nadzieję, że teraz już szybko nauczy się przewracać na brzuszek - jak to było u Was?

Nadal nie podpiera się na rączkach w pozycji na brzuszku, ale mam nadzieję, że pomalutku do tego dojdzie.

Teraz czas urlopów, mam namiar na dobrą fizjoterapeutkę w Tarn, ale ma urlop do końca lipca. Zamierzamy poczekać do tego czasu.

ja wczesniej podlozylam podusie pod materacyk,teraz juz od dluzszego czasu maly spi calkiem na plasko.

Moj szym cos sie rozregulowal,wczoraj od 5rano do 6nie chcial spac,dzis tez marudzil o 6 ale na szczescie zaraz zasnal.
Poprzestawialy mu sie dzisiaj pory karmienia.
Od bardzo dawna jadl np.5:30 rano albo 5 potem 9-10,13-14,17-18,i po kapieli czyli przed 21.
A dzis jadl przed 5 i o 7:30 ciekawe o ktorej bedzie nastepne karmienie

Maniulka przeciez Martynka b.dobrze przybiera na wadze!
Miotlica-tak,tak!Wstepem do przewrotow na brzuszek sa przewroty na boczki:tak:(czyli uniesc nozki pod katem prostym i przerzucic je na ktoras ze stron:-)).Natalka to zdolniacha a z lezeniem na brzuszku tez dojdzie do wszystkiego.

No to moja Julita juz bierze stopki do buzi-zdazylam dzis nagrac krociuteniki filmik doslownie w ostatniej sekundzie:-DOdbylo sie to tak,ze lezala na macie na lozku w sypialni,wchodze,patrze a ona trzyma stopke w buzi a dokladnie duzego palucha i ciucka go jak smoczek!!!:-D:-D:-DW te pedy wzielam aparat,nagralam te kilka sekund,jedynie kilka sekund bo lukala na mnie z aparatem i sie rozproszyla dziewczyna,no ale filmik krotki jest-najwieksza satysfakcja filmowac TEN PIERWSZY RAZ,bo ja u niej pierwszy raz dzis stopke w buzi widzialam-nawet jesli zdarzylo jej sie to wczesniej to dzis pierwszy raz to wylukalam:tak:Zaraz wstawie filmik:tak:

Sara czekamy na filmik:tak:

Szym tez probuje wkladac stopke do buzi ale troszke jeszcze mu brakuje,mysle ze jeszcze pare dni i to opanuje do perfekcji:tak:

Hmmm buahahahahahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D Wiecie co,wstawiam filmik na zamknietym bo:
1.zapomnialam ze Juli w te upaly z golym tylkiem wala sie po macie
2. cos ma w pewnej czesci ciala:-D:-D:-D:-D z pewnoscia jest to kulka steropianu,gdyz niektore paczki z firmy brata usztywniam steropianem buahahahahaha:-D:-D:-D:-D:-D
Takze zapraszam na watek zamkniety:-p:-D:-D:-D:-D

Ada od wczoraj bardziej interesuje się swoimi nóżkami. Obecnie łapie się już nie za kolanka za za łydki i kostki :tak: Może niedługo złapie za paluszki :-D

reklama
Jula coraz lepiej pełza - najbardziej w kierunku takiej szeleszczącej biedronki na macie, tak jej się podoba, że musi koniecznie do niej "dojść" - wrzucę potem filmik, ja ją maltretuje ;-)

Do góry