reklama
Ewa - dzięki za link do artykułu.
Wiolcia - dzięki za zdjęcie Krzysia i link do forum. U nas to wyglądało tak samo.
Ja nie wierzę w skazę u nas, więc rezygnuję z diety. Bardziej się boje, że taką dietą sobie mleko "zepsuję" - jak będę niedożwyiona, to i skład mleka sie pogorszy.
Wiolcia - dzięki za zdjęcie Krzysia i link do forum. U nas to wyglądało tak samo.
Ja nie wierzę w skazę u nas, więc rezygnuję z diety. Bardziej się boje, że taką dietą sobie mleko "zepsuję" - jak będę niedożwyiona, to i skład mleka sie pogorszy.
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
hahaha tak szczerze to nawet jak śpi to strzela różne miny ale zdarza mu się być normalnymWiolcia, Krzyś zawsze ma takie miny? Bo jeszcze nie widziałam jego "zwykłego" zdjęcia
madziara158
Grudzień 2010
Ja od początku jem wszystko oprócz czekolady, orzechów i cytrusów.
Z owoców to od pierwszego dnia jabłka, banany, żurawinę, maliny, jagody, sok z wiśni (ale własnej roboty)...
Ostatnio piję sok z namoczonych suszonych śliwek i też nic się nie dzieje...
W Wigilię Basia miała 5 dni, a ja zjadłam 0,5 krokieta i też nic... Widać moja nie jest podatna na bóle brzuszka, bo do tej pory nic się nie dzieje (odpukać)
Z owoców to od pierwszego dnia jabłka, banany, żurawinę, maliny, jagody, sok z wiśni (ale własnej roboty)...
Ostatnio piję sok z namoczonych suszonych śliwek i też nic się nie dzieje...
W Wigilię Basia miała 5 dni, a ja zjadłam 0,5 krokieta i też nic... Widać moja nie jest podatna na bóle brzuszka, bo do tej pory nic się nie dzieje (odpukać)
Lol miał tradzik niemowlęcy...długooo.Wyspka była nieładna i mogła nasuwac podejrzenie skazy. Moja lekarka wysłała nas do dermatologa. Potem jak był starszy to mu sie śluz w kupce zdarzył kazala podaawac lakcid i obserwować.A śluz tez może sugerowac alergie...I wiecie co słowa "uczulenie" użyła raz , na poczatku jak miał wysypke na całym ciele. Zapytała o kosmetyki, kazała zmienić i przeszła wysypka...
Czasem mam wrazenie, że alergia jest "modna" i jest najprostszym rozwiązaniem dla lekarzy...Kuzyn chłopaków ma skaze ale on miał wszystkie objawy i niestety przede wszystkim szorstą, czerwona wysypke na policzkach..Ale jego mama dała mu serek jak miał nieskończone 3 miesiące...zamilcze na ten temat bo bym musiała wiązenke strzelic...no i dopiero wtedy wylazła skaza...
Ja jem wszystko na co mam ochote Bóle brzuszka sie zdarzają, ale juz widze, że nie ma to związku z moją dieta.
Jejku jaki z niego łakomczuszek. He he. Od rana je i je i je.
Czasem mam wrazenie, że alergia jest "modna" i jest najprostszym rozwiązaniem dla lekarzy...Kuzyn chłopaków ma skaze ale on miał wszystkie objawy i niestety przede wszystkim szorstą, czerwona wysypke na policzkach..Ale jego mama dała mu serek jak miał nieskończone 3 miesiące...zamilcze na ten temat bo bym musiała wiązenke strzelic...no i dopiero wtedy wylazła skaza...
Ja jem wszystko na co mam ochote Bóle brzuszka sie zdarzają, ale juz widze, że nie ma to związku z moją dieta.
cristalrose
Fanka BB :)
Mamolka - współczuję:-(. Jeszcze gdyby było lato to byś go trochę na słoneczku doświetliła, a tak....A poisz go cały czas glc? Może zrób kilka dni przerwy w karmieniu, a jak żółtaczka będzie w odwrocie to znów wrócisz do piersi No i może- mimo pogody- wystawiaj go na światło, niech np. śpi w wózeczku przy oknie w ciągu dnia...
u mojej niestey bóle brzuszka (czyt. kolka) zdarza sie każdego dnia od 3 doby życia ale też zaobserwowałam że nie ma na to wpływu to co ja jem choc moja wszystko wiedząca teściowa uważa inaczejJa jem wszystko na co mam ochote Bóle brzuszka sie zdarzają, ale juz widze, że nie ma to związku z moją dieta.
to ja już dziś ten masaż wypróbujeMasaż na kolkę | wideo
może się przyda kolkowym brzuszkom
Kochana strasznie współczuje tych stresów związanych z tą bilirubiną:-(asjaa bo to jest tak. Jak jest wysoka bilirubina (bili) to wątroba nie daje rady ją szybko związać i przetransportować do jelit i wydalić ze stolcem. Bili związana niezagraża zdrowiu bo nie przedostaje się już do mózgu. A taka niezwiązana może przedostać się z krwią do mózgu i tam odkładać się w jądrach podkomorowych mózgu a tu w wypadku nie leczenia- może doprowadzić do niedorozwoju, niedosłuchu i porażenia mózgowego!
Stąd moje obawy o przedłużająca się żółtaczkę.
Sarka- wspominałaś mi już o tej witaminie e, ale neonatolog u której byłam nic o niej nie mówiła, ani pediatra ani położna środowiskowa
Mocno trzymam kciuki żeby nic Mikołajowi się nie stało i żeby w koncu ta bilirubina całkowicie mu spadła
świetną minkę zrobiłZdjęcie Krzysia z trądzikiem niemowlęcym:
Zobacz załącznik 317892
Tutaj jest watek o wysypkach i wyraźniejsze zdjęcie dziecka z trądzikiem:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wysypka-na-buzi-20216/index2.html
Mam nadzieję, że Wam to co pomoże.
reklama
sarka
trójkowa mama
Mam pytanie natury technicznej...jak karmocie maluchy? chodzi mi ojedno karmieni - po jednej piersi i na nastepne karmienie druga pierś, czy na jedno obie piersi? Bo ja z regóły a raczej zawsze daje tylko jedna pierś na jedno karmienie i pytanie mam tu o tą druga pierś, no bo jak się karmi co ok 2, a czasem nawet 3 godz. (np.dłuższa drzemka) to ta pierś co była wcześniej ma czasem 4 czy nawet 6 godzinna przerwę, fakt jest nabrzmiała i jest potem czym nakarmić malucha ale czy to nie za długo żeby była "nieużywana" (no bo przypada jej praca na co drugie karmienie) i czy to nie wpłynie żle na laktację??!! jak jest u was?
jejku mam nadzieję że mnie zrozumiałyście bo lekko pomotałam
jejku mam nadzieję że mnie zrozumiałyście bo lekko pomotałam
Podziel się: