reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Małgorzata mi coś strajkuje :crazy:
czwartą już noc z rzędu budzi się średnio co godzinę, chodzę dosłownie jak pijana, niewiem już sama czy to przez zęby i przez upały, mogę spać na stojąco :confused2::confused2::confused2:

reklama
dziweczyny a może maluszkom jest za gorąco że tak się budzą :confused: u nas jak było cieplej to Alanek też sie budził w nocy bo pić mu się chciało :tak: a narazie mam spokój przesypia całą noc do 5rano :tak:
Współczuje wam :eek:

Moj zasypia o 21 i wstal dzis o 4:30 a potem o 6 i niechcial dalej spac lezal do 7 i marudzil w lozeczku.
W Polsce jak bylismy to maly czasami spal do 5:30 zjadl i dalej spal do 7 czy 7:30 a nawet 8 a raz zrobil mi wieeeelka niespodzianke i pospal do 8:30,tylko tutaj mu sie cos porzestawialo:baffled:.
Ostatnio nawet wstal o 2:30 a potem o 5;30

Ja myślę, że ona poprostu wybudza sie z głodu, w dzień mało je, dlatego w nocy też chce. Do tego smoka w buzi brak to sie wybudza, ale daję jej butlę i momentalnie zasypia odłozona do łóżeczka i to nawet bez smoka. Generalnie to w dzień zaczęłam także praktykować odkładanie do łóżeczka na spanie i jak narazie z powodzeniem (od jakiegoś tygodnia). Wieczorem różnie zasypia, jak w dzień mało śpi to już po 19 stej smacznie chrapie, a jak więcej to chodzi spać dopiero ok. 21-22.

Jula różnie śpi - raz już o 6 rano ma dużo do powiedzenia, a wczoraj np. dopiero o 7.45 się obudziła... zasypia niestety przy cycu, dzisiaj dopiero o 21.40 mogłam ją odłożyć do łóżeczka, bo się wierciła, przewracała na brzuszek, marudziła i bałam się, że starszą obudzi :-(

reklama
Natalia ma już baaaardzo długo uregulowany sen: pobudka o 5-6 (najczęściej o 5) i potem wstaje o 9, czasem trochę wcześniej, po 8.

Do góry