reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ja wczoraj kupiłam dla swojego synka jagnięcinę, mięso smaczne, lekkie, ładnie pachnie. Gotowanie zbyt długo mi zajęło, więc dopiero jutro mu dam. Ze słoiczków lubi to i te powinien polubić. Oby.

U nas manna poszła jak woda :) Ale Frulo wszystko wsuwa ;) Dziś były te paluszki z malinami na podwieczorek. Franek lubi taką gęstą konsystencję. Podoba mi się ten przepis, bo jest neutralny - i na słodko, i na słono da się podać :)
Mam w książce jeszcze kilka przepisów na desery z ryżu. Jak wypróbuję, to dam znać :)

Mój Antos od prawie 2 tygodni w dzień butli z mlekiem nie ruszy... Nawet jak dodam trochę kaszki smakowej to strajkuje.. Tylko w nocy jak się wierci.. Jak mu wtedy dam butelkę to owszem na śpiocha zje..
A co do konsystencji.. Mój to różnie.. Jak ma humor to zje takie "mordoklejki" jak tą mannę na wodzie.. a jak nie ma humoru to od razu kiwa głową "nie nie nie"

u nas Mikołaj zaczyna jeść tak jak Czaruś Eleny... samego obiadu nie, ale jak polałam jabłkiem to zjadł wszystko!! je już normalnie tak jak my z talerza, tyle że z sosem jablkowym hehe wciągnie wszystko pulpety, kapustkę, inne warzywka... ale musi być jabłko. póki co się nie martwię. ważne że je.

Aż śmiać się zaczęłam, bo z jednej strony to śmieszne, a z drugiej wkurzające jak trzeba kombinować. ;)
Ewa, a czy zamiast masła można coś innego do tych mannowych paluchów dodać, albo zrezygnować z niego ???
Dziś do obiadu pierwszy raz dodam pomidory, a jak nie zechce to będzie zmuszony zjeść mamałygę pomidorowo-jabłkową. :-p

No wreszcie dotarłam do kanapeczki z szyneczką i posmakowała ;-) Zreszta przed nim trzeba talerze chować :szok: bo do wszystkiego łapy pcha.............

reklama
Do góry