reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara i wazne jest jak dokarmiasz butla zeby przepajac dzidzie,moj nie chcial pic przez dwa dni i mysle ze to dla tego tak moglo byc.
Od czwartku pil rumianek ale nie zabardzo mu to szlo,krzywil sie i nie mal na przymus mu dawalam a dzis mu zrobilam herbatki z kopru wloskiego i pil ze smakiem.
Tak jak pisalam wyzej ze do konca nie bylam pewna czy to kupa czy kolki,wazne ze moje sposoby pomogly a no i do tego dodawalam mu do mleka Colief na kolki,ale im wiecej o tym mysle to mysle ze to raczej problem kupy byl,bo po moich dzialanich kupa sie pojawila:-D:-D:-D

reklama
A oto mój pierwszy post w tym temacie:-)
więc Martynka jak na razie tylko na cycu,dajemy rade z czego bardzo się cieszę.Generalnie jest bardzo spokojna jedzonko i spanko,nocki też ok chociaż męczące mała budzi się co ok 2 godzinki na cyca je tak z pół godzinki więc snu mam niewiele,na razie doprowadzałam mieszkanie do używalnosci bo po szpitalu to jakby tajfun przeszedł,mąż jeszcze wykańczał łazienke po wymianie pionów i teraz mam już ładnie,do wczoraj latałąm ze szmatą a dzisiaj już tylko relax.Martynka przykeła pierwszych gosci oczywiscie wizytę przespała ha ha.Ja również borykam się z tym co mi wolno jesc a co nie:tak:No na dzisiaj to tyle ale teraz już bede tu częsciej zaglądać :-)

Mam pytanie do Oli_o :-) Jeśli dobrze pamiętam, to używałaś przy poprzednim dziecku (jak to śmiesznie brzmi) chusty-kieszonki z chusta.pl. Zainwestowałam w taka i mam pytanie: Czy włożony w chustę noworodek ma mieć na wysokości szwu pupkę czy nóżki? I czy ma leżeć bardziej pod skosem czy w poziomie - tzn jak wysoko ma mieć główkę? czytałam instrukcję oglądałam filmy ale tam pokazują na takim 3 miesięcznym i nijak ma się to do rozmiarów mojego Dominika:-p. Będę wdzięczna za odp!
Firehead, ja używałam tej chusty jak córka miała mniej więcej 2-3 miesiące (a też była duża od początku, 4kg ;-)) - wtedy głowka wyżej, boczkiem do mnie, pupa mniej więcej na środku - na tych zdjęciach Nika ma 3,5 miesiąca i tak wtedy wyglądała "zapakowana" :tak:
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=j010.jpg

właśnie mnie szlag trafił, bo mi tylko pół posta się pokazało, resztę diabli wcieli :-(

Alez sie nasprzatalam,zaraz przychodzi przyjaciolka wiec ja tylko na sekundke.

Maniulka,super ze corezka dobrze sie chowa:-)
Ola super wygladala Twoja mala w chuscie-moja sie topi,ale widze ze zle ja ukladalam tez bo za nisko
Ewelcia Juli po cwiczeniach z przyciaganiem nozek do brzuszka zrobila kupe dopiero godzine temu ale za to jaka!:-(Przeogromna kupe o konsystencji smietany w kolorze zielonkawym.Chyba ma jakis stan zapalny.Sama nie wiem czy isc z nia do lekarza czy poobserwowac i przytrzymac do srody bo w srode bedzie polozna.

Sara nie panikuj zielona kupa jeszcze niczego nie oznacza,czasami jak mam chwile zagladam na lutowki i tam dzidzia miala kupe zielonkowata i wszystko jest ok-glowa do gory.Nawet czytalam artykul o tym na necie ale nie wiem teraz gdzie bo nie dodalam strony do ulubionych:crazy:.

Moj zrobil wczoraj takiego malego "balaska" miniaturka.
Za to dzisiaj po 10godz. nie zle sie popisal:-D,a "baki" wali jak stary:-D

Ola dziękuję za odpowiedź i zdjęcia - widzę u Ciebie na zdjęciach (śliczne są - tak przy okazji :tak:), że mała ma nóżki już za szwem... ale przy moim maluchu, jak mu tak układam nóżki, to jest prawie w poziomie - więc to też kwestia rozmiaru dziecka ;-) Na razie noszę go z wyżej podniesionym zewnętrznym brzegiem bo mały jeszcze nie czuje potrzeby oglądania świata z chusty - służy nam teraz głównie do usypiania... Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź! :-)

reklama
Do góry