reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Ewa - ambitne plany :-)
Ja planuę zaciążyć za rok. Ale na trzecie się chyba nie zdecyduję. No chyba że najpierw wybudujemy dom, bo w mieszkaniu byłoby nam trochę ciasno.

reklama
ewa bardzo ambitne plany:-)
Ja już zakończyłam moją karierę ciążową, finansowo byśmy dali radę ale po prostu już nie chcę mam moje 2 księżniczki i styka:-)
Antylopka widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i jeszcze z tego samego miesiąca też w październiku 2012 stuknie 30.

Sama jestem lekko przerażona swoimi planami ;) Zrealizujemy je, o ile uda nam się wybudować dom wcześniej. Póki co przed nami jeszcze 17 lat spłaty kredytu za mieszkanie, ale w tym miesiącu robimy nadpłatę i o rok się nam spłata skróci :) Ale na pewno będę chciała przerwy dwuletnie między dziećmi - u Męża w rodzinie tak jest i moim zdaniem super się to sprawdza. U mnie przerwa 4 i 5 lat do starszego i młodszego brata i to za dużo - między braćmi jest przepaść 9-letnia.
Poza tym chcę rodzić póki mam siły zarywać noce ;) No i koło 50 dzieci będą już odchowane, a ja będę mieć czas dla siebie i Męża - rewelacja :)

Mam pytanie do mam karmiących sztucznym mlekiem. Czy wasze dzieci wypijają na jeden posiłek tyle mleka ile jest napisane na opakowaniu? Wg tego mój Igor powinien wypijać 120 ml a daje radę max 60 i to z przerwą...

ewa między mną, a moim rodzeństwem jest dokładnie taka sama różnica i wszyscy się super dogadujemy. Nawet starsza siorka z młodszym bratem (9 lat różnicy). Nie wiem od czego to zależy... z resztą między Matim a Oliwką też jest 8 i całkowicie nie istnieje problem zazdrości...ma to swoje dobre strony

ja 30 mam teraz w lutym:///

Między mną i siostrą jest 8 lat i ja uważam, że to dużo. Dopiero niedawno zaczęłyśmy się dogadywać, ale i tak problemy licealne mojej siostry są dla mnie takie hmmm dziecinne. Wprawdzie mojej mamie było z pewnością łatwiej mieć jedno odchowane i służące pomocą, ale dla mnie przez wiele lat siostra była kulą u nogi.
Dlatego za rok - następne :-)

hejcz- u mnie Miki je między 90-120ml na jeden posiłek ( za 3 dni skończy 2 miesiące), je na żądanie więc czasami tych butelek jest tylko 5 na dobę a czasami 7

ja już kiedyś pisałam że mam siostrę rok starszą - super się dogadujemy,brata 9 lat młodszego, też mam z nim w miarę dobry kontakt, ale to od niedawna jakoś, i brata który od mnie jest 15 lat młodszy:) z nim to w sumie mam najmniejszy kontakt, zresztą on troszkę zamknięty jest.
Jeżeli chodzi o mnie to ja tak jak Ewa, co dwa lata :) marzyła mi się czwórka, ale niestety mąż mi to wybija z głowy - mówi że dwójka tylko, ale coś wymyślę żeby trójka była chociaż:D
Swoją drogą to trochę mi się tęskni za ciążą:) mimo że z Boryskiem nie była łatwa, to wspominam ten okres super!:)

reklama
ja już kiedyś pisałam że mam siostrę rok starszą - super się dogadujemy,brata 9 lat młodszego, też mam z nim w miarę dobry kontakt, ale to od niedawna jakoś, i brata który od mnie jest 15 lat młodszy:) z nim to w sumie mam najmniejszy kontakt, zresztą on troszkę zamknięty jest.
Jeżeli chodzi o mnie to ja tak jak Ewa, co dwa lata :) marzyła mi się czwórka, ale niestety mąż mi to wybija z głowy - mówi że dwójka tylko, ale coś wymyślę żeby trójka była chociaż:D
Swoją drogą to trochę mi się tęskni za ciążą:) mimo że z Boryskiem nie była łatwa, to wspominam ten okres super!:)

No wlasnie moze to jest chore, moze ktos tak uzna ale ja uwielbiam byc w ciazy :D

Do góry