reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Właśnie! Brokuły! Sama ugotuję. No właśnie strasznie mały wybór tych słoiczków:baffled:. Jak czytam jak piszecie o dyniach, szpinakach, brokułach to zachodzę w głowę, gdzie Wy to kupujecie:confused:!

reklama
u nas juz jeden posilek jest zastapiony sloiczkiem z reguly. Na razie w odstawke poszla marchewka bo Lenka ma przy niej odruch wymiotny a wszystko inne wcina ze az milo, nawet brokuly ze sloiczka:)

Bodzinka co do miseczek to u mnie tez nie moglam znalezc miseczki w wielu sklepach a jak byly to jakies badziewne i obrosniete kurzem. w koncu kupilam taka z rossmanna bo byla w promocji i nawet porzadna

Carine tylko u nas ta z rossmana obrośnięta kurzem :-( Jutro pójde w miasto..No i może przejade się w tygodniu do Bytomia to tam cos będzie...

Bodzinka najlepszego dla Fifka ;-) My też kończymy 5 ale jutro. Ja miseczkę mam gdzieś w kartonach ;-) ale na razie w sumie jest za duża i nie korzystamy. Dopiero jak Hubert będzie sam próbował to ją użyjemy. Na razie korzystam ze zwykłej małej, takiej którą mam pod ręką. Ja wczoraj już kupiłam słoiczek z kurczakiem...może w tygodniu spróbujemy czegoś nowego. A na dzisiejszy obiad właśnie brokuł, ale gotowany przeze mnie na parowarze, bo ciężko dostać go u nas.

moj maly juz tylko 1 dziennie pije mleko i to z wielkim obrazeniem jak ja to mowie no i 2 razy w nocy. rano kleik potem deser, obiadek po obiadku niechciane mleczko i przed snem kaszka no i ostatnio miedzy posilkami troszke biszkopcika dostanie taki nasz schemat dnia jesli chodzi o posilki

moj maly juz tylko 1 dziennie pije mleko i to z wielkim obrazeniem jak ja to mowie no i 2 razy w nocy. rano kleik potem deser, obiadek po obiadku niechciane mleczko i przed snem kaszka no i ostatnio miedzy posilkami troszke biszkopcika dostanie taki nasz schemat dnia jesli chodzi o posilki
Bo Wojtuś to już duży chłop i co mleczko będzie pił cały dzień!!! ;-) On chce konkrety ;-)

Bo Wojtuś to już duży chłop i co mleczko będzie pił cały dzień!!! ;-) On chce konkrety ;-)

musze sie niestety zgodzic w 100% jesli chodzi o te konkrety ostatnio juz nawet deserki nie zabardzo no chyba ze jest marcheweczka z jablkami to tak ale same owoce to juz nie zabardzo, najchetniej konkretny sloiczek z miesem az sie boje co z niecho wyrosnie :-D ja tu na mieso raczej nie spojrze a tu taki mięsożerca mi rosnie

bodzia ja pewnie będę po 5 miesiącu wprowadzała mięsko. ale powoli. póki co się z niczym nie spieszę hehe może dlatego, że nawet rozpakowana nie jestem bo chwilowo u kuzyna. przez to też poki co jedziemy na słoiczkach bo blender i cała reszta mojego sprzętu czeka na strychu, ale od przyszłego tygodnia mam zamiar większość gotować sama. co prawda nie wiem jak się do tego zabrać. czy mogę zrobić porządną mieszankę z warzyw, które już jadł czy lepiej np. tylko 3 warzywka i na tym koniec na dany dzień. pomysłów i wiedzy na ten temat jeszcze brak hehe
kaczucha możesz jakieś pomysły podrzucić co ty tam pichcisz maludzie :-D

reklama
ja od kilku dni gotuję sama dla Mikołaja - widzę że mu to bardziej smakuje- mi samej bardziej smakuje :) Dziś marchewka (1/2) z ziemniaczkiem ( małym), odrobiną selera (3x3 cm) i kilkoma listkami natki pietruszki z łyżeczką kaszy mannej ( porcja na 2 dni). Wszytstko- jeszcze ciepłe zmieliłam blenderem :)

Do góry