reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Bebilon pepti 1 też jest do 6 miesiąca, a różnią się chyba kalorycznością i napewno potrzebami dziecka w danym miesiącu. My mamy podawać 1 dłużej ze względu na nasze problemy

reklama
Kitki a może wypędzluj Nystatyną z vit C? Ja pędzlowałam ale mój miał pleśniawki ale na wardze też miał delikatny nalot

Aphtin kupisz bez recepty i kosztuje śmiesznie malutko 2 lub 3zł, ale faktycznie pomaga my zużyliśmy niecałe 2 buteleczki i też pomogło.

Jak ja pytałam się 3 lekarzy (a raczej moja mama bo to znajomi :-D) od kiedy zacząć podawać bebilon 2 (zobaczyłam w jednej gazetce że jest od 4tego miesiąca, a w sklepie na takim samym opakowaniu jest napisane że od 6tego :-D) i lekarze powiedzieli żeby już od 4 miesiąca zacząć dziecko przyzwyczajać do bebilonu 2. Więc ja zacznę podawać Patrycji bebilon 2 stopniowo po skończeniu 4 miesiąca :tak:.

Patrycja dzisiaj zaczeła się podnosić z pozycji pół leżącej do siadu :-), leżała sobie u mnie na brzuszku, ja leżałam na poduszce a ta mi hop i do siadu :szok: trzymałam ją akurat za brzuszek. położyłam ją znowu na mój brzuch a ta chwile nabrania sił i znowu, he he tak się jej to podobało że jeszcze kilka razy tak robiła. A szybciej to ani nie drgnęła do podnoszenia (tylko jak ją podnosiłam trzymając nad rączkami) a tu nagle tak dosyć sporo :tak:.

Agusia-ta Twoja Patusia tez niezla jest,zywe sreberko:tak:

Mleko z oznaczeniem 2 mozna stosowac po 4 m-cu,niektore po 6tym m-cu ale mysle ze decyduje o tym pediatra.Roznia sie kalorycznoscia i zawartoscia witamin,kwasow tluszczowych i innych zwiazkow.

reklama
Justyna co do okładu z sody to polecam ja po porodzie po welflonach miałam zastoje w żyłach i bardzo bolało i soda pomagła robisz 3-4 łyżeczki sody i 1/3 szklanki wody ciepłej mieszasz aby się rozpuściło, moczysz gazik i gotowe
oj biedna Zuzia aby jej pomogło:tak:

Do góry