reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Ciiii bardzo poważnie o tym myśle tylko, że to po 30..Upss no tak 30 kończe w czerwcu he he he. tylko cos M ma jakies opory na razie więc dam mu dojrzec he he he.
Sarka ja nie mam pojęcia ile mam karmień..Ale ten tłuscioszek to niezły głodomorek..
ja jestemod Ciebie rok młodsza, wiec też po 30 bedzie trzecia dzidzia:)

Jak wygląda sprawa z cebulą i czosnkiem przy karmieniu?...
ja jem:) ale to żaden wyznacznik, bo jej wszystko i diete mam w d...

wiolcia - jeżeli przybiera, to co z tego ze ulewa? mój jak długo nie je, to potem jest taki łakomy, ze odstawianie go do odbicia nawet w czasie karmienia nie pomaga i tak uleje (chlusnie) na mnie, podłoge itp. Dopiero jak sie uspokoi i opanuje ten swój zwierzęcy instynkt, to moge go normlanie nakarmić.

reklama
Jak wygląda sprawa z cebulą i czosnkiem przy karmieniu?...

Zakazane:tak:

Ewwe a moze masz jakies zapalenie??

Wiolcia wspolczuje kochana bo wyobrazam sobie jakie to musi byc uciazliwe.Ale moze nie dokarmiaj go od razu po ulaniu sie mleka.A jak sie domaga to na moment podaj mu smoczka.Moze brzuszek ma przepelniony a tylko chce cos possac:tak:

Ja też - tak, jak Antylopka - jem, chociaż staram się nie przesadzić. Podobno czosnek psuje smak mleka, ale najwyraźniej Idylli to nie przeszkadza.

Położna mówiła, że po cebuli jest gorzkie mleko. Ale jak znam mojego pucka, to zje nawet gorzkie ;) A pytam, bo chciałam zrobić dziś spagetti z mięsem, a bez cebuli i czosnku to nie to samo ;) Więc chyba dodam, na wieczór herbatka koperkowa i jakoś przeżyjemy :)

tez ze wplywa na smak mleka ja dzis zjadlam troche pora zobaczymy

a ja mam problem z karmieniem juz powoli mam watpliwosci i dla swietego spokoju przeszlabym na butelke mala je ladnie cały dzien cała noc i jej starczy to co mam ale jak przychodzi pora po kompaniu gdzie daje cyca do spania to mi brakuje złapie cyca pomyta ze dwa razy i w płacz wczoraj az jej dalam butle wypiła 60ml tak sie teraz zastanowiłam ze moze nakarmic ja przed kompaniem do syta a po tylko utulac i co zrobic zeby pobudzic laktacje w lewym cycu bo zdecydowanie mniej z niego leci nawet na oko w lusterku widac ze mniejszy

Ja tam jadam i czosnek i cebulę, zawsze dodaję do jedzonka i Madzia nie narzeka:-) jadłam i spagetti i gulasz i było ok.

W sumie to ja już jadłam spagetti z takim sztucznym sosem ze słoika i nic się nie działo, więc domowe z cebulką powinno być tylko lepsze ;) Ale to jutro - dziś młody tak wierzgał cały dzień, że umieram ze zmęczenia. A Mąż dopiero przed chwilą wrócił z pracy...

reklama
ja mysle ze mozna powoli rozszerzac diete-moze nie od razu pol kilo cebuli ale troszke do smaku i obserwowac-warto miec sztuczne albo wczesniej sciagniete mleko bo jak jednak dziecku nie spasuje to szkoda sie potem meczyc...

Do góry