reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

sarka moja Oliwka bardzo często tak walczy z cycuchem:( przeważnie zaczyna się około 16 i tak do około 23...potem nocne karmienie już spokojne...chociaż nie zawsze. Najgorsze jest to, że wiem, że ona wtedy się nie naje bo nie jest w stanie skupić sie na jedzeniu, a z piersi mleko ciurkiem leci...czyli pokarm jest. Głupia sytuacja i bardzo mnie to wkurza...
ostatnio wpadłam na to, że uspokaja się w pozycji pionowej na stojąco i bujająco...i tak właśnie ja nakarmiłam, ale ręce...MASAKRA tak mnie bolały...ale przynajmniej zjadła...

Ostatnia edycja:
reklama
Np bp ja miałam plny pierwsze diecko w wieku 23 lat, udało się wieku 25, drugie wieku 27, udało się w ieku 29..Hmm widac schemat. He he he. No to jak bym chciała wieku 35 to musimy zaczac sie starc jak b ede miała 33.
A ja tez nie bardzo lubie byc w ciązy...I przeraza mnie kolejne 9 miesięcy ale Maluch wynagrodzi wszystko.
Kochana, Ty nam nie życz realizacji, tylko sama swój realizuj:)
Ja chciałam mieć pierwsze w wieku 24 (zdązyłam, 2 miesiące później stuknęło mi 25) i zawsze mówiłam o trójce. teraz czym bliżej końca realizacji, to mnie na 4 nachodzi, ale żeby bliźniaki były, co by się w jednej ciązy być.

dla mam ktore karmia mlekiem sztucznym i dzieciaczki maja ok 2 miesiecy
ile wypija Wasze malenstwo? moj wypija 100 ml co 2 h a czasem 1,5 h w dzień i sie zastanawiam czy nie malo czy nie zaduzo bo osttanio byl chory i wypijam zaledwie 50 ml co 2 h a teraz skoczyl na 100 w kilka dni

Sarka ja mam identycznie.Tu niby Jas jest glodny a jak podaje mu cyca to po minucie sie wykrzywia, szarpie cycem i placze a za chwile zas sie rzuca na cyca.I tak w kolko.
Czy ktoras z was ma problem z suchymi brodawkami? Bo ja tak.Sa strasznie wysuszone i nie wiem czy moge czymkolwiek je smarowac.

ile wypija Wasze malenstwo? moj wypija 100 ml co 2 h a czasem 1,5 h w dzień i sie zastanawiam czy nie malo czy nie zaduzo bo osttanio byl chory i wypijam zaledwie 50 ml co 2 h a teraz skoczyl na 100 w kilka dni

Miki tyle samo pije - między 90-120 ml na jeden raz ,posiłków jest od 5-7 razy na dobę:-)

Sarka ja mam identycznie.Tu niby Jas jest glodny a jak podaje mu cyca to po minucie sie wykrzywia, szarpie cycem i placze a za chwile zas sie rzuca na cyca.I tak w kolko.
Czy ktoras z was ma problem z suchymi brodawkami? Bo ja tak.Sa strasznie wysuszone i nie wiem czy moge czymkolwiek je smarowac.

może bepanthenem lub własnym pokarmem po posiłku i w między czasie wycisnąć po 3 kropelki i posmarować brodawki?

może bepanthenem lub własnym pokarmem po posiłku i w między czasie wycisnąć po 3 kropelki i posmarować brodawki?
chciałam to samo napisać:)
jeszcze lepsza niz bephanten jest lanolina - tutaj jest bardzo droga, nie wiem jak w pl. Daja próbki w szpitalu i mi super ratowały poranione piersi. I co fajne - nie trzeba zmywac przed karmieniem.

Cyprian je dużo, tzn ok 120-140 ml 5-6 razy na dobę. W ciągu dnia przerwy są 3-4 godzinne, a w nocy - 6-7 godzinne. Ostatnio zmieniłam mu mleko na bebilon comfort, które jest chyba bardziej sycące, bo nocne przerwy wydłużyły się do 9 godzin:szok:

Cyprian je dużo, tzn ok 120-140 ml 5-6 razy na dobę. W ciągu dnia przerwy są 3-4 godzinne, a w nocy - 6-7 godzinne. Ostatnio zmieniłam mu mleko na bebilon comfort, które jest chyba bardziej sycące, bo nocne przerwy wydłużyły się do 9 godzin:szok:

9 h ?! wow zazdroszcze ja chyba tego nigdy nie doczekam :-D u mnie w nocy maksymalna przerwa to 3,5 h

reklama

to są plusy karmienia mieszankami- u nas też Miki zasypia ok 23 i śpi do 5-6 rano. Ale po posiłku już musi dosypiać z nami bo chyba z 30 razy muszę wstawać i mu smoczek wkładać do buzi bo stęka- a tylko położę koło nas dziecko w 2 minuty zasypia

Raz spał prawie 9 h :)

A i tak się nie wysypiam- wstaję rano zmęczona ;/

Do góry