reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

a my z ty przybieraniem to masakra maly sie urodzil 3150gr a teraz(3miesiace) i wazy 4850 :(:( lekarka mowi ze jak tak dalej pojdzie to do szpitala nas wysle :( dodam ze maly je 6, 7 razy na dobe po ok 140ml. czy ktoras z mam tez tak ma czy tylko moj to taki chuderlak??:(

reklama
Bansikxd karmisz piersia?JEsli tak to zacznij konkretniej jesc ,jesli butla to juz nie mam pojecia bo 140ml to nie jest malo.Xavier mi zjada sztucznego od 140 do 190ml na raz i w 11 tygodniu mial 6kg .Natomiast core mialam zawsze kurczatko malutkie ,ale wyrosla z tego i teraz wazy juz dobrze.

Zanim pojdziesz prywatnie,sprobuj powiedziec pediatrze ze masz jakies watpliwosci lub ze cos cie nie pokoi-ja powiedzialam ze juli trzesie raczkami i tym sposobem skierowanie dostalam.Pediatra uwierzyla mi na slowo,bo poszlam do niej sama 9a bylam z okazji zielonych kup wtedy ale wykorzystalam sytuacje):-D

M*R karmie butlą wiec nie wiadomo co jest nie tak... a jak karmilam piersia to mimo iz dobrze jadlam to w pierwszym miesiacu przybral tylko 350gr(dlatego przeszlam na butle) ;/ za poltora tyg wazenie (zaczelismy dawac kleiki ) wiec mam nadzieje ze troche przybierze :)

to jest moj lekarz rodzinny bo pediatre mam prywatnego i on nie moze dac skierowania ;/;/ a co do tego rodzinnego to kurde i tak chyba nie da bo jak kiedys prosilam o posiew kalu(za ktory chcialam zaplacic) z powodu zielonych kup to tez mi nie pozwolila ;/;/ porypana jest jakas ta babka i chyba dlatego tylko prywatny mi zostaje ;/

a my z ty przybieraniem to masakra maly sie urodzil 3150gr a teraz(3miesiace) i wazy 4850 :(:( lekarka mowi ze jak tak dalej pojdzie to do szpitala nas wysle :( dodam ze maly je 6, 7 razy na dobe po ok 140ml. czy ktoras z mam tez tak ma czy tylko moj to taki chuderlak??:(

moja przy wypisie 3020 przy urodzeniu 3200. w zeszłą śrdoę 4960 i lekarka ciągle straszy dokarmianiem...:baffled: chodzimy sie wazyć co tydzień. na razie najwazniejsze że przybiera. jak przybiera to podobno nie ma się czym przejmować. Ale... łatwo powiedzieć:blink:

7 razy na dobę po 140ml dla trzymiesięcznego dziecka to bardzo dużo, wg mnie. Natalia je najczęściej 580-600 ml na dobę. Urodziła się malutka 2700 i nadal jest drobna, ale nie wiem dokładnie ile waży, bo nie mam wagi. W przyszłą środę drugie szczepienie, więc sie dowiem.

Dziewczyny ja urodzilam w 2006 core 2760 g ,48 cm ,drobniutka a teraz jest kawalek kobity;-) 14,5 kg zywej wagi ,to naprawde sie zmieni pozniej,dzieciaki wyrastaja szybciutko,glowy do gory.

reklama
Do góry