reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

sarka moja Oliwka bardzo często tak walczy z cycuchem:( przeważnie zaczyna się około 16 i tak do około 23...potem nocne karmienie już spokojne...chociaż nie zawsze. Najgorsze jest to, że wiem, że ona wtedy się nie naje bo nie jest w stanie skupić sie na jedzeniu, a z piersi mleko ciurkiem leci...czyli pokarm jest. Głupia sytuacja i bardzo mnie to wkurza...
ostatnio wpadłam na to, że uspokaja się w pozycji pionowej na stojąco i bujająco...i tak właśnie ja nakarmiłam, ale ręce...MASAKRA tak mnie bolały...ale przynajmniej zjadła...

Ostatnia edycja:
reklama
Np bp ja miałam plny pierwsze diecko w wieku 23 lat, udało się wieku 25, drugie wieku 27, udało się w ieku 29..Hmm widac schemat. He he he. No to jak bym chciała wieku 35 to musimy zaczac sie starc jak b ede miała 33.
A ja tez nie bardzo lubie byc w ciązy...I przeraza mnie kolejne 9 miesięcy ale Maluch wynagrodzi wszystko.
Kochana, Ty nam nie życz realizacji, tylko sama swój realizuj:)
Ja chciałam mieć pierwsze w wieku 24 (zdązyłam, 2 miesiące później stuknęło mi 25) i zawsze mówiłam o trójce. teraz czym bliżej końca realizacji, to mnie na 4 nachodzi, ale żeby bliźniaki były, co by się w jednej ciązy być.

dla mam ktore karmia mlekiem sztucznym i dzieciaczki maja ok 2 miesiecy
ile wypija Wasze malenstwo? moj wypija 100 ml co 2 h a czasem 1,5 h w dzień i sie zastanawiam czy nie malo czy nie zaduzo bo osttanio byl chory i wypijam zaledwie 50 ml co 2 h a teraz skoczyl na 100 w kilka dni

Sarka ja mam identycznie.Tu niby Jas jest glodny a jak podaje mu cyca to po minucie sie wykrzywia, szarpie cycem i placze a za chwile zas sie rzuca na cyca.I tak w kolko.
Czy ktoras z was ma problem z suchymi brodawkami? Bo ja tak.Sa strasznie wysuszone i nie wiem czy moge czymkolwiek je smarowac.

ile wypija Wasze malenstwo? moj wypija 100 ml co 2 h a czasem 1,5 h w dzień i sie zastanawiam czy nie malo czy nie zaduzo bo osttanio byl chory i wypijam zaledwie 50 ml co 2 h a teraz skoczyl na 100 w kilka dni

Miki tyle samo pije - między 90-120 ml na jeden raz ,posiłków jest od 5-7 razy na dobę:-)

Sarka ja mam identycznie.Tu niby Jas jest glodny a jak podaje mu cyca to po minucie sie wykrzywia, szarpie cycem i placze a za chwile zas sie rzuca na cyca.I tak w kolko.
Czy ktoras z was ma problem z suchymi brodawkami? Bo ja tak.Sa strasznie wysuszone i nie wiem czy moge czymkolwiek je smarowac.

może bepanthenem lub własnym pokarmem po posiłku i w między czasie wycisnąć po 3 kropelki i posmarować brodawki?

może bepanthenem lub własnym pokarmem po posiłku i w między czasie wycisnąć po 3 kropelki i posmarować brodawki?
chciałam to samo napisać:)
jeszcze lepsza niz bephanten jest lanolina - tutaj jest bardzo droga, nie wiem jak w pl. Daja próbki w szpitalu i mi super ratowały poranione piersi. I co fajne - nie trzeba zmywac przed karmieniem.

Cyprian je dużo, tzn ok 120-140 ml 5-6 razy na dobę. W ciągu dnia przerwy są 3-4 godzinne, a w nocy - 6-7 godzinne. Ostatnio zmieniłam mu mleko na bebilon comfort, które jest chyba bardziej sycące, bo nocne przerwy wydłużyły się do 9 godzin:szok:

Cyprian je dużo, tzn ok 120-140 ml 5-6 razy na dobę. W ciągu dnia przerwy są 3-4 godzinne, a w nocy - 6-7 godzinne. Ostatnio zmieniłam mu mleko na bebilon comfort, które jest chyba bardziej sycące, bo nocne przerwy wydłużyły się do 9 godzin:szok:

9 h ?! wow zazdroszcze ja chyba tego nigdy nie doczekam :-D u mnie w nocy maksymalna przerwa to 3,5 h

reklama

to są plusy karmienia mieszankami- u nas też Miki zasypia ok 23 i śpi do 5-6 rano. Ale po posiłku już musi dosypiać z nami bo chyba z 30 razy muszę wstawać i mu smoczek wkładać do buzi bo stęka- a tylko położę koło nas dziecko w 2 minuty zasypia

Raz spał prawie 9 h :)

A i tak się nie wysypiam- wstaję rano zmęczona ;/

Do góry