reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

w rozmiarze akurat obrze Cie rozumiem... już w ciąży nie mogłam znaleźć na siebie stanika, a teraz żadna bluzka na mnie nie wchodzi więc chodzę w takich porozciąganych,.... nie wiem czy rozmiar się zmieni jak skończę karmić więc wolałabym nie inwestwować na próżno w nową garderobę...

ja na razie mam miseczkę e/f więc cyce naprawdę spore...:szok:

reklama
Miotlica cieszę się, że u was noc przebiegła spokojnie. mnie jeśli dobrze pójdzie szczepienie czeka w przyszłym tygodniu - czekamy na zgode neurologa. mam nadzieję, że na dzisiejszych badaniach będzie ok. Napisz potem jak wyglądała ta rehabilitacja i czy Natalka bardzo się złościła.

Eve - nie masz się co martwić. Z Adą na pewno jest wszystko ok. ale to chyba normalne, że każda z nas się martwi...

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki są też takie absorbujące, bo moja Zośka to od urodzenia wymaga mnóstwa uwagi, w sumie w dzień prawie nie śpi, jeszcze jej się nie zdarzyło nigdy w życiu pospać 2 godzin ciągiem, zazwyczaj łapie 2 drzemki po 20 minut. Na macie zle, w leżaczku zle, na karimacie na podłodze zle, na rękach tez nie dobrze. Spacery tez nie należą do przyjemności, bo wytrzymuje w wózku (tylko w spacerówce, gondoli nienawidzi) ok godziny, w nosidle jest trochę lepiej bo może obserwować świat, ale w te upały noszenie nie wchodzi w gre.
W domu nie moge nic zrobić, dopiero jak wraca mąż z pracy nadrabiam zaległości, Muszę ja cały czas zabawiać bo jak odejde od niej na chwilke to zaraz marudzi, a poza tm jest bardzo ruchliwa, może ma adhd;-). Już w ciąży dała mi popalić niezle, nie spalam po nocy bo harce mi w brzuchu urządzała, myślałam ze bede miała cesarke bo ona co dwa tygodnie zmieniała pozycję w brzuchu, raz głowa była w gorze a raz na dole, czułam jak mi sie w brzuchu obraca, a nie było to przyjemne w 9 m-cu.
Lekarz nie widzi u niej zadnego wzmozonego napiecia, mowi ze rozwija sie dobrze i ze to taki typ. Ile bym dała zeby mi choć z godzinkę pospała w ciągu dnia:-(Jak śpią w dzień Wasze dzieciaczki?
ha ha Ivaz - witaj w klubie:-) ja w ciąży myślałam, że oszaleję, bo ta mała cholera mi spać nie dawała... i wiecznie miała czkawkę - co w 9 miesiącu wcale nie jest już takie przyjemne:-pZu ogólnie nie śpi w ciągu dnia... tzn po kolei. Na spacerach zwykle śpi. ostatnio jak jest tak gorąco to nie chciała ale przestawiłam ją do spacerówki i jak jadę - jest ok. ale jak się zatrzymam - płacz wycie i zgrzytanie zębami...:baffled: na działce czasami daje opocząć tak, żeby nie trzebabyło jej bujać. ogólnie musiała mieć smoka bo inaczej się wybudzala. tak samo w foteliku samochodowym jak smok wypadł to na światłach:baffled: zaczynała płakać. No chyba, że jechałysmy dłuższy czas to zasypiała i było spoko. jak donieslimy ją w foteliku do domu i wyjowaliśmy to natychmiast się budziła. to przestalismy ją czasami wyjmować - i potrafiła dospac jeszze40 minut. ooo obudziła się... napisze resztę potem

ivaz chyba u tak małego dziecka nie stwierdzi sie adhd hi hi ale faktycznie mam wrażenie jak czytam co napisałas że to o moim synu jak był mały zachowywał się identycznie chociaz w brzuszku nie był aż taki najgorszy teraz ma prawie 9 lat od 3 stwierdzone nie leczone ADHD jest ciężko,więc życzę żeby jednak to nie było to :tak:

Dziewczynki, moze to głupie co powiem, ale ja się martwię, że u nas wszystko ok. Tzn tak mówi ta nasza pediatra, a ja co wizytę pytam, czy do neurologa nie muszę np iść. Ona że wszystko ok. Dziś idę na kontrolę wagi bo ostatnio stwierdziła, ze byłyśmy na 10 centylu a mnie się zdawało że na 25 :confused: Może ja poprostu nie umiem tego odczytywać.
Eve, ja też tak dzisiaj pomyślałam, nie byłam u żadnego innego lekarza oprócz pediatry i okulisty (no ale to sama zauważyłam, że oczko ropieje)... do neurologa to się dostaje jakieś specjalne skierowanie? jak pediatra coś zauważy? bo to chyba nie jest standardowa wizyta?

u nas mierzą od czubka głowy do piętki - szczerze mówiąc pierwszy raz od Was usłyszałam, że można mierzyć razem ze stópką :confused:

Justyna-bardzo ci dziekuje za wiadomosc na priva:tak:Wykonalam z 10 telefonow ale dotarlam do pracowni USG w korczaku-babka powiedziala mi ze tylko na skierowanie ale podala mi gdzie mozna robic prywatnie:tak:Jestem wiec b.zadowolona,zwlaszcza ze pani umowila mnie juz na wtorek...tyle ze za 100zl.
A z neurologiem nie wiem czy mnie dobrze zrozumialas-mam na mysli ze ta "nasza" pani doktor jest dosc nawet mila i przez to ze starszawa ma spora praktyke na pewno ale nie wiem czy nie za malo bada-krlnk napisala ze u niej takie rzeczy jak "nasza" neurolog robi pediatra.Bo np.w przypadku mojej Juli,polozenie jej na brzuszku w wieku 3 m-cy i chwalenie ze ladnie glowke podnosi to jest malo miarodajne bo ona glowke podnosila na brzuszku od zawsze...pierwsze fotki mam jak mila 3 tyg i juz wysoko glowke podnosila...wiec rozumiesz,ja i bez wizyty u neurologa wiedzialam od dawna ze z Juli wszystko OK pod katem podnoszenia glowki.Za to to odchylanie glowki w 1 strone mnie martwi,chociaz dzis glowke uklada akurat w ta 2 strone:-Dco za cwaniara!!!Jednym slowem uwazam ze lepszy bylby neurolog ktory dokladniej dziecko obejrzy i powygina-chce sie dostac na Lecznicza-pisalam ci kiedys na priva o tamtej babce:)

reklama
Do góry