reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Firehead, dzięki za odpowiedź!:tak: szkoda ze o tym nie powiedzieli nam na szkole rodzenia, to taka praktyczna informacja.

reklama
JA siusiaka ukladam na dol,tez nikt mi o tym nie powiedzial ale ja tak sama zrobilam,bo pomyslalam ze jak do gory to sie osika z kazdej strony.

Mamusia moj tez kiedys obudzil sie mokry na plecach na poczatku myslalm ze sie spocil bo bylo dosc goraco w domu,za jakis dzien zobaczylam ze on jakos pampersa przesikal.
Apropo pampersow jakich uzywacie??/
JA uzywalam (w zasadzie mam jeszcze 1paczke bo maz kupil) Huggisow i jak dla mnie porazka jak na poczatku bylo ok tak teraz malemu sie "wszystko"robi czerwone.Zmienilam na Pampers o niebo lepiej-sa bardziej chlonne.
Ta paczke Huggisow musze zuzyc bede zakladac na zmiane z Pampersami-jakos szkoda wyzucic.

Co do kapieli.
Moj Szymek nie lubi jak sie go wklada do wody i nie lubi jak sie go z niej wyjmuje.Lubi sie kapac nawet sie usmiecha do nas:-).
Na ogolnym pisalam ze w sobote na lozku lezal laptop i mamy neta z sieci komorkowej i ja go juz rozebralam do kapieli i chcialam wziasc na rece ale jakos mi ciezko bylo ja patrze a on sie trzyma tego kabla jak chcialam mu zabrac zaczal strasznie plakac,ale jak go juz wlozylam do wody bylo ok.:-).
Jakos dziwnie rozsciagniety byl ten kabel jak nigdy nie wiem czemu,moze net nie prazyl wczesniej

Mamusia nasz synek tez dzis spal z nami najedzony byl a mimo to kwekal w lozeczku i nie mogl zasnac,wiec wzielam go do nas i zasnal ale mialam go przeniesc ale ja tez usnelam hehe

Ostatnia edycja:
co do ulewania to nie martwcie sie dziewczyny....moj kuba straszny mial refluks...jadl bardzo duzo i bardzo duzo ulewal i wymiotowal.....dostal taki syropek Debridath czy jakos tak....i przeszlo po jakims czasie....

Teraz jak Tanu napisalas o tym ulewaniu to mi sie przypomnialo ze moj maluch dzis znow ulal,caly byl brudny nawet plecy hehe.
Jak zwykle po jedzeniu odbilo mu sie chyba ze 2 lub 3 razy wiec go polozylam do lozeczka na boku ale sie wiercil strasznie bo chcial popatrzec co u gory(patrzy na karuzelke,chociaz slabo pewnie widzi)przekrecilam go na plecy i za chwile patrze a on zrobil sie czerwony i dziwnie zastekal chcialam go wziasc na rece a on w tym czasie ulal

dobrze,ze bylas w poblizu.....ja tez ze wzgledu na te problemy czesto go na boku ukladalam zeby bylo bezpiecznie........
zreszta a propos ukladania na roznych stronach....ostatnio widzialam dziecko ktore wprawilo mnie w oslupienie....mama nie kladla go ani na bokach (argument- bo nie lubilo)ani na brzuchu ...ciagle na plecach...glowa tak masakrycznie splaszcona z tylu....mowie wam....tragedia......
nasz Kuba znow mial problem z uszkiem bo wiecznie mu sie zawijalo ...ciagle lazilam i sprawdzalam czy jest w prawidlowej pozycji bo sie stresowalam ze beda asymetryczne:)

Ja mojego Szymka przewaznie klade na bokach(zmieniam,raz jeden raz drugi)ze wzgledu na te ulewania.Na pleckach i na brzuchu lezy przewaznie w mojej lub meza obecnosci.
Nie wyobrazam sobie zeby dziecko lezalo ciagle w jednej pozycji,co zaaaaaaa ludzie!!!

Tanu masz racje dobrze ze bylam w poblizu,zawsze staram sie byc ostrozna jak on lezy na pleckach lub brzuchu.Boje sie o niego chyba jak kazda matka.

Zrobilam mu jesc a on dalej spi:-Da juz sie obudzil

Julianka też ulewa i to bardzo... Weronka aż takich problemów nie miała - ale może jej przejdzie, to dopiero trzecia doba życia ;-)

Dzziewczyny, a mam takie pytania:
-jakiej wody używacie do przygotowania mleka (jeśli dokarmiacie buelką)
-czy do kąpieli używacie wody z kranu normalnej, czy przegotowanej?
-jakie smoczki macie dla dzieci

Ostatnia edycja:
reklama
-uzywam wody mineralnej z mala zawartocia soli-tak mi w szpitalu powiedzieli ze takowa bedzie najlepsza.
-ja uzywam przegotowanej ale 2 razy zdarzylo mi sie wykapac malego w kranowie,maz szykowal kapiel
-ja mam Nuka i TT i maly woli TT bo i z butelki TT pije mleko

Do góry