reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Mamusia czyli nie jest za wesolo:-(
Kurde u nas sie troszke polepszylo tzn.maly od piatku zjada 610ml na dobe,raz zjadl 570ml ale te konowaly tutaj twierdza ze jest ok:baffled:
W piatek jedziemy na wazenie do pielegniarki i w tamtym tygodniu mowila ze jak nic sie nie poprawi to ona cos wymysli:angry:cieeeeeekawe co!!!!!!!!!!
A przeciez Twoj synek jest mlodszy od mojego a jedza tyle samo:nerd:
Ile wazy Oliwier??
Bo moj ostatnio w srode 5300g

Mój 5660 ma a tydzień temu miał 5620 nic zobaczymy jak bedzie na bebiku narzie już 3 godzine śpi

reklama
Moj zis jadl dopiero 3razy:baffled:
O 5:30 120ml, o 10:30-130ml i o 15:10-145ml.
Pewnie bedzie jeszcze tylko jedno karmienie i wyjdzie tylko lekko ponad 500ml:baffled:no w porywach moze dwa.
Ostatnie karmienie wczoraj o 21:30

Sara napisz prosze o ktorej mniej wiecej i ile je Julitka?
Wiem ze juz pisalas o tym kiedys ale nie pamietam a nie chce mi sie szukac-sory

świetna piosenka
YouTube - Bébé Lilly - Głupotki
hehehe:-D Bebe Lilly:-) Jest tego więcej?

moja Ania uwielbia piosenki Bebe Lilly, a szczególnie halo dziadku, jestes moim skarbem i tyci tycia.
jesli chodzi o przepajanie to wlasnie lekarka mi powiedziala ze przy duzych upalach powyzej 28-29 stopni to trzeba dac dziecku troche pic.
aha, frejke mamy nadal:-(. za tydzien kontrola i prawdopodobnie dostaniemy wiekszy rozmiar poduszki. jak na razie leczenie dysplazji u mojej Anulki przebiega super - tak okreslil to lekarz.

Edis-wazne ze sa postepy leczenia:tak:
Ewelcia-specjalnie dla Ciebie:
Julita je najczesciej 5 razy po 150 ml ale bywa tez ze i 6 razy w tym 5 razy po 150ml i 1 raz 120 ml.Ale w 80% jest to 5 razy.:-D

Rozpiska godzinowa dla 5 karmien (tak pi razy drzwi):

• 5 rano
  • 8-9
  • 12
  • 16
  • 19.30
Do tego wmuszam jej plantex lub wode z glukoza z niezbyt fajnym efektem-czase wypije tylko 30 ml w ciagu calwgo dnia a czasem 60-80ml.

Dodam jeszcze ze poki co Juli to ma chyba jakis czujnik zamontowany albo zegar wewnatrz.Ona jest taka dosc przewidywalna np o 5tej zaczyna dzien skrzeczeniem jak papuga tudziez gdakaniem jak kura i gadaniem-przypuszczam ze jak sie budzi to pierwsze co widzi to zabwki nad lozeczkiem,karuzelke i tygrysa i to do nich sie tak wdzieczy.:-DKupe w 90% robi miedzy 5 a 8 rano-ostatnio codziennie jedna.najbardziej marudna jest w okolicach godz 18.(poza tymi harcami o swicie).Przesypia od jakiegos miesiaca ciagiem 9 godzin w nocy i NIGDY sie sama z siebie nie budzi,chyba ze okolo polnocy jak my wchodzimy do sypialni ja obudzimy(wtedy jej serwuje 6 karmienie).Jednym slowem jak sie wejdzie do pokoju po cichu to spi jak kamien,nawet jej powieka nie drgnie.Takze teoretycznie moglabym wyjsc sobie o 20 na imprezke i wrocic o 5tej:-DOczywiscie codziennie o 20 spi-2 razy puszczamy karuzelke i wkladam ja w spiworek oraz przed oczami stawiam tygrysa(kladziemy ja na boku).Przy dziwekach karuzelki i wpatrzona w tygrysa zamyka oczy prawie natychmiast.Ciekawe jak to bedzie jak zabkowanie sie zacznie,czy nadal bedzie taka usystematyzowana:tak:

