reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia to współczuje odsypiaj kochana
Ja też się strasznie boję tych kolek a drugi tydzień życia leci.
Mnie martwi coś innego w szpitalu jak wiadomo robione jest przesiewowe badanie słuchu noworodków.
Oliwierowi wyszły obydwa uszka do kontroli badanie nie wyszło.
Uspokajali mnie że czasem tak się zdaża że mogą być wody czy maź płodowa jeszcze w uszkach.
Wczoraj dzwoniłam zarejestrować małego na takie badanie i mam termin dopiero na 21 kwietnia.(takie badanie trzeba zrobić do 3 miesiąca życia ).
Do tego czasu musimy żyć w takiej niepewności :-:)-:)-(
Miejmy nadzieję żę wszystko będzie oki.
My dziś po nocy zadowoleni pierwszy raz mały spał po 3 godziny :-D:-D:-D
Teraz czekam aż się obudzi nakarmię go i lecę na zakupy bo już tyle czasu nigdzie nie byłam .Telefon przy sobie jak co mąż zadzwoni.:tak:
Nic miłego dzionka :-)

reklama
A ja sie denerwuje ze małej jeszcze nie odpadł kikut pepowiny,a to juz trzy tygodnie.Smaruje spirytusem a on i tak za bardzo nie wysycha.

iwona a bardzo trzyma sie ten kikucik?czy juz wisi na jednej "nitce"?jak wisi troszke to powinien lada moment odpasc.

mamusia a nie da sie tego badania zrobic prywatnie,zeby bylo szybciej?
Ja tez bie wiem czy ze sluchem mojego Szymka jest ok,bo te ba***ny tutaj nie robia takiego czegos-przynajmniej narazie,chyba ze pozniej ale jak narazie ja o tym nic nie wiem.

Maly najadl sie i od 9 smacznie spi a ja nie moglam juz zasnac,jem sniadanie i czytam Was

Ewelcia ja tez do wyspanych dzis nie naleze.
Juliska w nocy budzila sie tylko 2 razy ale nad ranem dala popalic.Jak zaczela stekac o 6 rano to juz nie przestala do 10.Teraz znow sie wybudzila,nakarmilam,przewinelam,pobujalam i nic wiec zatkalam ja smoczkiem ale co wypluwa smoczek (co 10 min) to placze i musze jej wkladac do buzi.Podejrzewam ze oczywiscie ma kolke bo sie prezy,ale dostala juz herbatke plantex z rana oraz esputicon i co wiecej moge zrobic-nic bo masaz brzuszka nie pomogl tez.
Jutro przychodzi polozna oraz idziemy do pediatry na szczepienia.Ale ani 1 ani 2 sie nie przejmuje i mowia ze 90% dzieci ma kolki i to trzeba przeczekac az minie okolo 3 mca zycia.
Mamusia nie martw sie-faktycznie pewnie wody plodowe w uszach zalegaly czy cos.Na pewno bedzie dobrze.Julicie wykonywali przesiewowe badanie sluchu i wyszlo OK.A moze sprawdz sama jakas grzechotka czy odwroci glowke za dzwiekiem?
Iwona mojej corce kikut odpadl na 15 dzien.Jesli nic sie z niego nie saczy (ropa) i nie jest zaczerwieniony to wszystko jest OK.A jak Cie cos meczy to skonsultuj z pediatra/polozna.

dziweczyny! ja co prawda nie wyprobowałam tego jeszcze na maluszku no bo jak-ale bratówka na kolki przerobiła chyba wszystko co jest na rynku...i infacol i plantex były mało skutczne...wiem ze sprawdziły sie jej kropelki sab simplex czy jakos tak-w kazdym razie niedostepne w polsce ale do kupienia na allegro, badz w niemieckich aptekach jak ma ktos dostep...i cos takiego jak proszek troisty....o ile dobrze nazwe zapamietałam....aaa i duzo pomogło wyeliminowanie z diety malusze wszelkich postaci glukozy i cukru...wiec herbatki nie instant a zaparzane...

Ten plantex to nawet troche dziala,esputicon gorzej.

Nie wiem czy juz pisalam ale dzis idziemy z Juli do pediatry i na szczepienia.Mielismy isc wczoraj ale przelozone na dzisiaj.Przy okazji moze zwarza i zmierza mala.Widze ze rosnie bo coraz wiecej przewijaka zajmuje:tak:
Noc byla spokojna,mam nadzieje ze tak bedzie tez dalej bo ostatnio dala nam w kosc:rofl2:

Sara super ze nocka byla spokojna.
U mnie troszke powtorka z rozrywki.Od 21 do 1 szalal-oczywiscie glodny byl,po 1 zjadl troszke i poszedl spac,mysle jakies 3,4 godzinki pospi,ja dobrze nie zdarzylam zasnac a ten znow glodny przed 2:szok::szok::szok:.
Jak skonczyl przed 3 tak poszedl spac i spal do 6:30:-).Jadl do 8 za 15 min znow glodny-czasem je tak szybko jak bym go nie karmila z tydzien.
Przed 10 znow jadl a teraz spi.
Juz sie zastanawialam co by tu zrobic zeby on w nocy spal a w dzien nie spal.
Smialam sie do m ze moze by mu tak po troszke jedzenia dawac takco 0,5h po 10ml:-Dalbo tanczyc z nim caly dziec hmmmm:-D nocny marek z niego!!!!

Mój też nocny marek chodź wczoraj było tak o 22.00 pił spał do 1.00 pił spał do 3.30 od tej godziny nie spał do 6.00.:szok:
ale zato potem od tej 6.00 spał do 10.00 rana .
Ale co mi po tym jak o 7.00 pobódka starsza córka do przedszkola i praktycznie młodsza też się obudziła i praktycznie już nie spałam .
Oliwierkowi też jeszcze kikut nie odpadł a to już 11 dzień.
Dzis ma przyjść położna zobaczymy co powie może go trochę pokręci (jak ostatnio pamiętam tak robiła żeby szybciej puścił)

Mamusia no to u Ciebie tez nie ciekawie.
Mam cicha nadzieje ze w na dniach sie to zmieni.
Teraz wpadlam na inny pomysl,moze bedzie dobry nie wiem,a mianowicie jak wstanie znow o 21 to go wtedy wykape moze po kapieli bedzie spal.,podobno dzieci lepiej spia.

reklama
Ewelcia zgadza sie,po kapieli + jedzonku dzieci spia jak zabite.Julitek tez zwlaszcza ze podczas kapieli wyje do ksiezyca,tylko raz udalo nam sie ja wykapac z usmiechem na twarzy,nawet sobie podsypiala:tak:

Do góry