reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Wiecie co, a ja nadal mam tyle mleka, że mogłabym wykarmić troje dzieci. On dużo zje, a mleko nadal jest.
Gufi ja bym brała dość ciepły prysznic przed karmieniem. Zauważyłam, że jak jest mi zimno to trudniej mi jest odciągnąć mleko, choc wiem, że nawet w tych momentach jest dużo. Laktacja siedzi w głowie, i picie nawet dużej ilości wody nie pomoże jeśli kobieta nie będzie wierzyc w to, że ma dużo mleka. Herbatki laktacyjne są po to, żeby kobieta uwierzyła, że dzięki nim ma pokarm. Wszystko siedzi w głowie. Ja sie nastawiłam, że będę karmić, że to najlepszy prezent dla mojego dziecka na start w życie i mam to mleko, i choć mam bardzo stresujące życie i nerwowe to mimo to mleka jest pod dostatkiem. Po prostu nastawiłam sie na karmienie i nie biorę do głowy wiadomości, że stres zniszczy laktację. Jak napisała Gabriella trzeba przystawiać dziecko do piersi, bo to najważniejszy warunek, żeby było mleko.

Kliwia, bo koncentrat jest bardziej wartowściowszy, niż świeży pomidor. To plus produktów przetworzonych.

Jeszcze nie podawałam pietruszki. Czy najpierw podaję białą część, czy zielona, czy to po prostu nie ma znaczenia ???

reklama
elena yhm,,,, chyba nei zma znaczenia :) na zielona chyba dziciaki mneij reaguja - bo pietreuszka skazowcow chyba lubi uczulac, tak samo jak seler.
moja ja pietruche je od poczatku w sumie. to najpierw jadla biala czesc - bo dopiero pozniej dostalam natke z dzialki. i teraz je obie na raz.

Ja korzeń pietruszki dawałam od samego początku. Tzn. wtedy jak przeszłam z jedno- czy dwuskładnikowych słoików na własne jedzenie. A zieloną pietruchę od jakichś 2 miesięcy daję. Weszła razem ze szczypiorkiem, bazylią itp. A może wcześniej ją zaczęłam podawać?... Już nie pamiętam :)

Bazylię świeżą, bo mam w doniczce. Świeżą daję też pietruszkę i szczypiorek. Ale daję też np. suszone oregano.
Nie wiem, jaka jest różnica. Nie znam się na tym...

ja mam maly problem, bo wczoraj mialam bardzo malo pokarmu :? nie wiem czy to chwilowe, czy juz po prostu koniec z karmieniem. a jesli tak, to nie mam pojecia jak mam dawac Alicji mleko :((((( z butli mm nie wypije za chiny. w dzien pol biedy, bo je kaszki, ale w nocy???? moze sprobuje z kubeczka ...
Adaś butli nie zaakceptował i pije z niekapka:) próbowałam tak jak myśli ewa, ale tylko go tym rozłościłam i rozbudzilam - butelka na spiocha nie zdala egzaminu...
w nocy raz popija piersi (troche z jednej i z drugiej), bo mialam duzo pokarmu i kazdy posilek zastepowalam stopniowo

dzieki za rady :)

dzis w nocy dalam malej na spiaco butle mm z kleikiem kukurydzianym. wypila tylko 60 ml, ale zawsze to cos ;) w dzien by pewnie do ust nie wziela, ale na spiaco jakos poszlo. piers bede dawac jak cos sie nazbiera, ale raczej juz bede wyciszac laktacje niz rozkrecac ;)

zrobilam mojej dzis spagetti na obiad:-D
wieksza porcja miesa z indyka [mam pomrozone juz ugotowanei zmiksowane]
troche wody
zagotowalam
dodalam bazyli suszonej troche. ociupinenke soli i cukru
2-3 lyzeczku koncentratu
lyzka oleju
makaron :)
spagetti.jpg
makaron podziabalam, ale stwierdzilam ze ciut zblenderuje, a i tak byly dyze kawalki, i lykala zamiast grysc. :/

reklama
Do góry