W sumie nie wpadłam na pomysł, że to może być z przejedzenia (no bo ciągle wydaje mi się, że się nie najada, choć wmawiam sobie że się najada), no ale po przejedzeniu to by jednak chyba częsciej te kupy robiła .... :confused::confused::confused:
Już nie wiem jak jej pomóc, Ona tak strasznie się męczy a my z nią :-:)-(
może któraś miała podobnie i umie pomóc ...... ??

Mój Oliwier tez puszcza baki smierdzące jak długo kupki nie robi, dosłownie jak szambo.
Co do kupy to mój się na 100% przejadał a i tak kupę robił raz na 4 dni:-D lekarka powiedziała że pokarm jest dobrze przyswajany i nie musi oddawac az tyle stolca.:-D teraz kupe robi albo co 4 dni, albo ostatnio co 2 dni zrobił az 3 razy.
Może Małgonia wchodzi w okres normowania sie kupkii i dlatego są rzadziej o wiele. A co do baków to czasem koper wloski robi więcej szkody niz pożytku i te wszystkie herbatki na trawienie bo wzmagają jeszcze wzdęcia, Na czas stosowania babcinego eliksiru nie stosuj nic innego-ciekawe co to:confused:
Rób jej często masaż brzuszka, nawet po kilka okrażeń ręką, rób rowerek i przyginaj nóżki, kładź na brzuszku (nawet jak nei lubi to na chwile jednak ale kładź, póki się nie rozedrze na maksa-to pomaga na bąki).
Odkąd ja ćwicze z Oliwierem jego stawy biodrowe i odwodzenie i robie taki rowerek tylko ze kolisty(takei kółeczka zataczam nóżkami podgiętymi) to Oliwier o wiele lepiej puszcza bąki.

dobra kończe bo czas spać, na buzie padam:-(

Sara dzieki ze napisalas.
U nas dzis lepiej niz myslalam maly zjadl 645ml:tak::tak::tak:.
2 razy dojadal,raz 60ml a potem 30ml i tak sie uzbieralo 645ml.
Przed spaniem wciagnal 150ml.
Napisalam pytanie do lekarza-moze znacie ta strone co lekarz odpisuje w ciagu godziny?
Wkleje co mi napisal(tylko ze z tego wszystkiego zapomnialam mu napisac ze teraz jest na Bebilonie Comfort i robi zielone kupy)moze jutro jeszcze raz zadam pytanie.
A teraz wklejam:
Porady - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl

Magdalenka - moja Natalka też miewa kolki i puszcza bardzo głośne śmierdzące bąki z prężeniem i płaksaniem. Poprawę widzę po espumisanie (esputikon nie przyniósł efektu, choć podobno to niemal to samo), pomaga odginanie nóżek do brzuszka tak żeby pupa nie unosiła się - Nati wtedy od razu puszcza bąki, ale niebolesne. Kolki bywają już coraz rzadsze - jeśli są, to pomaga suszenie brzuszka suszarką - uspokaja się natychmiast - no i oczywiście kąpiel - wtedy wszelkie bóle ustępują bo Mała uwielbia kąpiele.

Ewelcia-ale rewelacyjny serwis!Juz mam skrot na pulpicie:tak:Ty to umiesz wyszukac:tak:No widzisz,lekarz tez Ci odpowiedzial ze maluch dobrze przybiera na wadze:-)
No worries kobieto.:tak:

reklama
Sara jak ktos zdesperowany to wszedzie szuka jakis informacji:-D.
A ten link mam z lutowe,ale kiedys juz cos znalazlam podobnego ale nie pamietam gdzie bo nie zapisalam:no:.
Przed wczoraj tez napisalam do innych lekarzy ale zero odzewu:baffled:.
A ten serwis jest sprawdzony i naprawde w ciau godziny odpisuja:tak:

Do góry