reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ATsonia złościć też się ostatnio złościł myslałam , że mam sfochowane niemowle... :rofl2: , a łapki od tygodnia są cały czas w buźce czyli zgadzało by się..

reklama
Firehead- mój Szymon robi tak: wkłada zaciśnięta pięść do buzi i sobie podgryza, nie ssie tylko tak kąsa, potem zaczyna wkładać dwie...:confused2: oczywiście się nie mieszczą, więc zaczyna się złościć...ale jak!!! wydziera sie na cały głos :confused2: i znowu dwie pięści do buzi...czasami tak sie po tych dziąsełkach walić, że pewnie aż go boli...ale się nie poddaje :sorry:

próbowałam pokazać mu gryzaczek, ale on jeszcze tak nie potrafi precyzyjnie trafić rączką do buzi a co dopiero z gryzakiem...

no i śliny jest więcej, bo ma caly czas mokrą brodę i jak grucha to słyszę, że mu bulgocze :-D

Firehead Dominis szybko zaczął ząbkować :tak: mój Alanek też jest nerwowy pcha ręce do buzi i się złości a nawet ostatnio troszkę krwi miał ze śliną ale myślę że może się zadrapał na dziąsełku:cool2: no ale mama mi mówiła że ja i siostra szybko ząbkowałyśmy także maoże kto wie Alanek też będzie szybko ząbkował :rofl2:

oj jak fajnie pierwszy ząbek suuuuper!!!!!!!!!!!!!!!
moja Zuza też od m-ca śliniotok ma ale to masakra cały czas mokra a śliniaki co chwila zmieniam, pięści pałaszuje ze smakiem dwie się nie mieszczą i płacz!!!!!!!!!! i nosze więcej bo niespokojna a wcześniej aniołek, czy to na ząb i karmienie też jakoś mnie bardziej boli muszę zajrzec jej do buziaka dokładnie wydawało mi się to niemożliwe że tak szybko a tu prosze.............terz śpi ale jutro obadam sprawę:rofl2::rofl2::rofl2:

Firehead super że u was już ząbek:-)Ja podobno nie miałam 3 miesięcy jak pojawił sie pierwszy ząbek,mąż nie wiem jak to było u niego,synek miał ok 5 miesięcy a teraz zobaczymy mam wrażenie że mała ma podpuchnięte dziąsełak ale nic czekamy:-)

Justyna, te łózeczka turystyczne mają strasznie twarde mterace. Nam rehabilitantka powiedziała, ze do zabawy to one są ok, ale do spania dla takiego malucha troche za twarde. No i ja polozylam na tym koc i maly zasypia bez problemów. Spróbuj, moze to pomoze.
Ja mam lozeczko turystyczne a materac wcale nie jest twardy.

Bylismy z malym dzis u pediatry,starsza babka ale bardzo fajna.
Dala nam skierowanie na badanie,mocz i morfologia,jutro rano jedziemy do szpitala na badania.
Jutro tez prawdopodobnie beda wyniki i mam zadzwonic i jechac do niej z wynikami i obgadac temat.
W zaleznosci jakie beda wyniki ustalimy termin kolejnej wizyty.Dostal tez jakis syrop na poprawe apetytu,podaje mu go szczykawka.

strzykawką to dobry sposób. ja podawałam Jaśkowi strzykawką wodę koperkową na kolki i nauczył się pić z tej strzykawki :-)

fajnie że udało Wam się pójść tak szybko do tej pediatry. daj znać jak z wynikami jak juz będziesz wiedziała.

Sara swietne filmiki:tak:
Szym jak lezy na brzuszku to albo pcha paluszki do pyszczka albo wyciaga raczki przed siebie i probuje chwycic grzechotke,ale ostatnio najczesciej przewraca na plecki i jest bardzo zdziwiony.

Firehead ale super,gratuluje pierwszego zabka.

Jak ja mowi ze moj sZym jest marudny na zabki bo ma czasami ma bardziej spuchniete dziaselka a czasami mniej to wszystcy sie patrza na mnie jak na wariatke.......co ja za glupoty gadam:eek::eek:

Natalia też okropnie się ślini i ja się w sumie spodziewam wczesnych ząbków - synek mojej siostry w wieku czterech miesięcy miał już dwie dolne jedynki a teraz ma 8 miesięcy i 6 ząbków!:cool2:

reklama
Każde dziecko przechodzi to inaczej moja znajoma urodziła córkę z 2 ząbkami :-)to dopiero było zdziwienie jak ją oczyszczali po urodzeniu mówią mamie dziecko waży tyle i tyle mierzy tyle i tyle dostało 10 punktów w skali apgara i ma 2 ząbki a ta myslała ze oni se jaja z niej robą:-D

Do góry