reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Wywar już daję.

Mięsko marynuję w przyprawach i żeby się dobrze kroiło na kanapeczki to trzeba schłodzić w lodówce bo takie świeże po upieczeniu jest trudno cienko ukroić.

Kiełbaska do smarowania w słoikach brzmi cuuudownie. Może zrobię coś takiego jak znajdę jakiś dobry przepis.
 
a czemu wywar bez kości???

tzn. jak ja robię rosół z gołębia to bez kości ni jak nie wiem jakby to miało być

jeszcze nie dawałam ale akurat dziś robię właśnie
 
gabi bo w kościach magazynuje sie wszelkie metaboliczne świństwo blee

asja a czemu na polędwiczkach nie gotujesz?

Ja dotąd gotowałam mięcho osobno ale już nie bedę:p
 
Cristal ale mi smaka narobiłaś tą kielbacha słoikową...Ja jestem restrykcyjna w karmieniu maluchów...Ale już do starszakow podchodze bardziej lajtowo choc oczywiście bez przesady!!! Nie kupuje dziennie czipsów i nie latam na fast foody tonami choć sie nie zapieram, że nie daje...ale przeraża mnie karmienie 4 miesięcznego dziecka snicersem, i dawanie półroczniakowi dań wigilijnych z własnego talerza..A osobiście znam taka mame...I dlatego czasem wole pożniej niż wcześniej...Bo się naogladałam wokół mnie własnie takiego żywienia, i karmienia 3,5 miesięczniaka serkiem danio..A potem rwanie włosów z glowy, ze dziecko ma nadwage...I dlatego jestem taka ostrożna...
Ale już jak skończy ten roczek to raczej się skłaniam do Gosi...Czekoladka nie zaszkodzi byle z umiarem.
 
gabi bo w kościach magazynuje sie wszelkie metaboliczne świństwo blee

asja a czemu na polędwiczkach nie gotujesz?

Ja dotąd gotowałam mięcho osobno ale już nie bedę:p
ano właśnie nie wiem:sorry: jakoś tak mi się wkręciło, że drobiowe delikatniejsze, a polędwiczki powinno się później wprowadzać, więc lepiej będzie, jak ugotuję osobno:sorry::sorry: pewnie już będę też robić na wywarze:tak:
 
Elena - nie wiem jak z gryczaną, ale jęczmienną jak najbardziej, bo ona jest delikatniejsza. Gryczana ma bardziej intensywny smak i nie kazdy lubi.
 
reklama
cristal mam pytanie: jak to jest z tymi twarożkami czy jogurtami naturalnymi, takimi dla dorosłych. Czy można je już podawać naszym maluchom ? Mama mi ciągle mówi, żebym zaczęła podawać twarożek, a ja tak naprawdę nie wiem, czy w ogóle można. Nie potrafię w necie znaleźć informacji na ten temat :/
 
Do góry