reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

rotawirusa mozna razem z ta 5 w jednym podac z tego co wiem...
...moze warto bo choroba nie za fajna....pewnie szczegolnie wsrod takich maluszkow...nasz Kubciu mial 1,5 roku jak przechodzil Rotawirusa wiecj juz jakos sobie poradzil i sie na szczescie nie odwodnil....ale dla takiego malenstwa to musi byc okropne....

reklama
Już po wizycie.
A więc wszystko w porządku lekarka zdziwiona żę mały ma w książeczce wpisane cechy wcześniactwa (jej tam na wcześniaka nie wygląda ale stwierdziła że dobrze że wzieli go na dogrzanie i na podgląd) odruchy prawidłowe skóra fajnie się już poprawiła jeszcze mamy małe popękane naczynka ale z czasem się wchłoną.
Co do szczepionki na rotawirusa a więc jest dość kosztowna u nas w poradni kosztuje 640 zł :szok:
Są to 2 dawki szczepionki doustnej i trzeba zaszczepić do 6 miesiąca życia.
Mamy czas na zastanowienie.Jeszcze postaram się poczytać na ten temat popytać.
19 marca idziemy na usg bioderek.
Mam nadzieję że pogoda się poporawi bo jest fatalna wieje :no:

Faktycznie,lukam w taka tableke i do szczepionki "5 w 1" mozna tez zaszczepic dziecko przeciw rotawirusom.Ale kosztuja te rotawirusy?Wiecie moze?

No masz,to nie za tanio.Najwyzej naruszymy podarowane Julicie koperty od dziadkow ktore mialy byc na pozniej,ale na zdrowiu dziecka nie ma co oszczedzac.

mamusia-to strasznie drogo u was....ja czytałam gdzies ze potrzebne sa 3 dawki doustne-w odstępach co miesiac, kazda dawka kosztule ok 95 zł....

a na stronie o rotawirusom znalazłam cos takirego

Jaki jest schemat szczepienia przeciwko rotawirusom?

W Polsce dostępne są 2 szczepionki przeciwko rotawirusom. Pierwsza z nich jest szczepionką dwudawkową, tzn. że cały cykl szczepienia składa się z 2 dawek. Pierwszą dawkę można podać już od 6. tygodnia życia maluszka. Całe szczepienie należy zakończyć przed upływem 24. tygodnia życia2. Schemat szczepienia drugą z dostępnych w Polsce szczepionek składa się z 3 dawek. Pierwszą dawkę można podać od 6. tygodnia życia. Całe szczepienie trzeba zakończyć przed 26 tygodniem życia dziecka3.

Ile kosztuje szczepionka przeciwko rotawirusom?

Cena jednej dawki może być zróżnicowana w zależności od miejsca, gdzie szczepionka będzie nabyta i w przybliżeniu wynosi ok. 260 zł w przypadku szczepionki trzydawkowej i ok. 320 zł w przypadku szczepionki dwudawkowej.

i własnie z tego co słyszałam to są ceny za komplet dawek a nie za jedną

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas kapiel przed snem nie pomogla.Od 22 jak zaczal jesc tak skonczyl o 1(jadl z przerwami i cuagle bylo mu malo):-D:-D:-D.
potem pobudka o 3i zjadl troszeczke potem o 6,potem przed 9 przed 11 narazie spi.
Nawet lezenie na brzuszku nie pomoglo na spanie,strasznie tego nie lubi zawsze po lezeniu jest zmeczony i spiacy czasami baaaaardzo steka.
Maz stwierdzil wczoraj ze ja synka terroryzuje:-D.

We wtorek malemu pojawily sie male krostki na buzi w okolicach ust i na brodzie sa czerwone a nie ktore z bialymi czubkami wczoraj zauwazylam tez na brzuchu,musze mu kupic Oliatum do kapieli bo byc moze sa od tego plynu ktorego uzywam teraz.

Jednak maly raczej nie ma kolek tylko kupy nie moze zrobic wczoraj wieczorem sie prezyl i stekal,masowalam mu brzuszek i przykladalam pielucha poszlam sie kapac a jak wrocilam maz mowi ze chyba jest kupa,ja otwieram a tam body,pajacyk wszystko uwalona w g****e.Musial to zrobic z nie zla sila hehehe.

NIe chce mi pic wody z glukoza,zwyklej wody tez nie,moze przez to ma takie problemy??,dzis pojedziemy do PL sklepu i kupie mu rumianek i jakas herbatke,ktora mozna stosowac od 1miesiaca.

Ostatnia edycja:
Ile kosztuje szczepionka przeciwko rotawirusom?

Cena jednej dawki może być zróżnicowana w zależności od miejsca, gdzie szczepionka będzie nabyta i w przybliżeniu wynosi ok. 260 zł w przypadku szczepionki trzydawkowej i ok. 320 zł w przypadku szczepionki dwudawkowej.

reklama
Do góry