reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ewa - dzięki za link do artykułu.

Wiolcia - dzięki za zdjęcie Krzysia i link do forum. U nas to wyglądało tak samo.
Ja nie wierzę w skazę u nas, więc rezygnuję z diety. Bardziej się boje, że taką dietą sobie mleko "zepsuję" - jak będę niedożwyiona, to i skład mleka sie pogorszy.

Ja od początku jem wszystko oprócz czekolady, orzechów i cytrusów.
Z owoców to od pierwszego dnia jabłka, banany, żurawinę, maliny, jagody, sok z wiśni (ale własnej roboty)...
Ostatnio piję sok z namoczonych suszonych śliwek i też nic się nie dzieje...
W Wigilię Basia miała 5 dni, a ja zjadłam 0,5 krokieta i też nic... Widać moja nie jest podatna na bóle brzuszka, bo do tej pory nic się nie dzieje (odpukać)

Lol miał tradzik niemowlęcy...długooo.Wyspka była nieładna i mogła nasuwac podejrzenie skazy. Moja lekarka wysłała nas do dermatologa. Potem jak był starszy to mu sie śluz w kupce zdarzył kazala podaawac lakcid i obserwować.A śluz tez może sugerowac alergie...I wiecie co słowa "uczulenie" użyła raz , na poczatku jak miał wysypke na całym ciele. Zapytała o kosmetyki, kazała zmienić i przeszła wysypka...
Czasem mam wrazenie, że alergia jest "modna" i jest najprostszym rozwiązaniem dla lekarzy...Kuzyn chłopaków ma skaze ale on miał wszystkie objawy i niestety przede wszystkim szorstą, czerwona wysypke na policzkach..Ale jego mama dała mu serek jak miał nieskończone 3 miesiące...zamilcze na ten temat bo bym musiała wiązenke strzelic...no i dopiero wtedy wylazła skaza...
Ja jem wszystko na co mam ochote Bóle brzuszka sie zdarzają, ale juz widze, że nie ma to związku z moją dieta.
Jejku jaki z niego łakomczuszek. He he. Od rana je i je i je.

Mamolka - współczuję:-(. Jeszcze gdyby było lato to byś go trochę na słoneczku doświetliła, a tak....:no:A poisz go cały czas glc? Może zrób kilka dni przerwy w karmieniu, a jak żółtaczka będzie w odwrocie to znów wrócisz do piersi:sorry2: No i może- mimo pogody:dry:- wystawiaj go na światło, niech np. śpi w wózeczku przy oknie w ciągu dnia...

Ja jem wszystko na co mam ochote Bóle brzuszka sie zdarzają, ale juz widze, że nie ma to związku z moją dieta.
Jejku jaki z niego łakomczuszek. He he. Od rana je i je i je.
u mojej niestey bóle brzuszka (czyt. kolka) zdarza sie każdego dnia od 3 doby życia ale też zaobserwowałam że nie ma na to wpływu to co ja jem choc moja wszystko wiedząca teściowa uważa inaczej:baffled:
Masaż na kolkę | wideo
może się przyda kolkowym brzuszkom
to ja już dziś ten masaż wypróbuje :cool:
asjaa bo to jest tak. Jak jest wysoka bilirubina (bili) to wątroba nie daje rady ją szybko związać i przetransportować do jelit i wydalić ze stolcem. Bili związana niezagraża zdrowiu bo nie przedostaje się już do mózgu. A taka niezwiązana może przedostać się z krwią do mózgu i tam odkładać się w jądrach podkomorowych mózgu a tu w wypadku nie leczenia- może doprowadzić do niedorozwoju, niedosłuchu i porażenia mózgowego!

Stąd moje obawy o przedłużająca się żółtaczkę.

Sarka- wspominałaś mi już o tej witaminie e, ale neonatolog u której byłam nic o niej nie mówiła, ani pediatra ani położna środowiskowa
Kochana strasznie współczuje tych stresów związanych z tą bilirubiną:-(
Mocno trzymam kciuki żeby nic Mikołajowi się nie stało i żeby w koncu ta bilirubina całkowicie mu spadła:confused::confused:
Zdjęcie Krzysia z trądzikiem niemowlęcym:
Zobacz załącznik 317892
Tutaj jest watek o wysypkach i wyraźniejsze zdjęcie dziecka z trądzikiem:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wysypka-na-buzi-20216/index2.html

Mam nadzieję, że Wam to co pomoże.
świetną minkę zrobił:-D:-D

reklama
Mam pytanie natury technicznej...jak karmocie maluchy? chodzi mi ojedno karmieni - po jednej piersi i na nastepne karmienie druga pierś, czy na jedno obie piersi? Bo ja z regóły a raczej zawsze daje tylko jedna pierś na jedno karmienie i pytanie mam tu o tą druga pierś, no bo jak się karmi co ok 2, a czasem nawet 3 godz. (np.dłuższa drzemka) to ta pierś co była wcześniej ma czasem 4 czy nawet 6 godzinna przerwę, fakt jest nabrzmiała i jest potem czym nakarmić malucha ale czy to nie za długo żeby była "nieużywana" (no bo przypada jej praca na co drugie karmienie) i czy to nie wpłynie żle na laktację??!! jak jest u was?
jejku mam nadzieję że mnie zrozumiałyście bo lekko pomotałam:sorry2:

Do góry