reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

dokladnie u nas wystarcza dwie minuty;) sa bez recepty (i tanie) :-)
sprobuj narazie termometrem moze pomoze;-) tylko poruszaj nim troszke (najlepiej tak na boki) no i pamietaj o oliwce:-p

reklama
no ladnie wam rosna dzieciaczki:tak::tak::tak:.
ciekawa jestem ile moj wazy.
tydzien temu wazyl 5kg.
mialam go wczoraj zwazyc przed kapiela(metoda sary) ale zapomnialam wagi z dolu.
mam nowa wage to moge wazyc:-D:-D:-D

ja chyba jestem wyjatkiem bo na mnie samą czopki nie działają:baffled:

A dziecko karmione mlekiem modyfikowanym musi codziennie kupe robic? pytam bo nie mam zielonego pojęcia.
Mój na piersi tez robi rzadko bo raz na 4 dni:baffled: ale podobno u niego to normalne jak sie nie prezy itp..

Madzik - Nadia jest na m. modyfikowanym i wczoraj dermatolog własnie przyczepiła sie ze robi za mało kupek bo 1 dziennie czasem 2 ale rzadko a ona twierdzi ze najlepiej by było jakby robiła ok 3 i :baffled:

Kitki mój Alan też ostatnio robi tylko jedną kupkę na dzień ale taką porządną że nie wiadomo czy wycierać chusteczkami czy od razu pod kran :-D:tak: co do termometru to ostatnio wkładałam małemu bo biedny nie mógł się załatwić i się męczył po 20 min była kupa :-p
dziewczyny te co karmią modyfikowanym czy kupki waszych dzieci są śmierdzące ale nie tak bardzo :confused: bo mojego Alanka ostatnio kupki nie ładnie pachną są żółte ale takie troche śmierdzące i nie wiem czy tak ma być czy coś się dzieje :baffled: chociaż on ma problemy z brzuszkiem to wszystko możliwe :-(
Edis nie załamuj się będzie dobrze :tak: napewno Ania nie będzie musiała długo tego nosić :happy2:

A ja się załamałam już całkiem chciałam nad ranem nakarmić mojego maluszka cycusiem a tu zonk nie mam wcale mleka nawet kropelki :szok::-(i takim sposobem mój Ali już tylko na butli a tak jeszcze ostatnio dawałam mu troszkę cyca tak przykro mi troszkę bo karmienie cycem sprawiało mi radość i taką więź czułam z małym większą :-(

Byla kupa:-D:-D:-D.
Taka ze boty przecinalam nozyczkami bo cale byly uwalone w kupie i jak bym mu zdejmowala przez glowe to by sie caly ubrudzil:baffled:.
cale spodnie zabrudzil i skarpetki,brudny byl doslownie po pachy:-D:-D:-D.
Od razu go pod kran wzielam,chusteczkami bym nie dala trady:no:.
Avanti moj tez robi smierdzace kupy.
Dzis byla zielono- zolta mam nadzieje ze wszystko z nim ok.

od wczoraj jak placze to ma taki glos jakby mail chrypke:baffled:
czy moze go gardlo bolec???

Ewelcia - Jasiek jak się spłacze to ma chrypkę i musi odchrząknąć.

A wogóle to już nie wiem co mam robić.....
Jasiek ma coraz częściej napady bólów brzuszka....
Wczoraj ok. 17 tak płakał, że aż powietrza nie mógł nabrać, już nawet to nie jest płacz, tylko taki ryk... Już jestem bezsilna....
Kupki robi 3-4 dziennie, bąki też puszcza, jak czasem włożę termometr bo już nie wiem co robić to zrobi kupkę bez problemu, ale dalej płacze...
Prbowałam suszarki, termoforu, układanie na brzuszku, masaże. Z leków dawałam mu Esputicon raczej nie pomagał, zresztą jak on płacze to nawet nie połknie tych kropelek, jak podaję z jedzeniem to połknie, ale i tak średnio pomagają albo wcale.
Herbatki żadnej mu nie moge podac bo wogóle nie chce i nie umie pić z butelki.
Już nie mogę znieść tego jego płaczu i nie wiem co mam zrobić....:sad::-(

reklama
Ewelcia a sam czy po termometrze zrobił kupe?

Dziewczyny czy wasze dzieci już się ślinia? Ja myślałam że dzieci się ślinią dopiero jak zęby zaczynają wychodzić:baffled:

Dominikia juz nie wiem co Ci poradzic bo faktycznie wszystko robisz.
A co do herbatki to moze spróbuj łyżeczką mu podac albo kubeczkiem? ktoś kiedys polecał Hippa na trawienie..?

a czy lepsze jest Emolium czy Oilatum czy Balneum?

Ostatnia edycja:
Do góry