reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Mnie tez sie wydaje ze okulista jak jest wskazanie.Za to wiem na pewno ze dzieci malutkie wczesniaczki takie urodzone do 35tc musza byc badane okulistycznie w kierunku retinopatii.Juli ma ponad 4 m-ce i przyznam ze tez myslalam o okuliscie ale gdzie dzieciecego okuliste wyrwac to nie wiem.Ja mam wade -3,75 na obu galkach i -0,75 astygmatyzm na lewym czy tam prawym oku:-Djak zwal tak zwal:-)Krotkowzrocznosc jest dziedziczna?

Też się o to pytałam (mój mąż ma dużą wadę wzroku), ale lekarka powiedziała, że bardzo rzadko jest dziedziczna... Powiedziała, że jeżeli będzie miał wadę wzroku to dopiero jak będzie miał kilka lat trzeba obserwować i pytać się czy dobrze widzi kształty, literki itp.... Ale specjalnie pod tym kątem nie trzeba kontrolnych badań wykonywać.
Mojej koleżanki córka z kolei, cały czas zezowała i jak jej nie przeszło, a miała już 9 m-cy to dostała okulary... :-(

reklama
pisałam już na wątku głównym, że dzis niestety co drugie karmienie dokarmiałam butelką :-:)-:)-(
nie wiem co się stało.... czy Jasiek dzisiaj bardziej głodny niż zwykle, czy rzeczywiście mało mu leci. Też prawda, że już ma 3,5 miesiąca, to na pewno jego potrzeby wzrastają...
no nic mam nadzieję, że to chiwlowy kryzys, jak napisała magda19lenka..

A u mnie położna srodowiskowa zaraz na początku jak do domu przychodziła to kazała załatwić okulistę po 3 miesiącu,więc już czas a do okulisty chyba nie trzeba mieć skierowania czy się myle

Do okulisty nie trzeba mieć skierowania -przynajamniej dla dorosłych, chociaż jak 2 lata temu byłam z Miśkiem to też nie musiałam, a na NFZ byliśmy

Zuza marudna jak sto piećdziesiąt... na dziąśle wyczułam twarde coś i widzę maą białą kropkę... to ząbek?? ale ta kuleczka nie et na szczycie tylko jakby z przodu dziąsła... mała ślini sę i jest bardzo niespokojna. czy to ząbek?? i nie jest to jedynka tylko jakby trójka albo dwójka... cholera ale on nie jest jeszcze za mała??:confused: dzisiaj nawet smoka nie chciała ssać tylko tak się otrząsała jakby ją coś bolało po wsadzaniu czy pieri czy smoka do buzi i zaczynała ryczeć, no masakra z nią dzisiaj:baffled:

reklama
A ja dzisiaj malej kupilam taki gryzak na zabkowanie:-)
TOMMEE TIPPEE GRYZAK DZIĄSEŁKO SMOCZEK GUMMY @@@ (660735422) - Aukcje internetowe Allegro
Nie potrafi jeszcze go dobrze przytrzymac w buzce ale uszko zaczepiam jej o kciuka i tak sobie nim mizia w buzce i przy tym jak sie cieszy:-) Myslalam ze jeszcze moze byc za mala na niego albo ze nie bedzie chciala w buzce go trzymac bo smokow nie lubi a tu prosze nie spodzianka:-D albo zabaweczke sobie z tego zrobila:confused::-)

Do góry