reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

u nas tez z jedzeniem kiepsko - mala w ciagu dnia bardziej intersuje sie wszystkim wokola nia cycem ... wczoraj jak bylam u znajomych to ja zwazylam przed i po karmieniu dwa razy i wyszlo, ze zjada jakies 100-120ml na raz. a ile Wasze dzieciaki jedza mleka?

z marchewka na razie dalam spokoj. nad morzem sprobuje jej dodac do marchewki jablka i zobaczymy. no i po tych kilku lyzeczkach marhcewki wyraznie zmienila jej sie kupka - zrobila tylko raz, a dzis juz znowu 3 kupy.

reklama
A powiedzcie mi - zastepujecie już słoiczkiem karmienie (mleko) czy dajecie jeszcze między posiłkami?
I dajecie raz dziennie słik jakiś np dziś zupka a jutro np jabłuszko, czy codziennie to i to?

gufi od 100 do 150ml
teraz na noc zjadła np. 100ml mleka zagęszczonego kleikiem

Ostatnia edycja:
Jak uda mi się kupić:dry:, to jeden posiłek mleczny zastępuję obiadkiem. Jak nie ma obiadku to jest późnym popołudniem kaszka albo owoce właśnie, albo mieszanka. To znaczy kleik ryżowy z owocami zmieszany. I to wtedy jest tak na przedłużenie przerwy między jedną a drugą butlą.

Piszę jak uda się kupić, bo ostatnio jak jestem już w jakimś sklepie to jest tylko marchewka, marchewka z ryżem i jarzynowa:dry:. Ciężko trafić coś innego. Chyba musiałabym wybrać się gdzieś do większego marketu, ale z małym to wielka wyprawa się robi.

A powiedzcie mi - zastepujecie już słoiczkiem karmienie (mleko) czy dajecie jeszcze między posiłkami?
I dajecie raz dziennie słik jakiś np dziś zupka a jutro np jabłuszko, czy codziennie to i to?

gufi od 100 do 150ml
teraz na noc zjadła np. 100ml mleka zagęszczonego kleikiem
My już zastapilismy jeden posiłek obiadkiem ze słoiczka. Mniej więcej w porze obiadowej 12-13 dostaje obiadek i herbatkę na popitę albo soczek. Potem jak zglodnieje 16-17 to mleko. A w między czasie zależy czy chcę go przetrzymać z jedzeniem to daję deserek albo właśnie kaszkę z owocem wymieszaną.

a ja mam teraz mały problem bo za 2 tygodnie chce zacząć podawać kaszki ale nie mam pojęcia jakie mleko do nich wybrać... poki co testujemy obiadki i wcina super. buźkę ładnie otwiera, jablko też jadł, a kaszki chce dopiero wprowadzić. na początku myślalam, żeby robić na moim mleku ale jednak nie mam zamiaru się bawić codziennie w odciąganie. już nie wiem ktore mleko wybrać :/ tak czy inaczej kiedyś w końcu przejdziemy na mm.
jutro testujemy brokuly. ale chyba wymieszam z marchewką z ziemniakami bo same jakoś do mnie nie przemawiają :-D
a szpinaku nawet w polskim sklepie nie znalazłam :-(

Sarka - ja nie zastępuję. Na razie Ida zjada pół słoiczka/pół filiżanki, a nawet jak jej się się zdarzyło zjeść całą porcję, to i tak za chwilę wołała o mleko. Więc obiadek jest ok 11/12, a godzinę później butla. Może jak dojdzie mięsko to zapcha brzuszek na dłużej.
W ogóle mam wrażenie, że dla Idy jedzenie jest tożsame ze ssaniem, bo podczas wcinania zupki robimy sobie przerwę na smoka :baffled: Mimo że małej smakuje, to po chwili się denerwuje, wtedy smok, i dalej jemy.

niunia zjadła dziś cały słoiczek młodej marchewki z ziemniakami Hipp i powiem że mi to też smakowało a po trzech godzinach małej się ostro odbiło tą marchewką na biała bluze wujka :-D

Ja zastepuje jeden posilek obiadkiem. Tylko ze ja mojej gotuje codziennie zupki. Raz sie zdarzylo ze dostala ze sloiczka zupe ale to nie chciala jej jesc w ogole... Nie dziwie sie bo mnie tez nie smakowala:-) obiadek dostaje okolo godz 12, bo wiadomo zalezy jak spi:-) pozniej na nastepne karmienie dostaje mleko i po nim jakiem 0,5-1 h pozniej scieram jej jabluszko na tartce:-)

Ja nie zastępuje jeszcze ..Zresztą jak Fifi będzie taki jak Lolo to..Lolo jadl wszystko a dopijał cycem:sorry2::sorry2: I Fif na razie dokładnie tak samo:-p:-p A ja mu daje cyca kiedy tam chce...
Gosia ja kupuje kaszki bobovita na wodzie. Jakies tam mleko jest...Dostał probke nestle to pluł. Owoców jeszcze nie daje.
Krolcia ja chciałam dac małemu brokuła w sloiczku nie bylo. I to w rossmanie. Miałam kupic i ugotowac ale nie udało mi się. No nic od jutra biore się za zakupy i mrozenie bo jakoś niewielki wybór tych słoiczków u nas..Zobaczymy..
Piersiowe dziewczyny kiedy dajecie mięsko??? Bo widziałam , że baby dream ma miesko po 4 miesiecu a Hipp po 5 ma dynie z królikiem i nawet chciałam kupic....
A my dzis kończymy 5 miesięcy!!!

reklama
A powiem Wam lepszy numer!!! Mam jedna miseczke tylko i chcialam dokupic Młodemu bo nie zawsze chce mi się myc po obiadku...No i realu NIE BYLO NIC!!! w rossmanie tylko wielki talerz, a sklep gdzie był nawiększy wybór zlikwidowali...No wielkie miasto, powyzej 500 tyś mieszkanców a ja miszeczki nie moge dziecku kupić????????????????:no::confused:

Do góry