reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Wywar już daję.

Mięsko marynuję w przyprawach i żeby się dobrze kroiło na kanapeczki to trzeba schłodzić w lodówce bo takie świeże po upieczeniu jest trudno cienko ukroić.

Kiełbaska do smarowania w słoikach brzmi cuuudownie. Może zrobię coś takiego jak znajdę jakiś dobry przepis.
 
a czemu wywar bez kości???

tzn. jak ja robię rosół z gołębia to bez kości ni jak nie wiem jakby to miało być

jeszcze nie dawałam ale akurat dziś robię właśnie
 
gabi bo w kościach magazynuje sie wszelkie metaboliczne świństwo blee

asja a czemu na polędwiczkach nie gotujesz?

Ja dotąd gotowałam mięcho osobno ale już nie bedę:p
 
Cristal ale mi smaka narobiłaś tą kielbacha słoikową...Ja jestem restrykcyjna w karmieniu maluchów...Ale już do starszakow podchodze bardziej lajtowo choc oczywiście bez przesady!!! Nie kupuje dziennie czipsów i nie latam na fast foody tonami choć sie nie zapieram, że nie daje...ale przeraża mnie karmienie 4 miesięcznego dziecka snicersem, i dawanie półroczniakowi dań wigilijnych z własnego talerza..A osobiście znam taka mame...I dlatego czasem wole pożniej niż wcześniej...Bo się naogladałam wokół mnie własnie takiego żywienia, i karmienia 3,5 miesięczniaka serkiem danio..A potem rwanie włosów z glowy, ze dziecko ma nadwage...I dlatego jestem taka ostrożna...
Ale już jak skończy ten roczek to raczej się skłaniam do Gosi...Czekoladka nie zaszkodzi byle z umiarem.
 
gabi bo w kościach magazynuje sie wszelkie metaboliczne świństwo blee

asja a czemu na polędwiczkach nie gotujesz?

Ja dotąd gotowałam mięcho osobno ale już nie bedę:p
ano właśnie nie wiem:sorry: jakoś tak mi się wkręciło, że drobiowe delikatniejsze, a polędwiczki powinno się później wprowadzać, więc lepiej będzie, jak ugotuję osobno:sorry::sorry: pewnie już będę też robić na wywarze:tak:
 
Elena - nie wiem jak z gryczaną, ale jęczmienną jak najbardziej, bo ona jest delikatniejsza. Gryczana ma bardziej intensywny smak i nie kazdy lubi.
 
reklama
cristal mam pytanie: jak to jest z tymi twarożkami czy jogurtami naturalnymi, takimi dla dorosłych. Czy można je już podawać naszym maluchom ? Mama mi ciągle mówi, żebym zaczęła podawać twarożek, a ja tak naprawdę nie wiem, czy w ogóle można. Nie potrafię w necie znaleźć informacji na ten temat :/
 
Do góry