reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara i wazne jest jak dokarmiasz butla zeby przepajac dzidzie,moj nie chcial pic przez dwa dni i mysle ze to dla tego tak moglo byc.
Od czwartku pil rumianek ale nie zabardzo mu to szlo,krzywil sie i nie mal na przymus mu dawalam a dzis mu zrobilam herbatki z kopru wloskiego i pil ze smakiem.
Tak jak pisalam wyzej ze do konca nie bylam pewna czy to kupa czy kolki,wazne ze moje sposoby pomogly a no i do tego dodawalam mu do mleka Colief na kolki,ale im wiecej o tym mysle to mysle ze to raczej problem kupy byl,bo po moich dzialanich kupa sie pojawila:-D:-D:-D

reklama
A oto mój pierwszy post w tym temacie:-)
więc Martynka jak na razie tylko na cycu,dajemy rade z czego bardzo się cieszę.Generalnie jest bardzo spokojna jedzonko i spanko,nocki też ok chociaż męczące mała budzi się co ok 2 godzinki na cyca je tak z pół godzinki więc snu mam niewiele,na razie doprowadzałam mieszkanie do używalnosci bo po szpitalu to jakby tajfun przeszedł,mąż jeszcze wykańczał łazienke po wymianie pionów i teraz mam już ładnie,do wczoraj latałąm ze szmatą a dzisiaj już tylko relax.Martynka przykeła pierwszych gosci oczywiscie wizytę przespała ha ha.Ja również borykam się z tym co mi wolno jesc a co nie:tak:No na dzisiaj to tyle ale teraz już bede tu częsciej zaglądać :-)

Mam pytanie do Oli_o :-) Jeśli dobrze pamiętam, to używałaś przy poprzednim dziecku (jak to śmiesznie brzmi) chusty-kieszonki z chusta.pl. Zainwestowałam w taka i mam pytanie: Czy włożony w chustę noworodek ma mieć na wysokości szwu pupkę czy nóżki? I czy ma leżeć bardziej pod skosem czy w poziomie - tzn jak wysoko ma mieć główkę? czytałam instrukcję oglądałam filmy ale tam pokazują na takim 3 miesięcznym i nijak ma się to do rozmiarów mojego Dominika:-p. Będę wdzięczna za odp!
Firehead, ja używałam tej chusty jak córka miała mniej więcej 2-3 miesiące (a też była duża od początku, 4kg ;-)) - wtedy głowka wyżej, boczkiem do mnie, pupa mniej więcej na środku - na tych zdjęciach Nika ma 3,5 miesiąca i tak wtedy wyglądała "zapakowana" :tak:
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=j010.jpg

właśnie mnie szlag trafił, bo mi tylko pół posta się pokazało, resztę diabli wcieli :-(

Alez sie nasprzatalam,zaraz przychodzi przyjaciolka wiec ja tylko na sekundke.

Maniulka,super ze corezka dobrze sie chowa:-)
Ola super wygladala Twoja mala w chuscie-moja sie topi,ale widze ze zle ja ukladalam tez bo za nisko
Ewelcia Juli po cwiczeniach z przyciaganiem nozek do brzuszka zrobila kupe dopiero godzine temu ale za to jaka!:-(Przeogromna kupe o konsystencji smietany w kolorze zielonkawym.Chyba ma jakis stan zapalny.Sama nie wiem czy isc z nia do lekarza czy poobserwowac i przytrzymac do srody bo w srode bedzie polozna.

Sara nie panikuj zielona kupa jeszcze niczego nie oznacza,czasami jak mam chwile zagladam na lutowki i tam dzidzia miala kupe zielonkowata i wszystko jest ok-glowa do gory.Nawet czytalam artykul o tym na necie ale nie wiem teraz gdzie bo nie dodalam strony do ulubionych:crazy:.

Moj zrobil wczoraj takiego malego "balaska" miniaturka.
Za to dzisiaj po 10godz. nie zle sie popisal:-D,a "baki" wali jak stary:-D

Ola dziękuję za odpowiedź i zdjęcia - widzę u Ciebie na zdjęciach (śliczne są - tak przy okazji :tak:), że mała ma nóżki już za szwem... ale przy moim maluchu, jak mu tak układam nóżki, to jest prawie w poziomie - więc to też kwestia rozmiaru dziecka ;-) Na razie noszę go z wyżej podniesionym zewnętrznym brzegiem bo mały jeszcze nie czuje potrzeby oglądania świata z chusty - służy nam teraz głównie do usypiania... Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź! :-)

reklama
Do góry