reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

kliwia- nie wiedziałam że trzeba sparzać, więc tego nie robię ;-) szkoda że cukinia nie podpasowała i tak jak ty bardzo lubię cukinię :)

elena- a może to chodzi o to w czym podajesz obiadek, może zapakuj swój obiadek w słoiczek gerbera

reklama
To nie ma znaczenia, bo im więcej dodam deserku to zje. Ryba mu nie podpasowała - ciężko mu wcisnąć nawet z deserkiem, dziś rybny obiad posoliłam - nie chciał, jak dodałam deserku trochę i bardziej pod przymusem zjadł. Jak wykładam słoiczkowy obiadek z jagnięciną z tym deserkiem to zje, do tego dodaję jeszcze ryż i tarkowane jabłka. :cool: Prosto ze słoiczka też próbowałam dać, ale nie ma różnicy. Musi być jakiś deserek, nawet gruszkowy, bo jego też lubi. Na przykład je deserek ze smakiem, jak przyniosę dokładkę to już nie chce, ale zje bez większego szału. Lekarka mówiła, że to minie.

Elena, na pewno minie. Dzieci mają swoje widzimisię. Jak Młody lubi, żeby było słodko, to dodawaj mu do obiadu jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, żurawinę - te wszystkie owoce pasują do mięs. My dziś też mieliśmy "dorosły" obiad z cielęciną i jabłkiem :) Z czasem trochę zmniejszaj ilość owoców, a w międzyczasie zmieniaj mięsa i warzywa, żeby popróbował nowe smaki. Marchewka też jest słodka - marchewki nie lubi?

mamolka nie chodzi o samo sparzanie. kiedys tesciowa mi mowila, ze jak sie sparzy wrzatkiem cebule, to nie jest taka zrąca' :] a moze to chodzilo o sparzanie do krojenia :szok: heehe dobra jestem :]

Pytanie techniczne - jak długo można trzymać w temp. pokojowej lub w lodówce zrobione mm? Pół godziny można? Bo Pucek nie chce mi wypijać mleka na raz, ale po pół godzinie wciąga pozostałą połowę.

reklama
Do góry