reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

kitki...zrób jej rumianku-na bolacy brzuszek powinien pomóc a dodatkowo rumianek pomaga rozluzniac kupki...i moze ciepła pieluszke jej na brzuszek poloz...

reklama
a adas ma zapalenie krtani....:(
pani dr powiedziała dzis ze w taka pogode to czeste u maluchów bo oddychaja przez usta i na zmiane ogrzewaja i chłodza gardło....na szczescie nie ma goraczki i jedyne co mam robic to nawilzac pokoj i dawac mu wiecej pic!

Kitki - po 1 nie panikuj - brzuch poboli i przestanie stało sie- następnym razem będzie bardziej uważał - jak coś sie będzie działo to jakas łagodną herbatke albo wode jej daj to łatwiej sie wypróżni - a mam pytanko czemu już z 2 mieszacie??

Aaa moja Ju znowu JE :) hiehihie tylko ze juz samego NANa i tak sie drze ze szok jak chce jeść :) i dobowo śliczniuchne wczoraj 840 dziś 810 :) :)

My juz pijemy mleko 2 a pieluchy mamy rozmiar 4 (7-16 kg:szok:).Myslalam ze beda za duze ale gdzie tam!Pojutrze mamy szczepienie,ciekawe ile panna wazy,ale przypuszczam ze w ubranku cos okolo 8 kg czyli z 7800 nago.

Ja tez daję tylko Bebilon1 - a dwójkę wprowadzę po 6 miesiącu.
Kitki, nie panikuj, czopka bym jeszcze nie dawała, dziewczyny dobrze radzą z tym rumiankiem.
Modroklejka - zdrówka dla Adasia!

Natalia je nieźle - ok. 730ml na dobę, z piciem nadal kiepsko. ALe niedługo skończy cztery miesiące i spróbujemy soczku jakiegoś.

a moja Zu ostatnio przeżuciła się na jedzenie po... 4 minuty. Dokłdnie z zegarkiem w ręku. idealne 4 minuty. Nie wiem czemu, na początku myślałam, e to przez upały - nie chce jej się jeść, ale nie wiem, upały się skończyły a ona 4 minuty a potem odwraca się a jak ją próbuję dostawić to sie złości... więc wychodzę z założenia, że chyba jej wystarcza. no i z posępów - moich:-D chyba przestałam sie tu przejmowac wszystkim :-D przestałam wszystko zapisywać i chyba na dobre mi to wychodzi. zastanawiam się tylko jak z tym karmieniem. czy może jej to wystarczać?? Wszyscy mi mówią, że jest starsza silniejsza i lepiej ciągnie więc może 4 minuty jej wystaczają...:confused:

a Zuzka jest rozkoszna. Zaczęła tak gadać, że jestem w szoku. Gada bez przerwy w zasadzie:-D jest rozkoszna. I zaczęła zaczepiać. tak wydaje mi się świadomie. śmieje się w głos. piszczy jak jej się cos nie podoba:-D mam takie dziecko...., że hej:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Justyna-co do jedzenia to mysle ze Zu tyle wystarcza,ona chyba nigdy jakos duzo nie jadla wiec pewnie taki typ.Hihi,co do gadania-poczekaj jak zacznie spiewac:-)No pewnie ze masz dziecko ze hej,a mialas kiedys jakies watpliwosci ze tak nie jest?:tak:

reklama
Pomożcie mi bo nie wiem co robic
daje Nadii Bebilon1 + 1 miarke Bebilon2, chodzi o to ze Paweł pomylił wszystko i dał Nadii ok 6-8 miarek Bebilonu2 (nie wie ile bo wsypał wszystko co było w butelce nie odmierzajac:wściekła/y:) na 160ml wody:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie dosc ze Bebilon2 zamiast 1 to jeszcze za mało wody w stosunku do proszku. Idiota debil:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i mała chyba zaczyna juz bolec brzuszek bo raptownie zaczyna płakac (zjadła to o 17). Nie wiem co robic, boje sie ze później nie poradzi sobie z kupka. Jak myslicie, dac jej czopek aby szybciej zrobiła kupke???:confused: Z drugiej strony dzis juz robiła 2 wiec nie wiem czy to pomoze. Kurde zaczynam chyba panikowac;-):tak: a Pawła to zaraz .....:angry::angry::angry:
i jak ja mam wrocic do pracy jak on nie umie sie dzieckiem zajac, pewnie jego mamusia bedzie nie lepsza:angry:

Kitki i jak malutka?
dzis malej dalabym tez wiecej wody do picia.

Do góry