reklama
krolcia
Fanka BB :)
Kupiłam tą mleczną owsiankę z bobovity. Będziemy eksperymentować. Oczywiście sama już zrobiłam, żeby sprawdzić jak to smakuje i muszę przyznać, że naprawdę jest niezłe! Teraz tylko kwestia czy maluchowi zasmakuje.
U nas owsianka zasmakowała strasznie Ale Franek jest kaszkożercą. Jedliśmy już owsiankę "czystą", a teraz mamy kaszkę owsiano-pszenną ze śliwką Nestle. Pycha
Mam pytanie o paprykę. Można czy to raczej produkt dla starszych dzieci?
Mam pytanie o paprykę. Można czy to raczej produkt dla starszych dzieci?
mamolka
ewa- u nas papryka, cebula, czosnek od dobrych 2 m-cy ;-)
mamolka
Ja często robię Małemu różne kasze, makarony z warzywami i mięskiem. Coś na kształt risotto, ostro zmodyfikowanego oczywiście
Dziś ( kliwia ;-)) coś pomiędzy leczo a spaghetti: pomidor 1/2,papryka gruby pasek ,cukinia 150g skroiłam w małą kosteczkę, dodałam mały ząbek czosnku sprasowany, 1/3 szklanki przetartych pomidorów domowej roboty i starta małą marchewkę. Dorzuciłam porcję mięsa ugotowaną i rozdrobnioną
+ garść surowego makaronu świderki + odrobinkę soli i cukru. Jak dodaję makaron to dodaję więcej wody.
Miko łaj zjadł z apetytem no ale on ma zawsze apetyt
Dziś ( kliwia ;-)) coś pomiędzy leczo a spaghetti: pomidor 1/2,papryka gruby pasek ,cukinia 150g skroiłam w małą kosteczkę, dodałam mały ząbek czosnku sprasowany, 1/3 szklanki przetartych pomidorów domowej roboty i starta małą marchewkę. Dorzuciłam porcję mięsa ugotowaną i rozdrobnioną
+ garść surowego makaronu świderki + odrobinkę soli i cukru. Jak dodaję makaron to dodaję więcej wody.
Miko łaj zjadł z apetytem no ale on ma zawsze apetyt
Korzystając z tego, że Pucek zasnął, usmażyłam mu racuchy z jabłkami. Na suchej patelni, więc bez tłuszczu. Zobaczymy, czy mu posmakują Będą dziś na podwieczorek, bo obiadu niewiele zjadł, za bardzo był śpiący.
Z porcji: 2 szkl. mąki, 2 jajka, 1 szkl. wody, 2 starte jabłka - wychodzi ok. 10-11 racuchów Jabłka można zastąpić bananami. Ja dodałam jeszcze łyżeczkę cynamonu.
Racuszek pochłonięty Bierzemy drugiego w rękę i idziemy na spacer
Z porcji: 2 szkl. mąki, 2 jajka, 1 szkl. wody, 2 starte jabłka - wychodzi ok. 10-11 racuchów Jabłka można zastąpić bananami. Ja dodałam jeszcze łyżeczkę cynamonu.
Racuszek pochłonięty Bierzemy drugiego w rękę i idziemy na spacer
Ostatnia edycja:
moja po cukini bolal brzuch, wiec nie daje jej na razie. a ja tak lubie cukinie!
o i pparyke musze jej dac sprobowac!
a cebuli tez sie boje - mamolka surowa cebule podalas, czy przed przyrzadzeniem w zupce sparzylas wrzatkiem??
Ja zrobilam wczoraj malej owsianke wlasnej roboty - powiem szczerze ze bez szalu byla zjedozna w koncowce nawet z pomoca telewizora
Wzielam zblenderowalam troche platki owsiane, ugotowalam to na wodzie, byly takie wieksze kawaleczki tez. i w miseczce juz dodalam MM
chyba tez jej pasuje bardziej mleczna kaszka bananowa np
o i pparyke musze jej dac sprobowac!
a cebuli tez sie boje - mamolka surowa cebule podalas, czy przed przyrzadzeniem w zupce sparzylas wrzatkiem??
Ja zrobilam wczoraj malej owsianke wlasnej roboty - powiem szczerze ze bez szalu byla zjedozna w koncowce nawet z pomoca telewizora
Wzielam zblenderowalam troche platki owsiane, ugotowalam to na wodzie, byly takie wieksze kawaleczki tez. i w miseczce juz dodalam MM
chyba tez jej pasuje bardziej mleczna kaszka bananowa np
reklama
Elena
Grudniówka 2010
Posolenie jedzonka nic nie dało. Musiałam dodać j+m Gerbera.
Zastanawiam się nad tym pomidorem i chyba podam jeszcze w tym tygodniu - więc zobaczymy jak to będzie, choć widzę, że synek ma zapedy do słodkich rzeczy.
Dzisiaj nawet nie chciał ryżu na moim mleku. ;(
Zastanawiam się nad tym pomidorem i chyba podam jeszcze w tym tygodniu - więc zobaczymy jak to będzie, choć widzę, że synek ma zapedy do słodkich rzeczy.
Dzisiaj nawet nie chciał ryżu na moim mleku. ;(
Podziel się: