reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

dziewczyny nie mam już siły także jutro napisze co i jak.. w każym razie byłam dzisiaj u audiologa z małą i wszystko ok. na szczęście słyszy:-) Badanie proste i bezbolesne więc niepotrzebnie się bałam. opiszę co i jak jutro. dobranoc

reklama
U mnie to w ogóle jest tak ze Nadia chyba woli tatusia, to on jej spiewa i świruje z nia a mama jest do zwykłych przyziemnych rzeczy typu jesc, czy zmiana pieluchy. Do mnie tez sie smieje i cieszy ale nie tak jak do taty:baffled: Typowa córeczka tatusia
Zupelnie jak u mnie. Moja Ania to chyba taka typowa kobietka. Najbardziej usmiechnieta jest gdy widzi tatusia lub brata:-D
Nie odzywalam sie dosc dlugo ale czytam prawie codziennie co tam u Was slychac. Za godzinke jedziemy na wizyte kontrolna do ortopedy. Mam nadzieje ze noszenie poduszki frejki dalo juz u Ani jakies efekty.
Musze smigac bo Ania chyba czuje ze jedziemy do lekarza i zaczyna marudzic. Siedze przed kompem z mala uwieszona przy cycu, mala podjada i slucha swoich ulubionych piosenek Bebe Lilly;-)
Mam jeszcze pytanko do mam karmiacych piersia - jak to jest z piciem u naszych malenstw? Wiem ze nie trzeba dopajac dzieci karmionych piersia ale czytalam takze ze jesli temperatura przekracza 28-29st to trzeba dac dziecku cos do picia. Nie wiem tylko ile ma to byc plynow? Jak ktoras sie orientuje to prosze o odpowiedz.

fajnie dziewczynki że u was wszystko wporządku :tak:
u mnie do dupy mały chory z piątku na sobote w nocy zaczął się dusić przeczekaliśmy do rana i pojechalismy do szpitala Alan jest przeziębiony ma straszny katar który mu przeszkadza biedny nawet jeść za bardzo nie chce w niedzielę przez cały dzień zjadł 340ml :-( daję mu syrop i kropelki do nosa noi cały czas z gruchą nad nim siedzę :baffled: ta wydzielina spływa mu do gardła i nie może nadążyć jej połykać i się dusi już biedny męczy się 5 dzień :wściekła/y: kiedy to cholerstwo mu przejdzie :-(

świetna piosenka
[video=youtube;7fQHbtbpHiE]http://www.youtube.com/watch?v=7fQHbtbpHiE[/video]
hehehe:-D Bebe Lilly:-) Jest tego więcej?

Edis to zalezy od każdej matki chyba, ja swojego raczej przepajac nie zamierzam, u mnie w rodzinie obie bratowe nie robiły tego, tylko czesciej do cyca przystawiały, ale jak bedzie strasznie duszno to moze.. Na razie faktycznie o tym nie myslałam aby to robić.

Ewelcia moja bardzo czesto przy wymachiwaniu raczkami uderzy sie w glowke :szok:
wczoraj po kapieli i butli mala zasnela czyli tak kolo 20 i w nocy obudzila sie dwa razy (o 1.30 i 4.30) no i rano o 6.30 ale pospalaa jeszcze do 8.30:-) wiec jestem raczej wyspana:-) Amelka jeszcze nie ma do konca uregolowanych godzin do jedzenia czasem w nocy obudzi sie raz a czasem dwa razy
teraz wlasnie ja karmie i idziemy na spacerek choc pogoda nie zaciekawa..

Avanti duzo zdrowka dla Alanka:tak:.
Madzik dobra jest ta piosenka,jak wlaczylam to Szymek zrobil strasznie powarzna mine a potem sie zaczal smiac w glos.
Musze poszukac na BearShere(tak to sie chyba pisze)i sciagnac.
Moje malenstwo samymi raczkami to on sie tez uderza ale wczoraj walnal sie grzechotka i to dosc mocno,takie jak by echo bylo slychac:-D

A moj poszedl spac o 22(zjadl 130ml:tak:) wstal 0 5:15 i juz ni3e chcial spac:szok:ale m mowi wez go do lozka a ja ze nie!!!
To ten wstal i wzial malego do lozka a on i tak nie chcial spac tylko gadac:baffled:potem zasnal i spalismy prawie do 9:-)

Hihi ale fajne pioseneczki
Avanti-zdrowka dla synusia.Julek tez bywa ze kichnie i kaszlnie:szok:Daje jej Cebion multi (zestaw witamin na infekcje z przewaga wit.C)
Ewelcia-a moja papuga ju skrzeczala i gruchala od 4tej dzis i nie chciala spac za bardzo a teraz to juz wogole maruda z niej.Dzis ma chyba gorszy dzien.

Sporo jest tam piosenek teraz sluchamy "kolorowe kretki mam"ale niezbyt mu sie podoba:-D:-D:-Dta pierwsza najlepiej:-D.
Zaraz nakarmie miska i idziemy na dwor bo jak narazie swieci slonce:tak:

reklama
Do góry