reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kasiulka-to pozno ci wyszly zabki,ale ja tez szlam nieco zwolnionym torem (ze wzgledu na moje wczesniactwo-32 tc) i zabka mialam w wieku 8 m-cy dopiero.A jak dlugi jest czas wyrzniecia sie zabka od chwili przeswitywania?Bo juli przeswituja 2 dolne jedynki ale brzegi sa gladkie.

reklama
Dziewczyny przez przygotowania do chrzcin zapomniałam wam napisać jak mój mały po szczepieniu i jaki jest duży.
W czwartek mieliśmy szczepienie owszem płakał i wieczorkiem miał ciepłą główkę ale wszystko było dobrze noc przespana bardzo ładnie tylko znów gólka mu się zrobiła na rączce po szczepieniu i muszę masować oliwką .
Mikołaj waży 6,5 kg głowka 41 i klatka też 41 ciemiaczki 1x1 i powiedziała pani doktor że dziąsełka reagują więc coś tam się już dzieje z ząbkami ,tylko jak go podniosła za rączki to nie utrzymał główki ale powiedziała że jeszcze ma troszkę czasu ale na brzuszku ładnie utrzymuje główkę . Wiecie co mały lubi bardziej spać z główką obruconą w prawą stronę i muszę kombinować żeby się nie przyzwyczaił za bardzo podkładam pieluszkę zwiniętą w rulonik żeby nie obracał główki ale on jest taki duży i silny że nic to nie daje kłade zabawki na drugą stronę no kombinuję i tyle.

ja mam tylko sekundkę więc szybko... wczoraj pytałam czy ta biała kulka z przodu dziąsełka to może być ząbek... więc dzisiaj przyszła moja mama i mówi, ż to ząbek z całą pewnością!!!!!!!!!!!!!!!!! żeby było smieszniej nie jest jeden tylko po drugiej stronie ma kolegę:-) więc mamy dwie białe kulki które podobno sa ząbkami:-D dalej nie szukam bo jeszcze znajdę i co?? żadne z nas wcześnie zębów nie miało więc nie wiem po kim ona to ma

Justyna, w odpowiedzi na Twoje pytanie opowiem Ci kawał:
Kobieta urodziła syna i dzwoni do męża:
-Kochanie Jasio jest już na świecie
na to mąż
- a zdrowy?
- zdrowy
-a do kogo podobny
a żona na to
- a nie znasz
:-D:-p:-D:-p:-D

Lubi leżeć sobie troszkę bez pampersa ;-) jak leżała z samą tetrówką to zawsze ją skopała :-D a tak to jestem pewna że siuśki nie przemokną ;-). No i w pampersach za dużo powietrza nie ma :confused: a jak używałam libero (dostaliśmy paczkę od teściów) to wspominam źle czerwoną dupkę Patrycji, ma chyba bardzo delikatną skórkę bo pieluszki zmieniamy dosyć często a i tak trochę czerwone zawsze ma :confused: ale trochę bez pampersa i od razu jest ok ;-).

Agusia ja tez malej czesto przebieram pampersy (w dzien bo w nocy nie siusia;-)) a i tak zawsze ma pupe troszke zaczerwieniana :confused: za kazdym razem tez jej smaruje kremem albo posypuje talkiem. Ja klade mala bez pampersa pod pupe podkladam tetre i jak narazie jest ok bo tylko raz nasiusiala nam na lozko:-p

reklama
Do góry