reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

bodzinka- może masz po prostu bardzo dużo pokarmu :) U mnie mleczko chlastało przez pierwszych kilka minut a potem dzieci musiały ostro pracować :)

co do smoczków do butelki aventa zwróć uwagę jaki masz.Miesiące 0+ ma tylko 1 dziurkę (przepływ mini), 1+( przepływ wolny) ma już ich dwie, 3+( przepływ średni) 3dziurki ,6+miesięcy 4 dziurki (przepływ szybki), no i są smoczki trójprzepływowe (dobre do mleczka z dodatkiami), a potem to już miekki ustnik, twardy ustnik i koniec smoczkomani :) :)

kliwia, hejcz- ja tylko mówię jak było u mnie. Bardzo dobrze wiem jak dziecko daje w kość- Olka karmiłam 7,5 miesiąca tylko moim mlekiem bo nie chciał ani butelki ani smoczka, a dopiero w 9 miesiącu odrzucił pierś ( bo w 1,5 miesiąca przekonał się do butelki :-) ).

Zresztą nie ukrywam, że karmienie mieszankami jest bardzo wygodne- w moim przypadku przejście na butlę wyszło Mikołajowi tylko na zdrowie. U mnie przeciwciała z mleczka przegrały z nawet minimalnym prawdopodobieństwem aby przedłużająca się żółtaczka upośledziła mi dziecko :dry:

reklama
bodzinka- może masz po prostu bardzo dużo pokarmu :) U mnie mleczko chlastało przez pierwszych kilka minut a potem dzieci musiały ostro pracować :)

co do smoczków do butelki aventa zwróć uwagę jaki masz.Miesiące 0+ ma tylko 1 dziurkę (przepływ mini), 1+( przepływ wolny) ma już ich dwie, 3+( przepływ średni) 3dziurki ,6+miesięcy 4 dziurki (przepływ szybki), no i są smoczki trójprzepływowe (dobre do mleczka z dodatkiami), a potem to już miekki ustnik, twardy ustnik i koniec smoczkomani :) :)

kliwia, hejcz- ja tylko mówię jak było u mnie. Bardzo dobrze wiem jak dziecko daje w kość- Olka karmiłam 7,5 miesiąca tylko moim mlekiem bo nie chciał ani butelki ani smoczka, a dopiero w 9 miesiącu odrzucił pierś ( bo w 1,5 miesiąca przekonał się do butelki :-) ).

Zresztą nie ukrywam, że karmienie mieszankami jest bardzo wygodne- w moim przypadku przejście na butlę wyszło Mikołajowi tylko na zdrowie. U mnie przeciwciała z mleczka przegrały z nawet minimalnym prawdopodobieństwem aby przedłużająca się żółtaczka upośledziła mi dziecko :dry:
Kurde balans jejku jaki wybór smoczków...Mamolka pewnie, że u Ciebie lepiej jak karmisz mieszankami. Ja czasem jak ma kryzys to bym też przeszła ale mi szkoda tyle dobroci tracic...Ja to taka krowa mleczna, matka polka choc czasem mnie to wkurza:confused2::confused2::confused2::confused2:

Kurde balans jejku jaki wybór smoczków...Mamolka pewnie, że u Ciebie lepiej jak karmisz mieszankami. Ja czasem jak ma kryzys to bym też przeszła ale mi szkoda tyle dobroci tracic...Ja to taka krowa mleczna, matka polka choc czasem mnie to wkurza:confused2::confused2::confused2::confused2:

no tak - a mimo to jak czasami czytam o waszym cycusiowaniu to mnie zazdrość zżera :zawstydzona/y:

nie wiem czy tak wolno- ALE w smoczku 0+ dorobiłam 1 dziurkę wysterylizowaną igłą ( taką grubszą) i Miki ładnie zasysa herbatkę ( a wszystko przez mojego kota który oprócz frotek uwielbia zjadać gumowe smoczki! i zjadł połowę smoczka 1+ i ostał mi się tylko jeden ;/ )

Ostatnia edycja:

a ja wciaz na tym 0+ moze powinnam juz dawno z niego zrezygnowac ale boje sie ze maly sie zalknie bo ma do tego tendencje a tym bardziej jak szybciej poleci juz sama nie wiem ....

Ja też daje mm i cycorka,ale lekarz powiedział żebym dawała tylko cyca,bo dużo przybrał,ale co zrobić mam skoro on się cycem nie najada?

kurcze a moje cycki od dwóch dni flaki :/ wrażenie mam że są puste, ale nie są, i w związku z moją niewiedzą czy borys się najadł czy nie - przystawiam go do jednej a zaraz potem do drugiej, żeby mieć pewność że coś pojadł.I nawet herbatka nie dała rady ... ide zrobie jeszcze jedną - może dwie coś wskurają.

Bodzinka powinnaś mieć odczepiane te piersi, żeby móc nam je pożyczać w momentach naszych kryzysów:)

Ewwe - moje piersi też są bardziej miękkie od jakiegoś czasu, ale mleka w nich pełno. Myślę, że to po prostu laktacja się unormowała i piersi się nie przepełniają mlekiem tylko pracują normalnie.

Ewwe moje cycuchy tez sa flaczki ale to absolutnie nie znaczy ze sa puste, tylko jak Cwietka pisala-wszystko sie unormowalo ;-)
Mamolka jak moj brat sie urodzil 17 lat temu to caly czas w smoczkach robilismy dziurki iglami:tak:I jak pamietam to patrzalo sie tylko na grubosc igly zeby za wolno albo za szybko nie lecialo.

reklama
Do góry