reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Mala dzisiaj dała mi w kosć taka marudna że szok,zamiast 6 godzin spania w ciągu dnia jak zawsze spała tylko godzinke wszystkiego razem a na wieczór po kąpieli darła się bo to nie można płaczem nazwać przez pół godziny,nie wiem jak była przyczyna ale łzy jak grochy i do tego nie chciała cycka co już jest kosmosem,bo zawsze na wszystko cyc był najlepszy.Dałam jej czopka ponosiłam na rękach w pionie tylko tak jej pasowała i wreszcie padła.Nie wiem jak długo pospi bo nic nie zjadła nawet cycka do ust nie wzieła,mam nadzieje ze jak się obudzi będzie już ok.Tak sobie mysle czy jakis kolejny ząb nie idzie ale przy tamtym nie było takich cyrków a może po prostu ze zmeczenia ojjjj głowa boli już od tego wszystkiego,oby jutrzejszy dzień okazał się lepszy:confused:

my sie kąpiemy zazwyczaj w wodzie tak na ok i mały zawsze jest zaqdowolony a co do ubierania to mały sie nie drze nic a nic najpierw odkrywamy tylko nóżki a reszta nie dosc ze recznikiem to jeszcze kocem jest przykryta tak wiec jest mu cieplutko :)

Avanti dzisiaj to juz drugi dzien a najgorsze jest to ze taki upaly zapowiadaja na najblizszy czas.. Moze martwie sie nie potrzebnie ale jeszcze nie mielismy takich sytuacji wiec dla mnie to dziwne:confused: A wypic w ciagu doby to chyba z pol litra potrafi:szok: (nie wiem dokladnie ile bo nie licze-ale duzo:tak: moze dziecko tak duzo pic????)

Amelka slicznie rosnie i widze ze z niej zdolniacha mala jest:tak:Postepy robi bardzo duze.

Juli te sie ciagnie do siadu-wrecz siada mi-wczoraj to doslownie usiadla ale...od przodu a dominika ma racje ze dzieci najpierw podnosza nogi do gory przekrecaja na bok i z pozycji na boczku podpieraja sie raczami i siadaja.Moja narazie na boku podnosi glowke a raczkami sie jeszcze nie podpiera:tak:

Jasiek się na razie nie przekręca :-(
Tylko czasami z plecków na boczek prawy lub lewy...
Mam nadzieję, że zacznie się niedługo obracać... Zapytam też pediatry jak będziemy w przyszłym tygodniu czy nie pójść do rehabilitantki, żeby nam pokazała jakieś ćwiczenia wspomagające...

Dominika u nas Dominik też się nie przekręca, chociaż dzisiaj jak był na brzuszku to uśmiechał się i nawet wieczorem przed spaniem raz udało mu się przekręcic z brzuszka na plecki. Troszkę to nieudolne było. Mam nadzieję, że jutro pójdzie mu lepiej:tak:

Domi ja tez bym chciala cwiczenia wspomagajace-nie na obroty bo sie obraca ale glowke czasem zakrzywia w prawa/lewa strone tylko jak lezy na pleckach.Mowilam to neurolog a ona na to "to b.lekka asymetria,wiele dzieci tak ma" i olala:wściekła/y:A ja nie chce miec dziecka z krzywym kregoslupem wrrrrr:angry:

reklama
Haha!:-D
Kapiele-my kapiemy w temperaturze "na lokiec" ale na plywajacej w wanience kaczce obserwuje zazwyczaj 38 stopni.
Ja juz sie z mala w wannie kapalam - i to juz hoho czas temu.Mialam nawet pogonic meza zeby robil fotki ale poniewaz juz jedna sesje naga mialam kiedys na zamknietym to uznalam ze kolejne nagie foty to przesada i wyjde na ekshibicjonistke.Do tego bywa ze foty lazienkowe wychodza nam rozmazane.
A zajecia dla plywajacych niemowlat sa tez w Lodzi-ja z Juli b.chetnie tylko niech jeszcze troszke podrosnie bo czytalam ze o zapalenie uszka latwo.

Do góry